Norges eldste mann fyller 107 år mandag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag er det 107 år siden Torbjørn Øverbø fra Ringsaker ble født. Selv synes han ikke det er så spesielt, men kake skal det bli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øverbø er nå Norges eldste mann, noe han heller ikke er veldig opptatt av, får NTB opplyst. Han bor på Ringsaker bo- og aktivitetssenter i Brumunddal i Hedmark, sørger for å få gått litt hver dag og liker å prate med folk. Stort oppstuss derimot, det er han ikke så glad i.

Torbjørn ble født i Lom, som nummer to av i alt elleve søsken, og bodde på garden Øverbø til han var 9 år. Da flyttet familien til Eiriksvea på Brøttum, uten veiforbindelse i flere tiår, og med 4,5 kilometer til skolen.

Les også: Mental trening gjør hjernen yngre

Livet har dreid seg mye om storfamilien og gardsdrift. Selv giftet han seg aldri, og nå er han siste gjenlevende fra søskenflokken.

Øverbø har ingen forklaring på hvorfor han har levd så lenge, men han har gått mye i sitt liv. Da han fylte 100 år gikk han fremdeles daglig en kilometer for å hente avisa, og da han etter hvert flyttet til Ringsaker bo- og aktivitetssenter, fortsatte han å sørge for å få «lea på seg» daglig.

Les også: Norge bruker minst på alderdom i Skandinavia