Banebrytende robot kommer forbi alle hindringer

 Den splitter nye roboten Handle beveger seg bedre og raskere enn noen tidligere robot. 

Selskapet Boston Dynamics lanserte denne uken sin nye robot, Handle.

Tidligere har selskapet laget roboter med ben, som for eksempel Spot, som skal fungere godt i ulendt terreng til for eksempel frakt av utstyr. Men ingen av deres tidligere roboter har lignet Handle, som er den første roboten med hjul.

«Mareritt-maskin»

Det at Handle har hjul, gjør at den beveger seg mye raskere og smidigere enn selskapets tidligere roboter. Dette har ført til at nettaviser som britiske The Telegraph, har referert til Handle som en «mareritt-maskin».

Avisen snakker blant annet om at roboten er første forvarsel på at maskinene reiser seg mot menneskene, og at vi har all grunn til å være redde. Med en imponerende høyde på 196 centimeter, er den høyere enn de aller fleste mennesker, noe som bidrar godt til mareritt-stempelet.

Les også: Slangerobot skal hjelpe astronauter

Løfter tungt, kjører langt

Ettersom roboten nettopp har blitt lansert, vet vi lite om hva den skal brukes til. Men ettersom Handle er laget for å kunne bevege seg på vanskelige steder, som i snø, bakker og i ulendt terreng generelt, kan det godt tenkes at den vil bli brukt av den amerikanske hæren, som allerede har mange kontrakter med Boston Dynamics.

Roboten kan også løfte tungt uten problemer, som man kan se i videoen.

Den beveger seg i opptil 15 km/t. Den kan også hoppe over hindringer på opptil 120 centimeter. Den har en rekkevidde på litt over 24 kilometer når den er fulladet.

Les også: Verdens største sverm av mikrodroner

Personvernpolicy