Byrådet vil åpne for utepils lenger utover natta i Oslo

Byrådets forslag innebærer blant annet at en del steder i Oslo som i dag får servere alkohol ute til 23.00, kan gjøre det frem til midnatt.
Byrådets forslag innebærer blant annet at en del steder i Oslo som i dag får servere alkohol ute til 23.00, kan gjøre det frem til midnatt. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådet vil utvide skjenkemulighetene i hovedstaden slik at flere steder enn i dag kan holde åpent lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag er det serveringssteder i den innerste delen av sentrum i Oslo som får ha åpent lengst, i tillegg til noen steder i sentrumsnære bydeler. Men nå vil byrådet utvide skjenkemulighetene, ved at det som kalles indre sentrum, skal utvides, melder NRK.

– Folk ønsker seg et mangfoldig uteliv, og vi ønsker at ikke alle skal oppholde seg i sentrum samtidig. Vi vil at folk også skal kunne kose seg i nærheten av der de bor, sier byråd for næring og eierskap, Geir Lippestad (Ap) til NRK.

Les også: Vinmonopolets åpningstider i påsken

Forlaget til nye skjenkeregler vil bety at mange steder som i dag har midlertidig utvidet åpningstid til 03.00, får beholde det fast. Forslaget innebærer også at noen steder som i dag stenger 02.00, kan holde åpent en time til, mens andre som i dag får servere ute til 23.00, kan gjøre det frem til midnatt, skriver NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget om det utvidede sentrum, som nå er ute på høring, vil trolig inkludere blant annet steder rundt Alexander Kiellands plass, St. Olavs plass, Barcode-området, Bislett og områder langs Pilestredet, deler av Frognerveien, Frognerparken, Tjuvholmen og adresser rundt Birkelunden, Olaf Ryes plass og Tøyen torg.

Bydelene i hovedstaden skal også kunne definere sitt eget lokale sentrum, og kunne gi flere serveringssteder lengre åpningstid i disse områdene.

Les også: Forskning: En halvliter om dagen knyttes til lavere risiko for noen hjerteproblemer