Dette er kanskje verdens smarteste speil

Se Nelwans egen video av speilet. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingeniøren Ryan Nelwan har funnet opp et speil som blant annet gir beskjed når du er sent ute til jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du ikke synes det er underholdende nok å se ditt eget ansikt i speilet, har ingeniøren Ryan Nelwan løsningen. Han har gjort speilet sitt om til en fullverdig underholdningsstasjon.

Les også: Speilet som ser et fremtidig hjerteinfarkt

Styrer speilet med fingrene

Nelwan har lagt ut en video på nett der han demonstrerer speilet. Her viser han hvordan speilet blant annet gir deg informasjon om været og hvor lang tid det tar å komme deg til jobb. Imponerende nok, men det er først når han viser frem berøringsfunksjonen at folk virkelig lar seg forbløffe.

Ved hjelp av enkle håndbevegelser får Nelwan speilet til å spille av både musikk og video. Han sveiper opp og ned for å justere volumet, og justerer til og med temperaturen i leiligheten ved å bevege hånden i en sirkel.

Som om dette ikke var nok, får man klar beskjed fra speilet hvis man er sent ute til jobb. Med en kjapp berøring tilkaller Nelwan en sjåfør fra taxitjenesten Uber.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: 51 iPhone-apper du må prøve

Benekter juks

Nelwan skal ha utviklet programvaren til speilet selv, og har også begynt å legge inn ulike apper han kan navigere seg frem til.

Den kreative ingeniøren ser nesten ut som om han kommer fra fremtiden der han står og dirigerer speilet, noe som har ført til at noen stiller spørsmålet om videoen ikke bare er en stor bløff. Dette benekter Nelwan på det sterkeste, og har lagt ut en annen video som viser speilet på kloss hold.

Videoen har uansett fått nærmere én million visninger, og speilet kan potensielt føre til at selv de minst forfengelige av oss bruker altfor lang tid foran speilet.

Les også: Evig datalagring i 5D-glass