Advarer mot pigge pensjonister

En svensk kommune går nye veier for å sikre pensjonister i trafikken: Se opp for pigge pensjonister, smurte rullatorer og trimmede rullestoler.
En svensk kommune går nye veier for å sikre pensjonister i trafikken: Se opp for pigge pensjonister, smurte rullatorer og trimmede rullestoler. Foto: NTB scanpix/ Håbo kommune

Utenfor et gamlehjem i svenske Håbo henger et uvanlig fareskilt. Bilistene advares mot at friske pensjonister plutselig kan fare ut i veien.

Kommunen Håbo ligger langs E18 like vest for den svenske hovedstaden Stockholm.

Ved Pomona - et av kommunens gamlehjem - forsøker man å vekke trafikantene ved hjelp av et humoristisk veiskilt. I stedet for et fareskilt med lekende barn er figurene tydelig av den eldre garde.

– Vi ville ha noe annet enn de vanlige «kjør sakte»-skiltene. Jeg fant dette og spurte personalet ved Pomona, og de syntes også det var en morsom idé, forteller Peter Welch på facebook-sidene til Håbo kommune.

Les også: Nesten halvparten innrømmer at de sliter med synet i trafikken

I mai ble skiltet så satt opp og etter det har reaksjonene bare vært positive, forteller svenske SVT.

På sosiale media roses skiltene og mange benytter også anledningen til å hylle kommunens friske pensonister.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus