Verre å leve i Paris

<p>Paris</p>
Paris Foto: NTB scanpix

På Economists 2016-liste over de beste og verste byene å leve i, er Paris blant de ti der levevilkårene har forverret seg mest de siste fem årene.

Borgerkrig og terrortrusler er blant faktorene The Economist tar med i betraktningen når de vurderer levevilkårene i verdens byer.

Mens Damaskus er den byen der levevilkårene har forverret seg mest, gjør terrortrusselen og usikkerheten i Paris at den europeiske storbyen er nummer åtte på lista over byene som har forverret seg mest siden 2011.

I den andre enden av skalaen finner vi iranske Teheran, som sammen med blant annet Harare i Zimbabwe er blant byene som har forbedret seg mest de siste fem årene.

Melbourne i Australia er nok en gang rangert som verdens beste by å bo i, like foran Wien i Østerrike. Den eneste nordiske byen på topp ti er finske Helsinki.

Verst er det i Syria, Libya og Nigeria. Byene Damaskus, Tripoli og Lagos anses som byene med verst levevilkår blant de 140 byene som er vurdert.

Et fellestrekk for disse tre byene er at de trues av ytterliggående militante grupper. Mens den IS nærmer seg Tripoli og Damaskus, trues fortsatt Lagos av Boko Haram.

Kiev er Europas eneste representant på verstinglisten, og er fortsatt i oppbyggingsfasen etter revolusjonen i 2014.

Personvernpolicy