Jarle Andhøy: – Det er det verste jeg har opplevd

Eventyreren føler seg aldri redd på sjøen. Motløsheten er langt verre.

Under fredagens episode av NRK-programmet «Skavlan» ble Andhøy spurt om han noen gang føler frykt.

– Jeg har aldri vært redd i møte med naturen, sjø og sånt. Det eneste som jeg synes er det aller verste jeg har opplevd, er følelsen av hjelpeløshet. Hvis du har en far som ligger på sykehus eller venner nede i isen, som du vet er borte og du er 1000 kilometer unna og kan ikke gjøre noen ting, sier eventyreren til Fredrik Skavlan.

Les også: Polarinstituttet: – Andhøy reiste uten tillatelse

– Naturen og livet går sin gang

Andhøy mistet i 2011 tre kamerater da seilbåten «Berserk» forsvant under en storm i Antarktis. Han ledet ekspedisjonen, men var selv på land da forliset skjedde.

– Du står der og kan ikke gjøre noen ting. Naturen og livet går sin gang uten at man kan kontrollere det. Den følelsen der, den liker jeg ikke, sier Andhøy i programmet.

Aldri redd

Andhøy måtte senere møte i retten flere ganger tiltalt for å ikke ha riktige tillatelser og forsikring for å seile i Antarktis både ved den ekspedisjonen og en ekspedisjon i 2012, der han seilte ut for å finne skipet.

Les også: Jarle Andhøy frifunnet

– Det å stå i stormen og være redd, det har jeg aldri gjort. Når du står i det er du alltid veldig opptatt av å gjøre det rette for at ting skal gå bra. Du har ikke tid til å kjenne og ta på den frykten i de situasjonene, forklarer han.

Robert Skaanes (34), Tom Gisle Bellika (36) og sørafrikaneren Leonard J. Banks (32) omkom ved forliset i 2011.

Torsdag 25. Februar ble Andhøy frifunnet i Nord-Troms tingrett etter å ha seilt i Antarktis i mars i fjor. Han var tiltalt for å ha brutt melde- og garantiplikten.

Les også: Jarle Andhøy etter frikjennelsen: – Jakten på «Berserk» fortsetter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus