– Bare det å ha sagt det til én person, bidrar til å halvere angsten og frykten

<p>Helseutvalget arrangerer i samarbeid med frivillige «Late bloomers»-grupper for alle menn som kommer ut som noe annet enn heterofil «sent» i livet. Foto: Colourbox.com</p>
Helseutvalget arrangerer i samarbeid med frivillige «Late bloomers»-grupper for alle menn som kommer ut som noe annet enn heterofil «sent» i livet. Foto: Colourbox.com

Det finnes flere sosiale samtalegrupper for menn og kvinner som «kommer ut av skapet» i voksen alder. Men kvinner er flinkere til å benytte seg av tilbudet enn menn.

Årets Pride-parade under Skeive dager i Oslo slo alle tidligere rekorder: 104 påmeldte bidrag, 30.000 mennesker i paraden og 150.000 heiende tilskuere. Sola skinte på det som fremsto som en festdag av de store, og det var tett mellom regnbueflaggene.

Norge er et svært liberalt land å være åpent homofil i, likevel føles det tøft for mange å skulle komme ut i voksen alder. Prosessen kan være vanskelig både for en selv og for familien rundt. Mange føler seg alene i den situasjonen de befinner seg i.

Rune kom ut av skapet i voksen alder: – Jeg er den samme pappaen, sønnen og broren

Sliter med oppmøte

«Late Bloomer» er kjælenavnet som benyttes om kvinner og menn som har «kommet ut av skapet» i gjerne godt voksen alder. Mange har levd et heterofilt voksenliv før de så har erkjent at de tiltrekkes av en av samme kjønn.

Rolf Martin Angeltvedt, faglig og administrativ leder i Helseutvalget. Foto: Helseutvalget
Rolf Martin Angeltvedt, faglig og administrativ leder i Helseutvalget. Foto: Helseutvalget

Rolf Martin Angeltvedt er faglig og administrativ leder i Helseutvalget, som i samarbeid med frivillige arrangerer «late bloomers»-grupper for alle menn som kommer ut som noe annet enn heterofil «sent» i livet.

– Vi har hatt slike grupper i over ti år. De driftes av frivillige skolerte der opplegget er at vi annonserer at vi har et tilbud og så melder folk seg på. Hver gruppe består av åtte personer. De frivillige har selv erfaring med å komme ut «sent» og deler gjerne med deg. Dessverre er ikke pågangen så voldsom og det har vært stabilt vanskelig å rekruttere folk til å melde seg på, forteller Angeltvedt til ABC Nyheter.

Å kunne speile seg i andre

Rammene på disse møtene er som en selvhjelpsgruppe som har totalt åtte møter, ett i uken. Gruppene velger selv hvilke tema de vil ta opp, men Helseutvalget ønsker at deltagerne blant annet diskuterer seksualitet, familie, barn, sikrere sex, homomiljø og nettverk.

– Medlemmene av de ulike gruppene deltar med sin egen historie. Det er frivillig hvor mye man ønsker å dele med andre, men det er viktig å understreke at gruppene har taushetsplikt.

Selv om de ikke driver med terapi, ser Angeltvedt at Late Bloomers-gruppene har en terapeutisk effekt på deltakerne. Særlig når det kommer til å kunne speile seg i andre.

– Mange tror at de er de eneste som har det akkurat slik, gjerne med familie og unger som gjør at ting føles trøblete. Vi ser at noen har god bruk av denne typen tilbud, mens andre blir stående på stedet hvil.

Les også: – Flere amerikanere har hatt «homofile erfaringer»

Høy terskel for mange

Rune Lundby kom selv ut av skapet for fire år siden. Da hadde han vært i et heterofilt ekteskap i 14 år, og sammen hadde de en liten sønn. I et tidligere publisert intervju med ABC Nyheter, mener han det er et stort behov for et miljø som kan hjelpe folk. Samtidig tror han det kan føles som et langt steg å gå til Helseutvalget for mange av de som fremdeles er gift.

(Saken fortsetter under)

– Jeg gruet meg til å fortelle det til mine fire brødre. Men det gikk veldig bra. Eldstebroren min påpekte at jeg på et tidspunkt drev med sportsdans, så for ham kom det ikke som noen stor overraskelse, forteller Rune Lundby. Foto: Roger Grosvold
– Jeg gruet meg til å fortelle det til mine fire brødre. Men det gikk veldig bra. Eldstebroren min påpekte at jeg på et tidspunkt drev med sportsdans, så for ham kom det ikke som noen stor overraskelse, forteller Rune Lundby. Foto: Roger Grosvold

Gaysir er et forum der de har mulighet til å benytte seg av anonyme profiler mens de forteller om hvordan de har det. Med en gang noe blir offisielt kan terskelen bli høyere for mange, fortalte Rune til ABC Nyheter.

– Det er veldig viktig at folk har steder de kan henvende seg til, men jeg tror kanskje ikke systemet klarer å fange opp de som sliter mest fordi de ikke har motet til å ta kontakt. Selv var jeg aldri i kontakt med noen jeg kunne snakke med, selv ikke i de tøffeste årene.

Les også: Lesbisk, jeg?

«Tatt på fersken»

Rolf Martin Angeltvedt i Helseutvalget er enig med Lundby om at det for mange kan føles som et langt skritt å gå for å bli med i en gruppe av andre menn i samme situasjon.

– Vi snakker med en del på telefon og via chat som har spørsmål rundt ulike tema. Mange lever i skjul og klarer ikke å komme seg videre uansett hva vi sier eller deler av informasjon. De er glade i partneren sin og ungene, men vet ikke hvordan gå videre. Og jo lenger tid det går, desto vanskeligere blir det. Du føler at du har holdt alle rundt deg på en måte for narr i mange år.

En gjenganger er ifølge Angeltvedt at mange blir «tatt på fersken», alt rakner og sannheten kommer på bordet.

– For eksempel kan man ha vært på nettet på familiens datamaskin og glemt at det samtidig etterlates spor til sider som er besøkt. Plutselig dukker det opp noen linker og spørsmålene melder seg.

Les også: – Jeg hadde ikke noe valg. Jeg var homofil

Tror ikke på ektemannen

Helseutvalget prøver å gi informasjon til de mennene som ønsker å ta tak i situasjonen. Ofte ønsker kona å ha noen å snakke med. Da er det viktig med en nøytral plattform til å diskutere disse tingene, og Familievernkontoret er i så måte et sted å ta opp og diskutere spørsmålene, tankene og følelsene.

– Det er mange som føler seg krenket og lurt, og de klarer ofte ikke forstå hvordan det hele er mulig. Av og til er det kvinner som ikke tror på mannen sin fordi de har bra sex sammen, forteller Angeltvedt til ABC Nyheter.

(Saken fortsetter under)

Mange har levd et heterofilt voksenliv før de har erkjent at de blir tiltrukket av en av samme kjønn. Foto: Colourbox.com
Mange har levd et heterofilt voksenliv før de har erkjent at de blir tiltrukket av en av samme kjønn. Foto: Colourbox.com

– Hvert enkelt tilfelle er selvfølgelig utfordrende, så det vi forsøker å få på plass er en plattform for dialog fordi det ofte er familie og unger involvert. Det kan ofte være enkelt for både menn og kvinner å skille seg og forlate alt og alle og bare la nøkkelen stå igjen i døra. Det er ikke bra for noen av partene.

– Men om vi klarer å få i gang dialog så blir det ofte også en god avslutning der man klarer å finne ut av ting, dele omsorgen mellom seg og komme seg gjennom skammen og krenkelsen.

Les også: Homo-blemme for Google

Må bli flinkere til å bygge tillit

I intervjuet vårt med Rune Lundby, forteller han at han ikke tror systemet klarer å fange opp de som sliter mest fordi de ikke har motet til å ta kontakt. Hva er din kommentar til dette?

– Det er helt klart en kjempeutfordring. Noen av dem er deprimerte over lang tid, de utvikler psykiske problemer og mange er gift med sterke hustruer som løfter både mann og unger og tar de med til helsetjenesten. Likevel får de ikke stukket hull på byllen i forhold til det å dele det som er det egentlige problemet.

Selv oppegående homser svarer ifølge Angeltvedt ikke nødvendigvis sant når de får spørsmål fra legen om de forelsker seg i eller har sex med andre menn. Han mener helsepersonell må legge til rette for å bygge opp tillit hos den det gjelder for at de skal kunne åpne seg.

– Det er kjempeviktig når man møter folk i kriser eller depresjon at man også klarer å snakke om disse tingene og ha det på blokka. Det er en relevant problemstilling knyttet til særlig depresjon og rusmisbruk.

Les også: Studie: Homofile foreldre har like sunne barn som heterofile foreldre

Kvinner lykkes bedre enn menn

Helseutvalget får finansiert sine Late Bloomer-tiltak gjennom hivforebyggende midler og det gjør at det kun er menn de kan forholde seg til. Men kvinner har også den samme problemstillingen og har gjennom FRI en egen undergruppe som heter Late Bloomers Ladies.

Anne er en av de frivillige som jobber med å legge til rette for møteplass for kvinner, og de har lyktes med å skape et stort nettverk i Oslo, Bergen og Trondheim. I Oslo gjennomføres månedlige treff med alt fra pratekvelder og felles matlaging, til bowling og dans.

– Det virker som vi er et fristed hvor man kan være hele seg, og for dem som er hos oss for første gang, føles det enormt befriende å sette ord på tanker og følelser, fordi de fleste har følt seg så ensomme i dette. På pratekveldene har vi en runde rundt bordet hvor vi forteller om dette med å komme ut og finne ut at en plutselig blir tiltrukket av sitt eget kjønn, samt nytten av å høre andres reise.

Les også: Homofile mobbes i skolen

(Saken fortsetter under)

Kvinner er rent generelt flinkere enn menn til å snakke om følelser og kan ha lettere for å oppsøke grupper som Late Bloomer Ladies. Foto: Colourbox.com
Kvinner er rent generelt flinkere enn menn til å snakke om følelser og kan ha lettere for å oppsøke grupper som Late Bloomer Ladies. Foto: Colourbox.com

Lesbiske mindre stigmatisert

Late Bloomer Ladies ble dannet i 2007, og på første møte kom det over 25 nysgjerrige damer. Siden den gang har det gått litt opp og ned med møtedeltagelsen, men nå om dagen er det rundt 10-15 på hvert treff.

Er det lettere for kvinner eller for menn å ta prosessen det innebærer å komme ut i voksen alder mens de er gift og har barn?

– Dette har jeg ingen forutsetning for å si noe om, men personlig tenker jeg at kvinner rent generelt er flinkere å snakke om følelser enn menn. Dermed er det kanskje lettere å sette ord på det man føler og oppsøke andre, sånn som vår gruppe. Muligens er heller ikke lesbiske like stigmatisert som homofile menn.

Les også: Canada gjør det enklere for homofile å gi blod

– Du er ikke alene

Både Anne og Rolf Angeltvedt er enige i viktigheten av å rette offentlig søkelys mot det å skulle komme sent ut i livet.

Bare det å ha fortalt det til én person, halveres angsten og frykten mange sitter på. Foto: Colourbox.com
Bare det å ha fortalt det til én person, halveres angsten og frykten mange sitter på. Foto: Colourbox.com

– Det er viktig fordi det skjer. Vi er etter hvert mange, og ingen skal måtte tro de er den eneste, med den ensomheten og mulige personlige problemer det kan medføre. Ta kontakt med oss. Vi har vært der du er og du er ikke alene, oppfordrer Anne.

Angeltvedt understreker viktigheten av at det å ha sagt det til én person, bidrar til å halvere den angsten og frykten man sitter på.

– Det er helt uavhengig hvem dette er, så lenge man ikke blir sittende alene med den store hemmeligheten. Det kan være en anonym person, det kan være fastlegen eller oss. Da vil du ha tatt det første viktige steget. Og det går ikke bort, dette er ikke noe som bare forsvinner igjen av seg selv.

Les også: USA får sin første åpent homofile hærleder

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:44 «Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola08:06 En påkjørt etter bussulykke i Tromsø07:46 Mystisk lungevirus har spredt seg til Sør-Korea07:44 Til sammen 27 mindreårige drept de siste ti årene06:42 «Parasite» er første fremmedspråklige film til å vinne gjev SAG-pris06:37 Kina bekrefter 139 nye virustilfeller06:35 Slik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island06:30 Støre vil gjøre Ap til fredsparti06:02 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:32 Frp kaller inn til krisemøte om regjeringsspørsmålet05:09 Frp sier nei til å bruke norske spesialstyrker i Mali05:00 Ruud holder Djokovic som favoritt i Australian Open04:39 Prins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ04:35 Forskning: Nebbdyr trues av utryddelse i Australia04:23 Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers klare for Super Bowl-finale03:48 Mahomes førte Chiefs til Superbowl, møter 49ers03:45 Høie vil ikke ha forbud mot gentesting03:42 Rapport: Oljeindustrien investerer mindre enn 1 prosent i grønn energi02:31 Arbeidstakere krever større del av kaka i forkant av årets lønnsoppgjør01:58 Varsler ny abortkamp i Arbeiderpartiet01:40 76 svært farlige innsatte har rømt fra et fengsel i Paraguay01:17 Intern strid i LO om lakseskatten00:51 Tre menn bekreftet drept i London00:36 Fylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47 Unge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:30 Thorstvedt scoret i Genk-debuten23:14 Messi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58 Brennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57 Flere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48 Mann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41 Fransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38 De norske langt bak i europacupstorslalåm22:05 Nærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05 Thorstvedt scoret i Genk-debuten22:05 Mann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41 En mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25 Partitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50 Schiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45 Fire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25 21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24 DN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01 Keepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38 Van Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09 Terrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05 Tidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47 Regjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03 Eriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55 Frankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55 Lyon og Hegerberg avga poeng17:53 Finsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48 Ungarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45 Jarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44 Bilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum17:42 Reiten briljerte med to assist og mål da Chelsea knuste Arsenal17:36 Utviklingsministeren besøker Malawi17:32 Kubacki med andre hoppseier på rad17:19 Skjebneuke for Solberg-regjeringen17:17 Rashford ute flere uker med ryggproblemer17:16 Straffemiss fra Vardy da Leicester tapte16:32 Meghans far kritiserer paret16:20 Nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand16:19 Danmark tar enda et skritt mot kjempebru over Kattegat16:19 Tybring-Gjedde med ny bredside mot regjeringskolleger15:58 Island stoppet Portugal i EM, gunstig for Norge15:58 Brannen i kjemibygget på Blindern er slukket15:57 Merk deg datoene: Slik får du med deg årets heftigste stjerneskudd15:47 Politiet gir klarsignal for dusør i Hagen-saken15:31 Brann i kjemibygget på Blindern15:15 Fourcade i kanonform vant igjen – Christiansen på pallen15:10 Terrorsiktet kvinne kastet straks nikaben14:16 Noel ble for sterk for Kristoffersen14:13 Nordhus: Overbeviste myndighetene i oktober14:08 Bolsjunov sikret seieren på jaktstarten – Klæbo og Krüger på pallen13:38 Jente falt fra skiheis – luftambulanse på vei13:10 Israel bygger underjordisk forsvar ved grensen til Libanon12:50 Eckhoff holdt unna for konkurrentene og vant overlegent12:48 Døde ukrainere sendt hjem etter nedskytingen av fly12:31 Oransje farevarsel i Nordland – ventes svært mye regn11:59 Tåregass mot protest i Hongkong11:43 Johaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier11:14 Tyskland: Libya må ikke bli et nytt Syria10:49 To menn tiltalt for drapsforsøk med hagle10:33 Nær 400 skadd under protester i Libanon10:12 Tidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner10:11 Hopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao09:04 Mor fikk problemer med bilen. Da lot hun sønnen kjøre den08:48 Redningspersonell: Nær 400 skadd under protester i Libanon08:46 Hopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao08:40 Innbruddstyv tatt på fersk gjerning i Porsgrunn – stupte ut av lukket vindu08:35 Minst 70 soldater drept i angrep i Jemen08:12 Full overtenning i bolighus i Roa på Hadeland08:10 Britiske medier: Dronningen har straffet Harry og Meghan hardt08:07 Bent Høie: – Du får hjelp, men det er ikke sikkert det er akkurat den hjelpen du hadde ønsket08:06 Spektakulær oppdagelse på Saturn: – Har omskrevet lærebøkene07:34 McGregor tilbake med et smell, knocket ut konkurrenten etter 40 sekunder07:16 Mann ranet i Trondheim, sju personer innbrakt06:40 Mexico har stanset migrantkaravane på vei mot USA06:39 Mann til sykehus etter knivstikking i Oslo06:13 Zuccarello-scoring sikret sterk hjemmeseier for Wild
Siste nytt
08:44Verden«Afrikas rikeste kvinne» anklages for å ha flådd Angola08:06NorgeEn påkjørt etter bussulykke i Tromsø07:46Helse og livsstilMystisk lungevirus har spredt seg til Sør-Korea07:44NorgeTil sammen 27 mindreårige drept de siste ti årene06:42Verden«Parasite» er første fremmedspråklige film til å vinne gjev SAG-pris06:37Helse og livsstilKina bekrefter 139 nye virustilfeller06:35SportSlik sikrer Norge EM-semifinale allerede mot Island06:30NorgeStøre vil gjøre Ap til fredsparti06:02NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:32PolitikkFrp kaller inn til krisemøte om regjeringsspørsmålet05:09NorgeFrp sier nei til å bruke norske spesialstyrker i Mali05:00SportRuud holder Djokovic som favoritt i Australian Open04:39KulturPrins Harry: – Det var ikke noe annet alternativ04:35VerdenForskning: Nebbdyr trues av utryddelse i Australia04:23SportKansas City Chiefs og San Francisco 49ers klare for Super Bowl-finale03:48SportMahomes førte Chiefs til Superbowl, møter 49ers03:45NorgeHøie vil ikke ha forbud mot gentesting03:42VerdenRapport: Oljeindustrien investerer mindre enn 1 prosent i grønn energi02:31PengerArbeidstakere krever større del av kaka i forkant av årets lønnsoppgjør01:58NorgeVarsler ny abortkamp i Arbeiderpartiet01:40Verden76 svært farlige innsatte har rømt fra et fengsel i Paraguay01:17NorgeIntern strid i LO om lakseskatten00:51VerdenTre menn bekreftet drept i London00:36NorgeFylkesledere og stortingsrepresentanter ber Jensen ta Frp ut av regjering23:47NorgeUnge Venstre-leder frykter flere seiere ryker om Frp går ut av regjering23:30SportThorstvedt scoret i Genk-debuten23:14SportMessi ga Setién seier i Barcelona-debuten22:58SportBrennhet Ronaldo økte Juventus-ledelsen22:57NorgeFlere mindreårige pågrepet i Stavanger22:48NorgeMann med syl rispet togpassasjer i Bærum22:41VerdenFransk opprørspoliti granskes for vold mot demonstrant22:38SportDe norske langt bak i europacupstorslalåm22:05VerdenNærmere 500 skadd i gateslag i Beirut22:05SportThorstvedt scoret i Genk-debuten22:05NorgeMann med kniv truet flere passasjerer på tog i Bærum21:41NorgeEn mann siktet for drap i Hov i Søndre Land – tre pågrepne er løslatt21:25PolitikkPartitopper ber Jensen ta Frp ut av regjering20:50PolitikkSchiff anklager etterretningstjenestene i USA for å holde tilbake dokumenter20:45PolitikkFire fylkesledere ber Jensen ta Frp ut av regjering20:25Norge21-åring dømt til nær sju års fengsel for drapsforsøk20:24PolitikkDN: Jensen ga Solberg advarsel for to uker siden20:01SportKeepershow startet ny norsk EM-fest, 23-20-triumf over Sverige19:38SportVan Dijk og Salah senket Solskjærs United i fartsfylt rivaloppgjør19:09NorgeTerrorsiktes forsvarer nekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand19:05NorgeTidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner18:47PolitikkRegjeringsbråk får Bollestad til å droppe Malawi-reise18:03VerdenEriksen Søreide: – Felles ansvar å holde hukommelsen om holocaust ved like17:55VerdenFrankrike og Storbritannia krever stans i utplasseringen av utenlandske krigere i Libya17:55SportLyon og Hegerberg avga poeng17:53NorgeFinsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark17:48SportUngarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge17:45SportJarstein sjanseløs mot Bayern Münchens stjernegalleri17:44NorgeBilfører til sykehus etter utforkjøring på Snarøya i Bærum17:42SportReiten briljerte med to assist og mål da Chelsea knuste Arsenal17:36NorgeUtviklingsministeren besøker Malawi17:32SportKubacki med andre hoppseier på rad17:19PolitikkSkjebneuke for Solberg-regjeringen17:17SportRashford ute flere uker med ryggproblemer17:16SportStraffemiss fra Vardy da Leicester tapte16:32VerdenMeghans far kritiserer paret16:20NorgeNekter å opplyse om 5-åringens helsetilstand16:19VerdenDanmark tar enda et skritt mot kjempebru over Kattegat16:19NorgeTybring-Gjedde med ny bredside mot regjeringskolleger15:58SportIsland stoppet Portugal i EM, gunstig for Norge15:58NorgeBrannen i kjemibygget på Blindern er slukket15:57VerdenMerk deg datoene: Slik får du med deg årets heftigste stjerneskudd15:47NorgePolitiet gir klarsignal for dusør i Hagen-saken15:31NorgeBrann i kjemibygget på Blindern15:15SportFourcade i kanonform vant igjen – Christiansen på pallen15:10NorgeTerrorsiktet kvinne kastet straks nikaben14:16SportNoel ble for sterk for Kristoffersen14:13NorgeNordhus: Overbeviste myndighetene i oktober14:08SportBolsjunov sikret seieren på jaktstarten – Klæbo og Krüger på pallen13:38NorgeJente falt fra skiheis – luftambulanse på vei13:10VerdenIsrael bygger underjordisk forsvar ved grensen til Libanon12:50SportEckhoff holdt unna for konkurrentene og vant overlegent12:48VerdenDøde ukrainere sendt hjem etter nedskytingen av fly12:31NorgeOransje farevarsel i Nordland – ventes svært mye regn11:59VerdenTåregass mot protest i Hongkong11:43SportJohaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier11:14VerdenTyskland: Libya må ikke bli et nytt Syria10:49NorgeTo menn tiltalt for drapsforsøk med hagle10:33VerdenNær 400 skadd under protester i Libanon10:12NorgeTidligere medieleder i retten – skal ha voldtatt sovende og berusede kvinner10:11SportHopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao09:04NorgeMor fikk problemer med bilen. Da lot hun sønnen kjøre den08:48VerdenRedningspersonell: Nær 400 skadd under protester i Libanon08:46SportHopp: Lundby nummer tre etter 1. omgang i Zao08:40NorgeInnbruddstyv tatt på fersk gjerning i Porsgrunn – stupte ut av lukket vindu08:35VerdenMinst 70 soldater drept i angrep i Jemen08:12NorgeFull overtenning i bolighus i Roa på Hadeland08:10VerdenBritiske medier: Dronningen har straffet Harry og Meghan hardt08:07Helse og livsstilBent Høie: – Du får hjelp, men det er ikke sikkert det er akkurat den hjelpen du hadde ønsket08:06VerdenSpektakulær oppdagelse på Saturn: – Har omskrevet lærebøkene07:34SportMcGregor tilbake med et smell, knocket ut konkurrenten etter 40 sekunder07:16NorgeMann ranet i Trondheim, sju personer innbrakt06:40VerdenMexico har stanset migrantkaravane på vei mot USA06:39NorgeMann til sykehus etter knivstikking i Oslo06:13SportZuccarello-scoring sikret sterk hjemmeseier for Wild

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus