Nå kan du oppdatere til iOS 10

Se video: Slik blir IOS 10

Her er de tre største forandringene på iOS 10 for iPhone

Klokken 19 tirsdag kveld gjorde Apple iOS 10 tilgjengelig for alle kunder i Norge. Oppdateringen er ifølge mobilgiganten den aller største oppdateringen av operativsystemet iOS noen sinne, og den vil på mange måter gi brukerne av iPhone 5 og nyere modeller følelsen av å ha fått en helt ny mobiltelefon, om vi skal kunne sole på produsentens egen beskrivelse. Også nyerde modeller av iPad og iPod vil kunne oppdateres til det nye operativsystemet (se hvilke modeller det gjelder nederst i artikkelen).

Allerede i juni presenterte Tim Cook det nye operativsystemet iOS 10, og siden da har hundrevis av beta-brukere testet det ut.

Ifølge en danske avisen BT.dk er dette de tre største forandringene.

Siri kan snakke med tredjeparts-apper. Siri skal ifølge BT.dk kunne vipse penger og bestille pizza.

Bedre kamerafunksjon: Bilder-appen får en skikkelig overhaling med ansiktsgjenkjennelses-funksjon, en ny mappe-funsjon hvor bilder samles og kan gjøres om til små videokollager.

Les også: Ny iPhone snart i butikkene

Slett Apple-apper: Tidligere har det kun vært mulig å slette tredjeparts-apper. Nå blir det også mulig å slette Apples egne bilder.

iOS 10 er tilgjengelig for iPad 4 og nyere, iPad mini 2 og nyere, iPod touch, 6. generasjon, samt iPhone 5 og nyere fra tirsdag 13. september klokken 19.00.

Oppgraderingen kommer i forbindelse med at Apple lanserer iPhone 7 førstkommende fredag.

Les også:

Du bør oppdatere iPhonen din med en gang

Apple tjener stadig mindre på salg av iPhone

Analytikere tror Apple kan slite med å begeistre

51 iPhone-apper du må prøve

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden