Holly Blue voktet over sin hjelpeløse eier i syv timer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politihelikopteret trodde knapt det de så da de omsider fant den savnede pensjonisten med varmekamera.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den engelske pensjonisten Martin Kay skulle bare gå seg en liten skogstur sammen med sin svarte labradortispe Holly Blue i Thornham Magna i Suffolk, England da han satte seg fast i en myr. Han var ute av stand til å trekke seg opp og i flere timer ropte 67-åringen etter hjelp uten å bli hørt.

Kveldsmørket senket seg gradvis, håpet og kroppsvarmen begynte å synke og han mistet etter hvert bevisstheten. Men midt oppi all håpløsheten, forble Holly Blue trofast ved sin eiers side og gav ham både selskap og beskyttelse.

Les også: – Hunden din elsker deg fem ganger høyere enn katten din

Gav selskap og beskyttelse

Det tette båndet mellom menneske og hund strekker seg over 33.000 år tilbake, og stadig ser vi historier og beretninger som viser at hunden virkelig er vår beste venn. Dette fikk da også politiet i Suffolk i England oppleve da de sendte ut et helikopter for å lete etter Martin Kay etter at en venn hadde meldt ham savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var nå gått syv timer siden han sist var blitt sett, og politiet innså at de måtte handle raskt om de skulle finne ham i live. Det ble satt inn helikopter som finsøkte omgivelsene der han skulle ha forsvunnet med varmesøkende kamera, og til slutt fant de ham. Men det var ikke det eneste de så.

Ved siden av Kay sto Holly Blue og voktet over ham. Gjennom syv eviglange timer hadde hun gitt ham selskap og beskyttet ham fra eventuelle andre dyr som ellers kunne ha nærmet seg den hjelpeløse og etter hvert bevisstløse pensjonisten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: DNA avslører Fidos utrolige reise

(Saken fortsetter under)

Nærmere syv timer sto Martin Kay fast i myra. Uten politihelikopterets varmekamera er det tvilsomt om han hadde overlevd natten.

– Hun er en veldig lojal hund

I videoen øverst i saken ser vi at Holly Blue er motvillig til å vike fra Kays side når to politimenn omsider kommer frem. Men til slutt rygger hun unna slik at Kay får hjelp. Både eier og hund ble deretter trygt transportert vekk fra myren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med britiske Mirror, forteller Kay om den traumatiske opplevelsen.

– Jeg ropte for å få hjelp, men ingen hørte meg, og til slutt mistet jeg gradvis bevisstheten. Jeg var ikke optimistisk om å bli funnet, men jeg hadde ikke panikk - det var for kaldt for det.

Han er svært glad for at Holly Blue var der sammen med ham hele tiden.

– Hun er en veldig lojal hund, og ganske veloppdragen mesteparten av tiden, forteller han til Mirror.

Les også:

Døende hund på eventyr

Derfor bør du sove med hunden i sengen

Bella kunne ikke gå – alt endret seg da hun fikk hund