De beste tipsene til pastasalat

GRØNN GLEDE: Bytt ut dressingen med pesto, det smaker mye bedre
GRØNN GLEDE: Bytt ut dressingen med pesto, det smaker mye bedre Foto: Petter Berg, egg,no
Artikkelen fortsetter under annonsen

Råd til deg som vil lage kjapp og sunn mat med pasta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For meg blir ikke pastasalat det samme hvitløksbaguette. Så fikk jeg sagt det med en gang.

En pastasalat er trist om den bare inneholder paprika, tomat og agurk. Men, du verden så mange slike jeg har spist. Men, nå får det være slutt på kjedelige pastasalater.

Derfor tok jeg meg bryet med å lage noen lister til inspirasjon til alle dere som vil lage en kul pastasalat. De finner du nedenfor, sammen med noen gode oppskrifter, men først litt om det du bør unngå.

Unngå pastasalat-tabbene

Bruk tørr pasta, fersk pasta blir fort soggy i pastasalat

Ikke bruk spagetti eller andre, lange varianter. Hold deg til korte pastatyper, jo mer krokete, jo bedre suger de til seg godsakene

Ikke kok pastaen for lenge, da blir det den grøtete.

Men, ikke kok for kort heller. I en varm pastasaus beregner kan pastaen være litt underkokt, siden sausen gjør resten av jobben. Det skjer dog ikke i en pastasalat.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bruk nok salt. Her får du ikke hjelp av sausen, så pastaen må være bra.

Ikke vent til pastaen er kald med å blande inn andre ingredienser. Varm pasta suger til seg smaker bedre.

Les også: Hvilken vin til sopp?

Gode ingredienser i en pastasalat

Det er ikke mange ingredienser om ikke passer i en pastasalat. Derfor deler vi lista i to. Den første lista er ingredienser som ikke brukes ofte, men som artige å prøve.

Den andre lista er kombinasjoner som er verdt å prøve ut.

Ingredienser:

  • Mandler
  • andeconfit
  • søtpotet
  • valnøtter
  • pinjekjerner
  • gresskar (bakt)
  • mango
  • kiwi
  • basilikum
  • sesamfrø
  • fennikel (løvtynne skiver)
  • persillerøtter

Kombinasjoner:

Dette er ment å være utgangspunkt for gode pastasalater:

Pasta med...

  • hvite bønner og pesto
  • gorgonzola, spinat og valnøtter
  • parmesan og tomater
  • bacon, egg og ost
  • basilikum, hvitløk og tomater
  • erter og bacon
  • erter, reker og mynte
  • fennikel og pølser
  • fiken og pancetta eller bacon
  • oliven, lammekjøtt og ristet hvitløk
  • ricotta, pekannøtter og salvie
  • Bacon, salat og tomat (BLT)
  • Brokkoli, bacon og kapers

Saken er først publisert på Klikk.no

Les også:

Nå kommer hurtigbrødet

Bakte horn med ost og skinke

Hvilken sjokolade er det?