Eldre mener sosiale medier er overfladiske

Foto: Matt Rourke / AP

En SINTEF-undersøkelse tyder på at den eldre generasjon tar et aktivt valg når det gjelder hvorvidt de skal være aktive i sosiale medier.

Kritisk, men likevel med. Stadig flere eldre finner veien til sosiale medier, selv om de oppfatter dette som en kanal for skryt og overfladiskhet. Foto: SINTEF
Kritisk, men likevel med. Stadig flere eldre finner veien til sosiale medier, selv om de oppfatter dette som en kanal for skryt og overfladiskhet. Foto: SINTEF

Mange av de spurte i undersøkelsen oppfatter Facebook som en overfladisk sladrekanal. «De ser ikke en positiv delekultur, men heller en egokultur, hvor individene kringkaster innhold om seg selv», skriver Forskning.no, som først dekket saken.

Gjennom dybdeintervjuer fant forskerne ut hvorfor mange av de eldre brukerne ikke vil være på sosiale medier. En del er bekymret for personvernet og informasjonssikkerheten på sosiale medier. Andre mener de greier seg med e-post, telefon og andre kommunikasjonsmidler. Noen frykter at sosiale medier rett og slett ødelegger kommunikasjonen mellom mennesker.

Likevel bruker stadig flere eldre mennesker sosiale ­medier, og det er Facebook som dominerer som kanal. Mange bruker sosiale medier til å følge med i livene til barnebarn og slektninger, og til chat.

Saken er først publisert på Gemini.no

Les også:

Lynende smart lab-investering

Energieffektive matbutikker – hvordan får vi det?

Full fart med hydrogen på tanken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus