14 ting suksessrike folk gjør

Foto: NTB scanpix.
Foto: NTB scanpix.

200 suksessrike mennesker deler sine hemmeligheter om suksess.

Kevin Kruse har intervjuet 200 svært suksessrike mennesker, blant dem syv milliardærer, 13 olympiske utøvere, samt en drøss med vellykkede entreprenører, skriver CNBC.

Han stilte dem følgende spørsmål:

«Hva er nøkkelen til din produktivitet?»

Her er noen av svarene:

1. De fokuserer på minutter, ikke timer. Folk flest setter av halvtimer eller hele klokketimer. Suksessrike mennesker setter av minutter.

2. De fokuserer på kun én ting. For høyest produktivitet skal man vite hva som er den viktigste oppgaven, og fokusere på denne oppgaven noen timer uten forstyrrelser.

3. De bruker ikke to do-lister. Alt det som ikke er gjort på listen kan føre til stress og søvnløshet. Bruk heller en kalender, lyder rådet.

4. De klarer å forutse. Suksessrike mennesker vet hva de skal gjøre i dag for å sikre fremtiden.

5. De kommer hjem til middag. I tillegg til jobben, vær klar over andre verdier, som for eksempel familie og trening.

6. De bruker en notatblokk. «Skriv ned alt... Dette er dollartipset du ikke lærer på handelshøyskolen!», sa den greske skipsrederen Aristotle Onassis i et intervju en gang.

7. De sjekker e-posten kun et par ganger. De mest produktive menneskene setter av tid et par ganger om dagen til å gå gjennom all e-post heller enn å svare hver gang det tikker inn en ny e-post.

8. De unngår møter for alt det er verdt. «Unngå møter med mindre du ikke får betalt for det», sier Mark Cuban til Kruse.

9. De sier nei til nesten alt. I hvert fall om vi skal tro Warren Buffet som mener at dette er forskjellen mellom suksessrike folk og veldig suksessrike folk.

10. De følger 80/20-regelen. Denne regelen sier at 80 prosent av resultater kommer fra bare 20 prosent av aktiviteter. De mest produktive vet hva som driver resultatene.

11. De delegerer det meste. Spør hvordan denne oppgaven skal utføres heller enn hvordan kan jeg utføre oppgaven.

12. De rører ting kun en gang. Med mindre det ikke tar mer enn 5-10 minutter, ikke åpne konvolutter eller e-poster uten å svare med en gang. Det vil bli hengende over deg. Dessuten må du da også bruke tid til å lese brevet på nytt.

13. De har en morgenrutine. De fleste Kruse snakket med hadde en form for rutine om morgenen. En sunn frokost, meditasjon, trening og lesing var rutinene som gikk igjen.

14. De øker sin egen energi. Ikke hopp over måltider, søvn eller pauser for mer jobb. Suksessrike mennesker trenger energi til å få ting gjort.

Les også:

Milliardær: Ikke følg drømmen din Dette er Norges 10 rikeste

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden