Oppussing av badÉn kvadratmeter var det som skulle til

BADET FØR: Dårlige løsninger for oppbevaring og skråtak som gjorde det vanskelig å innrede preget badet før Bonytthjelpen kom til unnsetning. © FOTO: Privat
BADET FØR: Dårlige løsninger for oppbevaring og skråtak som gjorde det vanskelig å innrede preget badet før Bonytthjelpen kom til unnsetning. © FOTO: Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Plutselig fikk familien badet de trengte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Bonytt-hjelpen

Bonytt-hjelpen er et konsept hvor du som leser kan søke og vinne 15 timers interiørhjelp til en verdi av 15 000 kroner.

Eksperten kommer hjem til deg, og sammen kommer dere fram til en løsning på dine interiørutfordringer som skal ferdigstilles i løpet av seks måneder fra arbeidet går i gang.

Håndverkere, materialer, møbler og interiørprodukter koster du selv, innenfor avtalt budsjett.

På Bonytt.no kan du lese mer om konseptet og få fremgangsmåte til hvordan du søker om hjelp.

Mange nordmenn drømmer om å pusse opp sine gamle bad.

Det kan være det holder med små og rimelige forandringer , men nokså ofte frister det mest med en total renovering.

For Eva Tveit og familien var problemet at badet rett og slett var for lite. Men det fant Bonytt-hjelpen en løsning på!

Ønsket ekstra vask

- Det er slett ikke et godt bad å våkne til for familien på fire. Vi skulle gjerne hatt det større, luftigere og en vask ekstra, sa Tveit før oppussingen.

OPPUSSING AV BAD: De vegghengte skapene fra Villeroy & Boch bidrar til at rommet blir mer oversiktlig samtidig som det letter rengjøringen. Flisene på gulvet er i to størrelser, for variasjonens skyld. De små flisene starter ved kortsiden av badekaret og fortsetter som en L under vasken, fliser fra Ergon Alabasto Ground Coffee. Servantarmatur fra Vola, badekar fra Duravit. Badekarfronten er flislagt med de samme flisene som på veggen og de største gulvflisene. Sjokoladebrune fliser skaper kontrast mot det hvite skråtaket. Glassveggen i hjørnet kan slås inn til veggen, det sparer plass. Men det beste av alt er at det nå endelig er blitt ståhøyde i dusjen. © FOTO: Espen Grønli OPPUSSING AV BAD: De vegghengte skapene fra Villeroy & Boch bidrar til at rommet blir mer oversiktlig samtidig som det letter rengjøringen. Flisene på gulvet er i to størrelser, for variasjonens skyld. De små flisene starter ved kortsiden av badekaret og fortsetter som en L under vasken, fliser fra Ergon Alabasto Ground Coffee. Servantarmatur fra Vola, badekar fra Duravit. Badekarfronten er flislagt med de samme flisene som på veggen og de største gulvflisene. Sjokoladebrune fliser skaper kontrast mot det hvite skråtaket. Glassveggen i hjørnet kan slås inn til veggen, det sparer plass. Men det beste av alt er at det nå endelig er blitt ståhøyde i dusjen. © FOTO: Espen Grønli

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til å være nokså slitt har badet skråtak, hvilket førte til at oppbevaringsløsningene var lite funksjonelle.

Det var generelt vanskelig å innrede. Både ved vasken og i dusjen var det trangt. Badet var i utgangspunktet 8,5 kvadratmeter stort, og det var lite skapplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tok en kvadratmeter fra gangen

Men ved å ta litt rom fra gangen, ble badet kvadratisk og dermed lettere å innrede.

Det ble plass til en dobbel vask og flere skap. Og dusjforholdene ble forbedret.

Badet er i dag 9,7 kvadratmeter.

- Gangen utenfor den rommelig nok fra før. Ved å ta litt av den fikk familien et kvadratisk bad som var lettere å møblere, og nå ble det plass til den etterlengtede ekstra servanten også, sier interiørarkitekt MNIL, Bernt A. Pedersen.

- Hva var den største utfordringen?

- Det opprinnelige badet hadde en smal innebygget dusj med skråtak. I dusjen må man ha full ståhøyde, og det fikk vi etter utvidelsen. Dusjen fikk også innfellbare vegger slik at den ikke tar unødig plass, sier Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Skråtak er alltid en utfordring, og jeg har holdt en stram linje med lave vegghengte moduler. På grunn av skråtaket er det særdeles viktig med dreibare downlights for å hindre blending.

Vinduene i skråtaket slipper inn mye dagslys, men dreibare spoter i taket er en nødvendighet. Ofte er den maksimale dreiningen på 30 grader, men ved skråtak bør den være mer.

DETALJER: Øverst, fra venstre: Sluket trenger ikke være rundt eller firkantet, dette avlange stålsluket ligger elegant langs veggen, Purus Line. Glasshyllen som ligger på toppen av skapene er dekorativ og lett å skifte. Skap fra Villeroy & Boch. Nederst,. fra venstre: Har du skråtak, er det viktig med dreibare downlights for å hindre blending. Ofte er den maksimale dreiningen på 30 grader, men ved skråtak bør den være mer. Flisene er lagt i to størrelser for å skape liv i rommet, de heter Ergon Alabasto Ground Coffee og finnes på Fliskompaniet. © FOTO: Espen Grønli DETALJER: Øverst, fra venstre: Sluket trenger ikke være rundt eller firkantet, dette avlange stålsluket ligger elegant langs veggen, Purus Line. Glasshyllen som ligger på toppen av skapene er dekorativ og lett å skifte. Skap fra Villeroy & Boch. Nederst,. fra venstre: Har du skråtak, er det viktig med dreibare downlights for å hindre blending. Ofte er den maksimale dreiningen på 30 grader, men ved skråtak bør den være mer. Flisene er lagt i to størrelser for å skape liv i rommet, de heter Ergon Alabasto Ground Coffee og finnes på Fliskompaniet. © FOTO: Espen Grønli

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

To størrelser på flisene

I tillegg gjorde interiørarkitekten grep for å gjøre badet mer innbydende. Tidligere var det fliser på gulvet, men panel på vegger og fronten av badekaret.

- Ofte kan det bli voldsomt å fliselegge hele rommet, men i og med at gipstaket er så lyst, ble det en god løsning her. For å skape liv i rommet ble det valgt to ulike størrelser på gulvflisene, sier han.

Beboerne ble svært fornøyde med løsningen.

- Vi fikk en ekstra vask, vegghengte skap og fliser som er gode å trå på. Ikke minst har vi fått bedre plass, nå kan alle fire være på badet samtidig hvis vi vil, sier Tveit.

Se interiørdesignerens enkle grep som forvandlet denne stuen til en innbydende oase Slik så stuen ut før

- Vi måtte rive ned alt, for så å bestille nytt igjen

Denne saken er opprinnelig publisert på Klikk.no