«Sementkvinnen» har fått et nytt ansikt

Rajee Narinesingh (48) ble utsatt for giftig, kosmetisk behandling på svartebørsen i 2005, og fikk kroppen pumpet full av sement, lim og dekktetningsmiddel.

2005: Transpersonen Rajee Narinesingh ønsker seg kosmetiske operasjoner for å endre sitt utseende til en kvinnes. Hun søker hjelp hos Oneal Ron Morris, som utgir seg for å være en kosmetisk kirurg, men som viser seg å være en svindler.

Morris fyller Narinesinghs rumpe, bryster, hofter og ansikt med en blanding av sement, superlim og dekktetningsmiddel. Resultatet er katastrofalt. Kroppen til Narinesingh er full av store, harde klumper som stikker ut her og der, og skaper kraftige misdannelser i ansiktet hennes. Hun velger å stå frem i mediene med sin opplevelse, og får tilnavnet «sementkvinnen».

Morris «behandler» flere kvinner i perioden. En av dem dør som følge av de giftige injeksjonene. I 2011 blir Morris arrestert, og sitter i dag i fengsel i Florida.

Les også: – Jeg ønsker ikke et perfekt utseende, jeg vil bare se normal ut

Får gratis hjelp til å bli bedre

Flere år senere får Rajee Narinesingh endelig hjelp av en ekte kosmetisk kirurg, og det helt gratis. John Martin tar Rajee under sine vinger, og klarer over en periode på flere år å fjerne noe av den giftige blandingen Morris sprøytet inn 11 år tidligere.

– Fra første jeg så Rajee til nå har det vært en enorm forbedring. Hun hadde store klumper som stakk ut av kinnene, og de var veldig distinkte, så du kunne virkelig se dem. Nå har hun noen små klumper, men du kan ikke egentlig se dem, så hele fremtoningen av ansiktet hennes er mye mykere, sier den kosmetiske kirurgen John Martin til Barcroft TV.

År med ultralydbehandling kombinert med injeksjoner av betennelsesdempende stoffer gjør det mulig å fjerne noen av de giftige stoffene fra ansiktet hennes.

Les også: «Tremannen» Abul får endelig hjelp

– Herregud, se på ansiktet mitt!

2016: Narinesingh gjennomgår fire operasjoner på syv uker og er over seg av begeistring over resultatet. Hun er ikke lenger «sementkvinnen».

– Herregud, se på ansiktet mitt! Jeg mener, se på det! Ser jeg ikke yngre ut? Kom igjen, du må innrømme det. Og se på smilet mitt, du kan faktisk se tennene mine nå. Før klarte jeg ikke løfte leppen når jeg smilte, men nå ser du tenner, sier Narinesingh til Barcroft TV.

Også familie og venner er glade for at Narinesingh endelig har fått hjelp. Selv kaller hun forandringen en velsignelse og forteller at selvtilliten hennes har skutt i været etter operasjonene. Nå får hun til og med oppmerksomhet fra menn, og håper at hun en dag skal finne noen å gifte seg med.

I mellomtiden jobber hun for å advare mot å kjøpe kosmetiske injeksjoner fra det svarte markedet. Det er fremdeles mennesker som ender opp med å gå gjennom den samme ødeleggende behandlingen Rajee selv gjorde for 11 år siden.

Les også: Ni av ti vil ha strengere regler for skadelige stoffer i hverdagsprodukter