Meny

En fremmed manns godhet har gjort Fidencio (89) til millionær

Joel Macias syntes synd på den hardtarbeidende iskremselgeren, som måtte ut av pensjonisttilværelsen for å forsørge barnebarna og sin syke kone.

89 år gamle Fidencio Sanchez fra Chicago hadde vært pensjonert fra jobben som iskremselger i to måneder da datteren hans døde tidligere i år. Sammen med kona ble han sittende med ansvaret for barnebarna.

Kona måtte nylig slutte å jobbe på grunn av dårlig helse. Da måtte Fidencio tilbake på gata for å selge is, for å skaffe nok penger til å forsørge familien.

Les også: Runa feirer jul med hjelp fra fattighuset

– Hjerteskjærende

Som iskremselger har Sanchez tjent cirka 400 kroner om dagen. I løpet av de siste dagene har han imidlertid fått inn over 245.000 dollar, eller omtrent 2 millioner kroner, inn på kontoen, takket være barmhjertigheten til en fremmed.

Restauranteier Joel Cervantes Macias (41) kjørte tilfeldigvis forbi iskremselgeren forrige uke, og syntes det var trist å se en så gammel mann arbeide så hardt for å forsørge familien.

«Det var hjerteskjærende å se at en som egentlig burde levd av pensjon fortsatt arbeider når han er så gammel. Jeg måtte stoppe og ta dette bildet. Så kjøpte jeg 20 is, ga ham 50 dollar og sa 'Må Gud velsigne deg', før jeg kjørte avgårde. Jeg publiserte dette bildet på Facebook og fikk enorm respons», skrev Macias for tre dager siden, da han startet opp en pengeinnsamling på nettet for å hjelpe Sanchez.

Les også: Femåring med rørende gest da han så sulten uteligger

11.000 mennesker har donert

Tirsdag morgen har over 11.000 mennesker samlet inn mer enn 245.000 dollar til Fidencio Sanchez.

– Det var veldig overraskende. Jeg trodde ikke det var sant. Gud sendte oss dette når vi trengte det som mest. Det er utrolig at folk har sånn medfølelse, sier Sanchez barnebarn, Dulce Perez, til CBS News.

Sanchez selv er helt overveldet.

– Nå har jeg fått en ny mulighet til å hvile, takket være gavmildheten til fremmede, sier han til CBS News.

Les også: Småbarnsmor fryktet bot - politimannen hylles for gest

Populært