Eman (500 kilo) får endelig operasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun er trolig verdens tyngste kvinne og måtte løftes med heisekran til sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Egyptiske Eman Ahmed Abdel Aty (36) er endelig på plass i Mumbai i India der hun skal gjennomgå en livsviktig slankeoperasjon.

36-åringen måtte fraktes på en spesialkonstruert seng laget av EgyptAir for å kunne tatt turen fra Egypt til India. Og ble fraktet det siste stykket til sykehuset på et lasteplan.

Kvinnen har ifølge BBC ikke vært utenfor hjemmet sitt på 25 år. Familien hennes hevder hun veier drøye 500 kilo. Dersom dette stemmer vil hun være verdens tyngste kvinne. I dag er amerikanske Pauline Potter registrert som verdens tyngste kvinne med 292 kg ifølge Guinness rekordbok.

Les også: Verdens tyngste skal ned i vekt

Veide fem kilo ved fødsel

Hun veide fem kilo ved fødsel og ble raskt diagnostisert med elefantiasis, som får bein og andre lemmer til å svulme opp til ekstreme størrelser. Legen hennes i India, Dr. Muffzal Lakdawala, har selv fått samlet inn pengene til reise og operasjon, da Eman og familien er svært fattige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han mener ifølge BBC at hun er feildiagnostisert og egentlig lider av en fedmerelatert Lymfødem, som også kan forklare de voldsomme hevelsene.

Les også: Normal vekt, overvekt eller fedme?

Nektet visum

Indiske myndigheter nektet henne først visum til landet, da hun ikke kunne fysisk møte opp ved ambassaden i Kairo, men etter mye medieoppmerksomhet, valgte ambassaden å snu.

Lørdag landet hun i Mumbai og man måtte bruke heisekran for å få løftet henne til riktig avdeling på sykehuset. Der skal hun undersøkes og gjennomgå en omfattende slankeoperasjon, ved å forminske magesekken.

Les også:

Nordmenn med fedme har tre ganger så mange sykedager

– Folk med fedme får lettere infeksjoner enn normalvektige

– Mer overvekt blant kvinner med lav utdanning