Slik lager du god pinneis

Det er ikke sikkert du behøver en pinne. Foto: Erik Hannemann
Det er ikke sikkert du behøver en pinne. Foto: Erik Hannemann
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er nå du skal lære å lage iskrem!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du sett pene bilder av hjemmelaget is på pinne? Vel, det har jeg også. Og så fikk jeg akutt lyst til å lage det. Men hvor finner jeg ispinner? De er ikke å få kjøpt på super'n.

Dette var uansett en søndag. Så jeg hadde ikke anledning til å ta turen til en hobbybutikk. Løsningen var å kjøpe en saftis og bare la den smelte under varmt vann (jeg kan ikke fordra saftis...).

Les også: Iskremen som skal kurere fyllesyke

Du trenger ikke ispinne

Løsningen for deg som har litt bedre tid er langt rimeligere og mer praktisk. Ispinneprisene på nettet er god lesing for en som vil lage egne ispinner. Et kjapt søk i butikker på nettet viser at du får 200 ispinner for KR 37,50 - og det kan sikkert fåes enda billigere.

Problemene stoppet ikke der. For, jeg hadde heller ingen form å fryse dem inn i heller! Men, nå skulle jeg ha pinneis. Og den beste måten syntes å være et pappkrus. Og da ble det sånn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En pappkrus ble pakket med iskrem (som ikke var for hard) og ispinnen ble stukket inn. Etter litt tid i fryseren hadde jeg endelig en pinneis!

Moralen i historien om ispinnen er: Du trenger selvsagt ikke ispinne.

Du kan spise isen fra en skål, slik som vanlige folk. Men, da ville det selvsagt ikke vært det samme. Eller? Og jeg kan høre at noen tenker: Kjøp deg et sånn sett med former og pinner! OK - jeg skal tenke på det.

Les også: De sunneste iskremene er laget med fløte

Oppskrifter på is

Når sola skinner begynner jeg, som nordmenn flest, å tenke på is. En måte å få tiden til å gå på en sykkeltur (for eksempel) er å klekke ut nye iskremoppskrifter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På våren synes jeg det er opplagt at jordbæris er en vinner.

Siden jeg er en uhelbredelig sjokoladefantast har jeg også en oppskrift på en mørk, mørk, mørk sjokoladeiskrem som jeg aldri blir lei.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av mine absolutte favoritter er isem med karamell og pinjekjerner - den er faktisk helt overlegen!

Jeg legger ved flere oppskrifter her. Det er bare å forsyne seg!

Les også: Test av is på boks: Dette smaker barberskum med sukker!


Iskrem med kokos

Ingredienser:

  • 65 g kokosmasse
  • 2 bokser kokosmelk
  • 2 ss rom
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 150 g sukker


Kanelis med bringebær

Blandingen av kanel, creme fraiche og kremost i denne isen, gir deg den beste isen!

Til 8 porsjoner:

  • 1 stk vaniljestang
  • 200 g kremost naturell
  • 150 g crème fraîche
  • 225 g melis
  • 0,5 stk sitron, saften av den
  • 1,5 ts kanel, malt
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g bringebær


Semifreddo

Denne desserten er halvfrossen. Og helgod!

Ingredienser:

Nøtter

  • 150 g nøtt er, gjerne en blanding av hasselnøtter, pistasjnøtter og flere
  • 200 g sukker
  • solsikkeolje, eller annen nøytral olje til pensling

Semifreddo

  • 1 stk vaniljestang
  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 4 stk eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 3 dl kremfløte


Les også: Desserten som gjør alle blide


Iskrem med karamell og pinjekjerner

Dette er antagelig en av verdens beste oppskrifter på iskrem.

Ingredienser:

Iskrem

  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte

Saus

  • 100 g sukker, vanlig eller brunt
  • 3 dl kremfløte
  • 40 g smør, gjerne usaltet
  • 50 g pinjekjerner


Sjokolade- og yoghurtiskrem

Dette er Clotide Dusoulliers oppskrift på yoghurtiskrem med sjokoladesmak.

Ingredienser:

  • 100 g sjokolade, mørk
  • 100 g crème fraîche
  • 300 g yoghurt, helst gresk
  • 120 g sukker, brunt
  • 2 ss kakaopulver av god kvalitet
  • 1 klype havsalt
  • 1 knivsodd vaniljeessens (eller frøene fra en halv vaniljestang)


Øl-iskrem

At øl og is kan smake så godt er et lite under.

Ingredienser:

  • 2,5 dl fløte
  • 2,5 dl mørkt øl, porter eller bokkøl
  • 100 g brunt sukker
  • 5 stk eggeplomme
  • pistasjenøtter
  • rugbrød

Artikkelen fortsetter under annonsen


Les også: Desserten som har alt


Mørk sjokoladeis

Det gjelder å bruke nok sjokolade.

Til 2 porsjoner:

  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 250 g sjokolade, mørk


Krokanis

Dette er måten å lage deilig, hjemmelaget krokanis på.

Ingredienser:

  • 1 stk vaniljestang
  • 3 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • Krokan/karamell
  • 2 dl sukker
  • 1 ss smør
  • 2 dl mandler eller hasselnøtter (eller en blanding)


Les også:

Slik lager du pavlova

Dette spiser du når du er godtesyk på kvelden

Slik kutter du kaloriene på restaurant

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no