Test av 27 DAB-radioer

DAB+: Fordi FM-nettet slukkes, trenger du en radio som støtter DAB+ for å få inn riksdekkende kanaler.
DAB+: Fordi FM-nettet slukkes, trenger du en radio som støtter DAB+ for å få inn riksdekkende kanaler. Foto: Pinell/TT Micro
Artikkelen fortsetter under annonsen

2017 er året da FM-nettet i Norge slukkes, og mange vil gå til innkjøp av DAB-radio. Test.no har samlet sammen forbrukertester fra norske og utenlandske anmeldere, slik at det blir enklere for deg å unngå bomkjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Her ser du hvilke DAB-radioer som er best i test.

Basert på flere tester får Geneva World Radio høyeste poengsum, med Roberts Revival iStream2 pustende i nakken. Begge to gir lyd av svært god kvalitet, men testvinneren er mye billigere enn iStream2.

I resultatlisten finner du et stort utvalg radioer som alle støtter DAB+.

DAB-radioene kommer i mange ulike varianter, med ulik kvalitet, pris og utseende. Når du skal velge radio kan det være lurt å tenke gjennom hvor og hvordan du vil bruke radioen slik at du finner den typen som passer best for deg.

Les også: Disse TV-ene gir deg kinobilde hjem i stua

Derfor trenger du DAB-radio

Slukkingen av FM-nettet har allerede startet i deler av landet, og i løpet av 2017 skal alle FM-senderne være slukket. NRK har oversikt over når din region skal til pers.

Frem til årsskiftet 2021/2022 kan du fortsatt høre lokalradio på FM-nettet mange steder, men hva som vil skje etter den tid er i skrivende stund usikkert. Velger du en god DAB-radio, kan du få tilgang til mange tusen radiokanaler fra hele verden, lydkvaliteten øker betraktelig og du får mindre støy.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enten man vil lytte til radio eller strømme musikk, er DAB-radioen ofte et foretrukket valg, fordi de fleste DAB-radioer i dag har innebygget Bluetooth, slik at de kan brukes som høyttalere for smarttelefoner og nettbrett. Når du strømmer radio via apper på mobil eller nettbrett får du også tilgang til podkaster og over 200.000 radiostasjoner på nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: De beste trådløse høytalerne

Slik velger du riktig DAB-radio

Når du skal velge DAB-radio er det lurt å sjekke at den har de mulighetene for tilkobling som du trenger. Det kan være alt fra Bluetooth og linjeutgang til stereoanlegget, ekstra høyttalere og hodetelefoner. Trenger du en radio med batterier? Skal den være bærbar, eller kun stå på kjøkkenbordet?

DAB er digital kringkasting, og det kan også brukes for bilde og video, men foreløpig omfatter det kun lyd i Norge. DAB er en komprimering av signalene, som gir raske datastrømmer. Skal man dekomprimere lyden må man altså ha en mottaker som kan gjøre dette, men andre ord en DAB-radio. Med DAB-teknologien kan man også flere kanaler på samme frekvensområde.

Fortsatt FM-radio i bilen? Her finner du testen for beste DAB-adaptere.

Saken er først publisert på Test.no