Kortvokste Grant (6): – Mitt ønske er at alle skal være glade i hverandre

Grant lider av en sykdom som gjør han kortvokst. Han misliker når folk tror han er en baby, og synes vi skal akseptere hverandre for dem vi er.

– Jeg er en liten person. Det kalles å være dverg. Jeg har min egen unike vei å gå i livet, sier Grant i en minidokumentar om hvordan det er å være et kortvokst barn.

Du kan se minidokumentaren, som foreldrene til Grant har laget, i vinduet øverst i saken.

Grant lider av den sjeldne sykdommen diatrofisk dysplasi. Den skyldes en mutasjon som hemmer vekst av brusk, skjelett og knokler.

Les også: Samler tusenvis av kortvokste

Like liten som lillebror

I videoen, som er fra november 2014, er Grant seks år. Det ser ut som om han er like gammel som sin ett år gamle lillebror. Men det plager ikke Grant at han er liten.

I dokumentaren forteller han at han er som alle andre barn. Han liker å løpe, leke, danse, tegne, male og lage mat. Han faller litt oftere enn det som er vanlig, og det kan gjøre vondt, men han reiser seg alltid igjen.

Les også: Lagde egen by for dverger

Ønsker seg kjærlighet og respekt mellom mennesker

Grant har innfunnet seg med at han er kortvokst. Men han blir lei seg når andre barn eller voksne kaller han en baby.

– Det sårer meg når folk roper ut: «Se! Det er en baby der borte». Fordi jeg er ikke det, og jeg liker ikke når folk kaller meg det.

Grant oppfordrer alle til å respektere hverandre og være glad i hverandre for å være den man er.

– Mitt ønske for verden er at alle skal være glade i hverandre, selv om man krangler. Hva hvis folk ser annerledes ut enn deg? Bør du fortsatt være glad i dem? Ja, det bør du, sier Grant bestemt.

Les også: Dvergen som ble en kjempe

Gjør foreldrene ydmyke

Som kortvokst er det noen ting som er vanskeligere å få til for Grant enn for andre barn. Men han er kreativ og finner en løsning på det meste.

– Første gang han klatret opp hele trappen tok det han 45 minutter, men det gikk ikke å stoppe han. Jeg gråt mens jeg så på, og siden det har jeg blitt ydmyk av tingene han gjør og sier mange ganger, sier Grants far, Nate.

Grant bor i Utah i USA sammen med familien sin, og er i dag åtte år gammel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus