En av åtte eldre har opplevd aldersdiskriminering

Leder av Pensjonistforbundet, Jan Davidsen, sier mange synes det er ubehagelig å snakke om at alderen setter begrensninger. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Leder av Pensjonistforbundet, Jan Davidsen, sier mange synes det er ubehagelig å snakke om at alderen setter begrensninger. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av åtte norske pensjonister har opplevd aldersdiskriminering, ifølge en undersøkelse fra Pensjonistforbundet. Forbundet etterspør et lovforbud og rapporteringssystem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det oppleves som særdeles urettferdig å bli forskjellsbehandlet fordi man er for gammel, sier leder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet til Dagbladet. Forbundet mener alder bør være en del av den nye likestillings- og diskrimineringsloven, på lik linke med etnisitet, nedsatt funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion og livssyn.

Barne- og likestillingsdepartementet har foreløpig ikke tatt stilling til om vernet mot aldersdiskriminering skal utvides fra Arbeidsmiljøloven til alle samfunnsområder.

– Vi tar sikte på å fremme proposisjonen om felles likestillings- og diskrimineringslov for Stortinget våren 2017, sier rådgiver Ronny Røste (Frp) til avisen.