Homofile par i åpne forhold er mer lykkelige

Mange har levd et heterofilt voksenliv før de har erkjent at de blir tiltrukket av en av samme kjønn. Foto: Colourbox
Mange har levd et heterofilt voksenliv før de har erkjent at de blir tiltrukket av en av samme kjønn. Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke-monogame, skeive par er lykkeligere fordi de slipper utroskap og bitterhet, fastslår ny studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva er den sikreste veien til et livslangt og lykkelig samliv med den du er glad i? For noen er det å være tro mot hverandre og kun holde seg til én sexpartner, mens andre velger et forhold som tillater intim omgang med utenforstående.

Åpne forhold er ifølge flere studier langt vanligere blant homofile enn heterofile, og blant de som studerer dette er forsker Christopher Stults ved New York University. Studien går ut på å intervjue ti homofile par som alle lever i åpne forhold. Til The Guardian forteller Stults at han allerede har gjort flere konklusjoner.

– Mitt inntrykk så langt har vært at personene ikke virker mindre lykkelige, en kan til og med fastslå at kommunikasjonen er bedre enn hos monogame par fordi de må forhandle om spesifikke detaljer i forholdet, sier Stults om studien som publiseres neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Biseksuelle, homofile og lesbiske er mer utsatt

Ifølge Stults ser ikke et åpent forhold nødvendigvis ut til å utsette homofile menn for økt risiko hva gjelder hiv og andre kjønnssykdommer.

Så vidt jeg vet har ingen av intervjuobjektene blitt smittet med hiv, og bare ett par har fått påvist en kjønnssykdom, forteller Stult.

Journalist i The Guardian, Spencer MacNaughton, har sett nærmere på temaet homofile og åpne forhold. Blant annet har han snakket med likestillingsforsker Michael Bronski ved Hardvard-universitetet som forteller at homofile menn i langt større grad har samtykket i å leve sammen i ikke-monogame forhold og blitt stigmatisert av samfunnet for å gjøre nettopp det.

– At homofile par fører an i seksuelt progressive relasjoner burde ikke være overraskende. Nettopp fordi de har blitt ekskludert fra tradisjonelle oppfatninger av seksuell atferd, har de måtte være trendsettere og smi normene for sine egne forhold.

VIDEO: Hva skjer når homofile ser det samme som heterofile?

Les også:

– Her går det an å være homo på bygda!

Paven: – Vi kristne må be de homofile om tilgivelse

Homofile mobbes i skolen