Signe er raspeball-spesialist

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale delte ut Spesialitet-merke til Signes Raspeball på selve komletorsdag. Fra venstre: Jon Georg Dale, Signe Nydal og adm.dir Nina Sundqvist i Matmerk. Foto: Matmerk/Maren Nordtorp
Landbruks- og matminister Jon Georg Dale delte ut Spesialitet-merke til Signes Raspeball på selve komletorsdag. Fra venstre: Jon Georg Dale, Signe Nydal og adm.dir Nina Sundqvist i Matmerk. Foto: Matmerk/Maren Nordtorp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Signe Nydal fra Førde er best med baller. Raspeballer. Nå er hun hedret av matminister Jon Georg Dale med Matmerk sitt Spesialitet-merke for sin utmerkede ballesmak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– For en vestlending er det ekstra stas å hedre Signe sine raspeballer på selveste komletorsdag. Raspeballer er ekte, norsk tradisjonskost og smaker helt fantastisk, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale i en pressemelding fra departementet.

Selve hedringen av raspeballene fant sted på Bondheimen i Oslo.

Les også: Slik lager du raspeballer

Sniff, smak, smatt

Signes Raspeball holder til i Førde, og har siden 1995 trillet raspeballer til lokale butikker, hotell og kafeer for hånd. Raspeball, eller komle,klubb,ball eller kompe er ekte norsk tradisjonskost.

Konsistens, tilbehør og om de er fylt med flesk eller ikke, kan variere fra bygd til bygd.

Nå håper Signe at det nyvunne Spesialitet-merket kan bidra til at enda flere oppdager raspeballen, i flere deler av landet.

Det er en uavhengig fagjury som sniffer, smaker og smatter seg fram til de mat- og drikkevarene som blir tildelt Spesialitet-merket.

Føler du deg inspirert til mer tradisjonsmat, kan du jo også prøve Saltfeskbaill fra Smøla:

Les også:

Spis deg gjennom Norge

Ja til mere rot på kjøkkenet