Meny

Ikke kast den gamle tannbørsten i søpla

Ikke kast den gamle tannbørsten i søpla
Den gamle tannbørsten kan være genial å ha.

Bytter du tannbørste ofte? Da bør du tenke deg om to ganger før den gamle tannbørsten går i søpla. Den er nemlig ypperlig til blant annet rengjøring.

- En tannbørste kan brukes veldig mange steder. Den kan stort sett bli brukt overalt hvor det finnes kriker og kroker. Den er også fin å bruke til flekker, sier Line Mercedes Åramnes fra CityMaid HjemmeService.

Hun foreslår å bruke en mikrofiberklut utenpå tannbørsten. Da blir den myk, og du kan enkelt vaske bort skitt og flekker på vanskelige steder.

- Her er det kun antall tannbørster som setter begrensingene. Det som er viktig er at du ikke blander tannbørstene. Vask de godt mellom hver gang og bruk børstene på hvert sitt område, forklarer hun.

Du kan med fordel vaske tannbørsten i oppvaskmaskinen.

Rengjør kjøkken og bad

Noen ganger kan stress og mas i hverdagen gjøre rengjøringen til et ork. Det er fort gjort å glemme at blant annet stekeovnen trenger en vask. Bruker du den ofte bør den likevel vaskes regelmessig.

FØR: Vaffeljernet før bruk av tannbørste. © Guro Heiret FØR: Vaffeljernet før bruk av tannbørste. © Guro Heiret

- Til stekeovnen kan det være smart å bruke en gammel tannbørste for å komme til på vanskelige steder, forteller rengjøringseksperten og fortsetter:

- Kombiner gjerne med et egnet rengjøringsmiddel for å oppnå best effekt.

Den gamle tannbørsten kan også være genial dersom du skal vaske fugene på badet – fuger bør vaskes jevnlig for å holde seg fine. Lar du det gå for lenge mellom hver vask, kan fugene fort bli misfargede.

- Når du skal fjerne kalk, irr og rust, er det viktig å gå på med et surt middel, mener Åramnes og legger til:

ETTER: Vaffeljernet etter bruk av tannbørsten. © Guro Heiret ETTER: Vaffeljernet etter bruk av tannbørsten. © Guro Heiret

- Her er det mange som slurver. Dette bør gjøres etter behov, cirka hver tredje til sjette måned. Du ser det best når fugene blir litt røde eller hvite i fargen.

Et lurt tips er å bruke eddik når du vasker.

VASK FUGENE MED DENNE: Mange glemmer å vaske fugene på badet. © Guro Heiret VASK FUGENE MED DENNE: Mange glemmer å vaske fugene på badet. © Guro Heiret

Kom til på vanskelige steder

Du trodde kanskje vaffeljernet kun var til for å steke vafler i?

Jo da, det er for så vidt riktig, men det er også supert dersom du for eksempel vil steke poteter.

Ulempen med å bruke vaffeljernet til annet enn vafler, er at det finnes ekstremt mange kriker og kroker hvor det setter seg matrester. Da er tannbørsten grei å ha.

- En tannbørste kan være til god hjelp mot kriker og kroker på sider og inni vaffeljernet, mener Åramnes.

Selv pleier hun å bruke det som kalles rensevaffel. Dette kan være lurt å ta i bruk før du går over med tannbørsten - da blir det ikke like mye å vaske.

Tips: Legg litt kjøkkenpapir mellom flatene, selv etter rengjøring. Papiret vil trekke til seg overflødig fett og beskytte belegget i jernet.

Fjern flekker fra brudekjolen

Det er ofte snakk om rengjøring av bolig når det er snakk om hva man kan bruke en gammel tannbørste til, men visste du at den også kan brukes til å rengjøre brudekjolen din?

Det eneste du trenger er en ren tannbørste, vann og litt flytende OMO Color.

- Tannbørsten kan brukes til flekker som har lagt seg inn i vevingen, eller til å pusse over brosjer og annen perlebesetning, forteller daglig leder i brudesalongen Solgunns Boutique, Solgunn Fagersand.

Hun anbefaler likevel å sjekke stoffkvaliteten før man bruker tannbørsten.

- Silkestoffer ville jeg ikke vasket, da de fort kan bli litt slappe og livløse i formen, fastslår hun.

Gi tøyskoene en vårrengjøring

Våren nærmer seg med stormskritt, og det kan være lurt å forberede vårgarderoben. Hvordan ser egentlig de hvite tøyskoene ut etter fjorårets bruk?

Det er ikke alltid lett å vite hvordan du skal rengjøre skoene dine. Enkelte velger å putte dem i vaskemaskinen, andre kaster dem og kjøper nye.

Å putte skoene i vaskemaskinen bør være siste løsning. Det eneste du trenger er faktisk bare litt impregneringspray og en ren tannbørste.

Spray litt impregneringspray på sålen. Bruk en impregnering som er for skinn. Den inneholder nemlig stoffer som gjør at den enkelt fjerner møkk fra gummi og plast. Bruk deretter tannbørsten til å gni vekk flekkene.

Funker ikke til alt

Man skulle tro tannbørsten kunne brukes til alt, men selv om tannbørsten har svært mange bruksområder, er det ikke alt den egner seg til.

- Jeg vil ikke anbefale å bruke en tannbørste til rengjøring av toaletter, fastslår Line Mercedes Åramnes fra CityMaid HjemmeService, og fortsetter:

- Du kommer mye lenger med en vanlig toalettbørste i dette tilfellet.

Les også:

Du vasker vel ikke komfyren med Zalo?

Sjekk hva eddik gjør med dusjhodet

Du trenger ikke å vaske mikroen

Denne saken ble først publisert hos Klikk.no

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus