Meny

Kjærlighet, krangler og konkurs

Elisabeth Haugsmoen forteller hvilke regler kundene hennes må forholde seg til når de går på date.
Elisabeth Haugsmoen forteller hvilke regler kundene hennes må forholde seg til når de går på date. Foto: Håkon Sæbø

Kundene betaler 150.000 kroner for å finne en partner, men får sex-nekt på første date. Jakten på kjærligheten er blitt dyr både for kunder og selskaper som tilbyr matchmaking.

250.000 kroner. Det har en av kundene til L`Ardour brukt på privat matchmaking for å finne den rette til å dele resten av livet med. Men til tross for slike summer, er matcmaking i Norge et område med små marginer, krangler, konkurser og nye forsøk med nye selskaper og nye navn.

«No sex before monogamy!», skriker Patti Stanger i TV-serien «Millionaire Matchmaker». På høydramatisk vis og med amerikanske klisjeer blir kundene kastet på dør av Patti hvis de har sex på første date eller bryter noen av de andre reglene til klubben. Det er eksklusivt. Ikke en klubb for hvem som helst. Men en skrikende Patti har vært en inspirasjon for skaperglade krefter i Norge. De som vil erstatte upersonlige tjenester på nett med fysiske matchmakere som gir deg en personlig tilrettelegging. Det er i alle fall målet. Flere selskaper tror de har funnet veien til suksess.

– Å finne en partner er det viktigste man kan gjøre

Elizabeth Haugsmoen er én av dem. Hun har etablert selskapet L`Ardour, som tilbyr privat matchmaking fra 150.000 kroner og oppover.

– Nordmenn har god økonomi og kan fort bruke 100.000 kroner på en personlig trener på treningsstudio. Men det å finne en partner å dele livet er det viktigste du kan gjøre, sier Haugsmoen, som senere i sommer skal på tre dagers kurs med Patti Stanger i Los Angeles, til Finansavisen.

– Hva får kunden for 150.000 kroner?

– Det kommer an på hver enkelt kunde og hvor vanskelig søket vårt blir. Hvis kunden ønsker en match som har doktorgrad, er supersporty, ressurssterk, har gode sosiale relasjoner, god økonomi, er trygg på selv og er fra Østfold, da må vi jobbe mye for å møte de kravene.

Noen av reglene hos matchmaker Patti finner du igjen hos L`Ardour. Ingen sex på første date og hold alkoholkonsumet på et respektabelt nivå. Én vinflaske til middagen får holde. Ingen tafsing eller pågåenhet. Ikke noe nedlatende eller sjåvinistisk språk. Bryter du reglene blir du også her kastet på dør.

– Er det noen som har brutt reglene?

– Ja, noen er blitt drita fulle, noen har hatt sex på første date. Det er en grunn til at jeg har de reglene. Hvis du vil ha en seriøs relasjon med et annet menneske kan du ikke ha sex på første date. Det går aldri bra.

– Så de kundene er blitt kastet ut?

– Ja. De ringer for å klage, men de har jo fått reglene.

Les også: Kan blli historiens dyreste kjendis-skilsmisse

Klatrer Mount Everest hver dag

Haugsmoen startet opp med L`Ardour i 2014. Året etter omsatte selskapet for én million kroner og satt igjen med et resultat på 35.000 kroner. I fjor økte omsetningen til 2,1 millioner og resultatet til 483.000.

– Vi har holdt på i tre og et halvt år og har klatret Mount Everest hver dag. 2016 ble vårt beste år til nå. Men det er en ekstremt vanskelig bransje i Norge, selv om det ikke burde være det. Utenfor Norge er matchmaking den raskest voksende industrien, sier Haugsmoen til Finansavisen.

– Det sies at det tar fem år for en gründerbedrift for å se om den lykkes eller ikke. Vi har holdt på i tre og et halvt år nå.

– Hvordan er kundetilfanget?

– Det koster jo litt å bruke tjenesten. Vi tenker kvalitet, ikke kvantitet. Det viktigste for oss er å ta riktig betalt av de kundene vi har. Det er en krevende jobb der vi gjør dybdeanalyse, profilanalyse og realitetsorienterer kunden, forteller Haugsmoen.

Saken fortsetter under bildet

Ingvild Sundland og Solveig Toverød Sandaas har stor tro på gründerprosjektet Fast Følge. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen
Ingvild Sundland og Solveig Toverød Sandaas har stor tro på gründerprosjektet Fast Følge. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen

– Flere strenger å spille på

1. juli slo hun seg sammen med Elisabeth Granlund som har drevet Din Matchmaker i Oslo. De skal dele kundelister og profiler av interessenter, men følger konseptet til L`Ardour.

– Det er vanskelig å drive alene, konstaterer Haugsmoen.

At det er vanskelig å drive alene fant også Vidar Tollefsen ut. Hans første matchmakerprosjekt, Love 2 match, ble kortvarig. Nå har coachen fra Rogaland fått med seg Kathe Simensen og Stine Wergeland Enger og prøver på ny med nytt navn.

– Nå har vi flere strenger å spille på og et større nettverk å ta fra, sier Tollefsen til Finansavisen.

– Det er godt å ha noen sparringspartnere, fortsetter gründerkollega Simensen.

Dermed er de i gang med Venus og Mars. Tollefsen sitter i Porsgrunn mens Simensen og Wergeland Enger holder kundekontakten i Oslo.

– Vi ser etter kunder som er på jakt etter noe mer seriøst. De som har blitt lei Tinder og annen nettdating. Tinder er vindusshopping der du håper noe skal skje på magisk hvis. Vi bruker derimot lang tid med kundene for å bli kjent med deres ønsker og behov. Matchmaking gir en personlig oppfølging og en seriøsitet som mange savner. Jeg skulle kommet på denne ideen for 10-15 år siden da nettdating begynte å komme, sier Tollefsen.

Matchmakerne ønsker ikke å gå ut med hva tjenesten koster, men forteller at de skreddersyr et program for hver enkelt kunde med en kontrakt som varer i opptil ett år. Per nå jobber de med 10 kunder.

– Dette er ikke noe vi blir rike av, men vi skal selvfølgelig tjene penger og gi oss selv en lønn. Den store drivkraften er likevel engasjementet for at noen skal finne kjærligheten. For meg er dette en drømmejobb, sier Wergeland Enger.

Hun har gått bort til fremmede på treningsstudio hun har tenkt kunne matche en av kundene til Venus og Mars. Det ble ingen stor suksess. Den fremmede viste stor skepsis da Wergeland Enger fremførte sitt ærend.

– Selv om vi har en stor database med kandidater gjør vi også eksterne søk. Ser vi noen som kan passe så kontakter vi venners venner, folk som vi kommer i prat med treningsstudioet eller noen som sitter på setet ved siden av på trikken, sier Simensen.

– Hvordan er det å drive med matchmaking i Norge?

– Matchmaking er fortsatt veldig ukjent her. Når vi er i kontakt med potensielle kunder må vi ofte forklare hva vi egentlig driver med. Kvinner er ofte bedre kjent med det enn menn, men det er bare noen av dem. Likevel tror jeg potensialet er enormt. Kundene våre er godt fornøyd med den oppfølgingen de får, sier Tollefsen.

– Hva er målet deres fremover?

– Vi vil skape langvarige forhold. Vi lever av det. Vi vil skape oss et godt rykte og håper å bli et kjent navn innen matchmaking i østlandsregionen.

Les også: Vil behandle søvnproblemer med nett

Relanserer

Vi holder oss på Østlandet og møter to damer i en kjærlighetsfarget sofa i Nydalen. De startet med Fast Følge i februar i fjor, men tok en lengre pause for å utvikle ideen videre. Nå vil de gjøre det billigere å få en matchmaker.

– Vi prøvde det samme konseptet som noen av de andre matchmakerselskapene med personlige konsultasjoner med alle, men vi så at vi ikke traff helt i markedet. Da måtte vi ta en vurdering på veien videre, sier gründer Ingvild Sundland.

– Det siste året har vi jobbet med å relansere nettsidene våre. De andre matchmakerne i Norge er ganske dyre, men vi ønsker å lage et tilbud som er mulig for de fleste. Mot slutten av sommeren er vi i gang igjen.

– Hvor mye skal det koste?

– Vi kommer til å ha litt forskjellige abonnementer og pakker. Den billigste vil koste 199 kroner i måneden. Da får du én match per måned, sier Sundland.

– Vi ønsker at overgangen fra nett ikke skal bli så stor, men likevel får du den personlige hjelpen. Med kvalitetssikringen vi gjør slipper du også å oppleve å møte noen som utgir seg for å være noen de ikke er, sier Sundland.

I den rød sofaen sitter hun med sin gründerpartner Solveig Sandaas. De to driver allerede oversettelsesfirmaet BeConnected sammen.

– Vi vet hva som skal til for å starte opp noe nytt og vi har ressurser til å gjøre det. Vi har en liste med ting vi ønsker å få til. Når det gjelder matchmaking vil vi komme raskt i gang, fordi det er så mange andre som prøver akkurat nå, sier Sandaas.

Også her var Patti inspirasjonen som fikk ideen om matchmaking i Norge til å blomstre.

– Vi hadde ideen en stund før vi prøvde i fjor, sier Sundland.

– Hvordan ble dere matchmakere?

– Vi tok et nettbasert kurs og tok en prøve i etterkant som vi besto med glans. Etterpå kom diplomen i posten. Matchmaker er ikke akkurat en beskyttet tittel, det handler mer om egenskapene du har som person, mener Sundland.

Det var ikke langt unna at det første forsøket for halvannet år siden også ble det siste. At det ble satt en permanent sluttstrek for Fast Følge.

– Vi hadde høye tanker om hvordan starten skulle være, men det ble ikke som vi håpet og vi ble usikre på konseptet. Vi holdt på å gi opp, forteller Sundland.

Tilbakemeldinger fra kunder som meldte sin interesse gjorde at de likevel valgte å fortsette. I overkant av 150 personer står klare når det nye konseptet er oppe og går.

– Folk skraper nærmest på døren for å være med når vi starter opp igjen, sier Sandaas.

– Behovet er der. Det er godt å vite, utdyper Sundland.

– Det ser foreløpig ut til å være vanskelig å tjene penger på dette?

– Det er vanskelig å tråkke opp nye marker, men spesielt når de andre er så dyre i pris er terskelen høyere for å teste ut noe nytt. Folk vil ikke punge ut mye før de er trygge på hva de får tilbake. Det tror jeg vi kan gjøre noe med.

– Er det håp om å lykkes?

– Det har vært en gjenganger i bransjen at ting ikke har fungert, og så prøves det på nytt. Men jeg har en god følelse nå. Det kommer nok til å ta litt tid fordi vi trenger en endringsholdning blant nordmenn. Den største utfordringen blir å åpne øynene til folk og få dem til å prøve noe nytt. Da nettdating kom var også folk skeptiske til å begynne med, men nå har det blitt måten å gjøre det på. Veien kan bli litt lettere å tråkke nå i og med at nordmenn allerede er introdusert for et alternativt datingmarked.

Les også: – Doper seg i jakten på sommerkroppen

– Ingen skal være ufrivillig singel

Målene er i hvert fall klare. Først vil de etablere seg i Norge, deretter Sverige og Danmark. Finland er neste land på listen. De har oversatt navnet til de ulike språkene og sikret seg rettigheter til domene i de ulike landene.

– Her får vi god nytte av kompetansen vi sitter med fra oversettelsesselskapet. Vi er klare til å rulle ut i mange ulike land.

Men det aller mest hårete målet er som følger:

– Ingen skal være ufrivillig singel!

Noe de for øvrig er selv, begge to.

Singel er ikke Kristine Lervåg, men til felles med damene i Fast Følge har hun veldig tro på matchmaking. Oljejobben forsvant mens hun satt hjemme i mammapermisjon. Hun måtte tenke nytt og Patti på TV-skjermen ga henne noe å tenke på. «Hvorfor finnes ikke dette konseptet i Norge?». Dermed startet hun opp Spleiset fra gründerparken på Sotra.

– Jeg bestemte meg for å hoppe i det. Det var noe jeg virkelig hadde lyst til å gjøre. Nå kan jeg skape noen arbeidsplasser i et område som ble hardt rammet av oljekrisen.

Etablerersenteret ga henne penger til research og forarbeid for å finne markedet for single mennesker i bergensområdet.

– Jeg fant ut at Bergen trenger en matchmaker. I dag er det nesten som en godtebutikk der du har masse å velge i og smake på. Jeg tilbyr en mye grundigere jobb med kartlegging og tett dialog hele veien. Jeg snakker med kundene etter hver date for å finne ut hva som fungerte og hva som ikke fungerte. Det er en lang prosess, sier Lervåg.

Hun samarbeider med Venus og Mars på Østlandet og følger det samme konseptet.

– Hva er målet ditt?

– Jeg håper å kunne leve av dette. Det var utgangspunktet da jeg bestemte meg for å satse.

Hun beskriver starten som veldig positiv. Kunder er allerede matchet av henne og sendt på date.

– Jeg trodde mitt marked skulle være personer et sted mellom 30 og 60 år, men jeg har kunder i alle aldre, fra begynnelsen av 20-årene til over 70 år. Folk er tøffe uansett alder og kjønn. For meg er dette kjempespennende og interessant å jobbe med.

De er altså mange som satser på kjærligheten. Ikke for å finne den selv, men får å finne den til andre. Og tjene penger på den. Men hvem kommer til å lykkes? Kappløpet er i gang.

– Jeg håper jo at det er vi som klarer å skyte fart først, sier Sundland i Fast Følge.

Saken ble først publisert i Finansavisen lørdag 8. juli

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:20 Jihad Jack ville hjem – ble fratatt statsborgerskapet09:14 Ap stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13 Ytterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42 Trump vil ikke kutte skatten likevel08:38 USAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24 Støre er valgkampens flykonge08:14 Mann i 20-årene siktet for drap07:44 Equinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36 Vanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36 KrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30 Amerikanske soldater drept i Afghanistan06:30 Hovland hylles før neste PGA-matchball06:25 Eminem saksøker Spotify06:17 Advokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01 Eksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00 Mange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55 Trump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50 Dette skjer i dag05:35 – Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35 Dette skjedde i natt05:30 Stresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47 Nordmenn kan være mette på matkasser04:37 Evakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58 AUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56 Frp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43 Jay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20 Færre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01 WHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46 Guerin blir Zuccarellos sjef02:42 Politiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22 USAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41 Trump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10 Color Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46 Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42 Kan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36 Volkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24 Johansen og Fulham i tetstriden23:54 Horneland: – Dette er ikke over23:39 Mette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15 Elabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01 Brutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59 Casper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52 54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17 Alt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13 Islands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04 Venezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56 Regjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50 Første gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04 Jente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37 Lekket rapport: – Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16 Fant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04 Omsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22 Johnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03 Manshaus observert i over tre timer18:57 Vant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35 Trump kritiserer Danmarks statsminister18:30 Pararoer døde under trening i VM-anlegget18:18 Åpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38 Frp-kjeft: Stortinget vedtok våpen-forbud – ingen har trådt i kraft17:08 Elendige tall for Frp i ny måling16:18 Mann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59 Frp nekter å forhandle videre om bompenger15:51 Ropstad avbryter valgkampturné15:45 Venstre sier nei til bom-skisse15:38 En av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27 Mann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16 Frederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04 Kronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45 Mann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02 Én av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57 Norgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55 Rekordmange branner i Brasils regnskog13:44 Isabelle Pedersen gir opp VM13:39 Stor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34 Flertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33 Mann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27 Valgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22 Sp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03 Solbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34 Kraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32 Open Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31 Ullevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52 Venstre i krisemøte om bompenger10:50 Telenor fullfører kjøp av finske DNA10:49 Atom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41 Trumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21 Iransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07 Ny rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38 Venstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36 Ronaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25 USA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24 Rapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03 FN frykter at Jemen rakner07:58 MC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30 Birgit Skarstein vil bli enda raskere07:28 Henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner: – Får vondt i magen av dette07:24 To drept i indiskkontrollert Kashmir07:12 Journalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen
Siste nytt
09:20VerdenJihad Jack ville hjem – ble fratatt statsborgerskapet09:14PolitikkAp stuper i Trøndelag – Sp haler innpå09:13VerdenYtterligere to menn pågrepet etter København-bombe08:42PengerTrump vil ikke kutte skatten likevel08:38PengerUSAs budsjettunderskudd passerer 1.000 milliarder dollar08:24PolitikkStøre er valgkampens flykonge08:14NorgeMann i 20-årene siktet for drap07:44NorgeEquinor får flere hundre millioner i havvind-støtte fra statlige Enova, ifølge Teknisk Ukeblad07:36SportVanvittig Kamara-mål da Rooney fikk rødt kort og D.C. United tapte07:36NorgeKrF ber regjeringen snu og ta imot migranter fra Ocean Viking07:30VerdenAmerikanske soldater drept i Afghanistan06:30SportHovland hylles før neste PGA-matchball06:25KulturEminem saksøker Spotify06:17VerdenAdvokat sier norsk UD forhindret hjemtransport av sykt barn fra Syria06:01VerdenEksiliranere protesterer mot iransk ministerbesøk06:00PolitikkMange fylker taper listetopper i de nye regionene05:55PolitikkTrump mener folk som stemmer på demokratene, er illojale mot jøder05:50NorgeDette skjer i dag05:35Politikk– Regjeringen har satset tungt i Nord-Norge05:35NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenStresset øker på norsk redningsskip i Middelhavet04:47Helse og livsstilNordmenn kan være mette på matkasser04:37VerdenEvakuerte fra skogbrann på Gran Canaria kan vende hjem03:58Helse og livsstilAUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56ReiseFrp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43VerdenJay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20ReiseFærre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01Helse og livsstilWHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46SportGuerin blir Zuccarellos sjef02:42NorgePolitiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22VerdenUSAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41PengerTrump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10NorgeColor Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46SportFemte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42PolitikkKan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36PolitikkVolkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24SportJohansen og Fulham i tetstriden23:54SportHorneland: – Dette er ikke over23:39VerdenMette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16NorgeNye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15SportElabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01SportBrutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59SportCasper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52Norge54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17MotorAlt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13VerdenIslands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04VerdenVenezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56PolitikkRegjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50SportFørste gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04VerdenJente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37VerdenLekket rapport: – Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16Helse og livsstilFant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04NæringslivOmsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44PolitikkNye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22PolitikkJohnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03NorgeManshaus observert i over tre timer18:57PolitikkVant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35VerdenTrump kritiserer Danmarks statsminister18:30VerdenPararoer døde under trening i VM-anlegget18:18NorgeÅpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38PolitikkFrp-kjeft: Stortinget vedtok våpen-forbud – ingen har trådt i kraft17:08PolitikkElendige tall for Frp i ny måling16:18NorgeMann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59PolitikkFrp nekter å forhandle videre om bompenger15:51PolitikkRopstad avbryter valgkampturné15:45PolitikkVenstre sier nei til bom-skisse15:38Helse og livsstilEn av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27VerdenMann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16VerdenFrederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04NorgeKronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45NorgeMann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02VerdenÉn av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57NorgeNorgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55VerdenRekordmange branner i Brasils regnskog13:44SportIsabelle Pedersen gir opp VM13:39VerdenStor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34PolitikkFlertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33NorgeMann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27PolitikkValgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22PolitikkSp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03SportSolbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34PengerKraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32VerdenOpen Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31SportUllevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52PolitikkVenstre i krisemøte om bompenger10:50PengerTelenor fullfører kjøp av finske DNA10:49VerdenAtom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41PolitikkTrumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21NorgeIransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07PengerNy rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38PolitikkVenstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36SportRonaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25VerdenUSA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24PengerRapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03VerdenFN frykter at Jemen rakner07:58NorgeMC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30SportBirgit Skarstein vil bli enda raskere07:28PolitikkHenger ut 120 nordmenn som terrorist-venner: – Får vondt i magen av dette07:24VerdenTo drept i indiskkontrollert Kashmir07:12NorgeJournalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen