Stor test av treningsarmbånd

Vanntett, GPS eller berøringsskjerm? Aktivitetsarmbånd kan ha mange funksjoner. (Illustrasjonsfoto: Fitbit)
Vanntett, GPS eller berøringsskjerm? Aktivitetsarmbånd kan ha mange funksjoner. (Illustrasjonsfoto: Fitbit)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du en av 440.000 nordmenn som vurderer en aktivitetmåler i år? Sjekk hvilket treningsarmbånd som passer best; det er ikke sikkert det er en Fitbit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Aktivitetsarmbånd er i vinden. Ifølge statistikk fra Stiftelsen Elektronikkbransjen ble det kjøpt 440.000 smartarmbånd i 2016 og prognosen viser like mange salg i 2017. Tar man med smartklokker viser prognosen at 860.000 nordmenn vil skaffe seg en smart gjenstand rundt håndleddet innen året er omme.

Den mest kjente produsenten av aktivitetsarmbånd er trolig Fitbit , som for tiden troner høyt på norske elektronikkgiganters bestselgerlister. Flere av deres produkter kommer høyt i testscore, men de klarer ikke mer enn en pallplasering på resultatlisten.

Best i test

Testvinneren er Garmin VivoSmart HR + som er i grenseland mellom smartklokke , aktivitetsarmbånd og pulsklokke. Den får skryt for vanntetthet, berøringsskjerm med god lesbarhet og brukervennlighet.

På andreplass finner vi Moov Now, som får poeng for å være enkelt og praktisk. I tillegg til å være vanntett, har det 6 måneders batteritid og stemme-coach som hjelper med treningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les test av: Trådløse ørepropper til trening

Testens taper

Jumboplassen tildeles Sony Smartband 2. Selv om armbåndet er vanntett og har pulsmåler, måler det kun antall skritt og ikke distanse. I tillegg mangler det skjerm, og pulsmålingen er unøyaktig ved høy aktivitet.

Kan du mye om disse populære tekniske duppedittene fra før, kan du gå rett til resultatlisten. Hvis du fortsatt lurer på hva som egentlig skiller et aktivitetsarmbånd fra en smartklokke eller en pulsklokke, kan du fortsette å lese litt til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les test av: Tredemølle

Ulike typer aktivitetsarmbånd

Overgangen mellom aktivitetsarmbånd, pulsklokke og smartklokke er glidende. I hovedsak vil et aktivitetsarmbånd være en enklere variant av de to andre, men stadig nye og oppgraderte modeller kommer på markedet og visker ut forskjellene.

Den gode gamle skrittelleren har med andre ord fått en mer velutviklet konkurrent, nemlig aktivitetsarmbåndet. Noen av disse minner om en skritteller, mens andre er langt mer avanserte og har et rikt utvalg av funksjoner, som pulsmåling, registrering av høydemeter, kaloriteller, varslinger fra mobilen, GPS og søvnmåler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fellestrekket for aktivitetsmålerne er at de har mer fokus på fysisk aktivitet enn smart- og pulsklokker, og de refereres derfor ofte til som treningsarmbånd, selv om de gjerne sitter på håndleddet hele dagen.

Dersom du ikke finner produktet du ønsker informasjon om i denne testen kan du sjekke ut testene våre av smartklokker og pulsklokker med GPS.

Funksjon

Hva du skal bruke armbåndet til avgjør også hva du burde se etter. Er du glad i sofaen og trenger litt ekstra motivasjon, er det mange av aktivitetsmålerne som tilbyr motivasjonsvarsler og treningstips. Jawbone, Moove Now og Fitbit kan være lurt å sjekke ut, da alle får skryt for gode apper med mye bra innhold.

Er du derimot svært aktiv, vil et armbånd med pulsmåler være ideelt for nøyaktig måling av aktivitetsnivået ditt. Er du aktiv i vannet, er mange av armbåndene vanntette, mens andre tåler kun skylling, dusj eller regn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du av typen som liker å trene ulike aktiviteter som løping, sykling, svømming osv, kan du velge et armbånd som automatisk innstiller seg etter hvilken aktivitet du gjør, for det kan fort bli irriterende å måtte stille inn dette manuelt.

Ønsker du en smartklokke for trening? Her finner du den beste pulsklokken.

Design

En del av treningsarmbåndene har et veldig sporty design med gummireimer i sterke farger, mens andre ser ut som et pent armbåndsur. Dersom du kun vil overvåke den daglige aktiviteten din uten å vekke oppsikt, kan sistnevnte være en god løsning. Withings, Misfit og Fitbit tilbyr alle armbånd med pent design.

En del av aktivitetsmålerne kommer i form av en klokke uten reim, altså en disk, og denne kan du enten putte i lomma eller feste til et armbånd, alt ettersom hva du synes er mest praktisk. Withings, Moove, Jawbone og Misfit er blant merkene som tilbyr denne løsningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har også kommet flere nye modeller på markedet som ser ut som et smykke heller enn et aktivitetsarmbånd. I denne samletesten stikker Misfit Ray seg ut med tanke på designet, mens Fitbit Flex 2 kan fås med reimer i sølv, gull og rosegull om du vil betale for det. Felles for de fleste armbåndene er at man kan velge mellom flere farger, eller kjøpe ekstra reimer og tilbehør, men det koster gjerne noen hundrelapper ekstra.

Batteritid

Batteritiden varierer mye mellom de ulike aktivitetsarmbåndene. Mange modeller har oppladbare batterier, og de varer i alt fra et par dager til flere uker. Andre aktivitetsmålere har i stedet utbyttbart klokkebatteri som kan vare i opptil 1 år. Særlig Misfit og Withings er av typene som bruker utbyttbare batterier med lang brukstid.

Hvordan og hvor hyppig du bruker armbåndet avgjør også batteritiden. Har armbåndet skjerm, vil dette ta mer batteri, og det samme gjelder GPS, varslinger fra mobil og søvnmåling.

Trenger du nye sko til trening? Sjekk testene av løpesko og terrengsko.

Saken er først publisert på Test.no