Påskegodt i glasset

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påsken er rett rundt hjørnet. Her kommer noen tips til litt godt i glasset som burde passe både på hytta og hjemme foran TV’n.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Xanté Dark Chocolate & Pear

Denne drikken var opprinnelig en likør basert på cognac og søte pærer. Ved å tilsette en god dose med mørk sjokolade og vanilje fremstår den nye varianten som en skikkelig vintervarmer.

Dette er langt fra det man forbinder med klissete likører med sjokolade. Fargen er dyp mørk og her dufter det godt av sjokolade og pære, med fine toner fra cognac. Veldig fin smak av mørk sjokolade og cognac med litt karamell og vanilje. På toppen finner man det fine hintet av pærene.

Xanté Dark Chocolate & Pear er ypperlig foran peisen etter en lang dag ute i den norske fjellheimen.
Xanté Dark Chocolate & Pear – Alkohol 38 % - 0,5 l – kr. 307,90

Les også: – Tøm postkassa før du reiser på påskeferie

Bache Gabrielsen American Oak

Dette er rett og slett en ung og fruktigCognac som har fått godgjøre seg på amerikanske ekiefat. For en del ekstreme cognacfrelste vil nok dette være å gå langt utfor komfortsonen. Men i dette tilfellet treffer man faktisk på det beste av to verdner – god cognac med tydelig preg av amerikansk eik.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne kobberfargete drikken har mye vanilje i i duften, nøtter, karamell, og innslag av tropiske dufter. Smaken er søtlig uten at det tar for mye over. Lang og god ettersmak.

Dette er rett og slett en uvanlig spennende Cognac som skiller seg ut fra andre, men beholder sitt tydelige cognacpreg. Er du på jakt etter en ny favorittcognac så er det mulig du finner den her.
Bache Gabrielsen American Oak – Alkohol 40 % - 0,7 l – kr. 449,-

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kreftforeningen advarer: Sein påske betyr sterk sol

Mezcal Atenco

Denne spenstige meksikanske nasjonalskatten er kanskje ikke det man forbinder med påsken, men det er ingen grunn til å ikke gi denne nyheten på Vinmonoploet en sjanse både i påsken og utover sommeren.

Mezcal er en særpreget drikke som er destilert på fermentert agavesaft. Denne varianten er laget av agave som er dyrket i minst åtte år og har gjennomgått naturlig fermentering før destilering. Smaken er markert og tydelig med mild mentol, litt pepper, ananas, noe vegetabilsk og et fint hint av røyk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er en drikke som man nyter i små slurker i lag med gode venner. Nyheten Mezcal Atenco er også et glimrende utgangspunkt for spennende og friske drinker – og som en litt røff aperitif.
Mezcal Atenco – Alkohol 45 % - 0,7 l – kr 649,30

Les også: Øl er nam til påskelam

Koskenkorva RTD

Dette er to spennende nyheter fra den Finske vodkaprodusentene Koskenekorva. De ferdig miksete drinkene, som i stor grad er basert på lokale råvarer, er i butikkstyrke og utgjør et godt alternativ til de mer klissete rusbrusvariantene man ellers finner i butikkhyllene.

Koskenkorva Blueberry Tonic er helt blank i fargen og dufter av blåbær og sitrus. Smaken er forfriskende og litt søtlig med noe bitterhet i ettersmaken. Med et par isbiter og en sitronskive har du en frisk og lett drink som passer utmerket i hytteveggen.

Koskenkorva Village Tea er en fin blanding av sitrus, honning og te. Smaken har mye sitrus og honning og et hint av te med en lett bitter ettersmak. Også denne er et glimrende alternativ for en rask og enkel drink med mye friskhet.
Koskenkorva RTD – Alkohol 4,7 % - 0,33 l – Butikkvare

Les også:

Drikke som passer til skreien

Tysk kvalitet og tradisjon

Slik blir lammelåret perfekt