Kristian (15) satte norgesrekord på fløyfisk

15 år gamle Kristian Hausken fra Haugesund satte i helgen ny norgesrekord på den fantastisk flotte fløyfisken. Foto: Markus Guttormsen
15 år gamle Kristian Hausken fra Haugesund satte i helgen ny norgesrekord på den fantastisk flotte fløyfisken. Foto: Markus Guttormsen

Han har god grunn til å smile, den unge storfiskeren Kristian Hausken fra Haugesund. Fløyfisken han dro opp fra en flytebrygge på Stord i helgen, er nemlig ny norgesrekord med god margin.

Etter å ha vunnet både Nordsjøfestivalen og NM i havfiske i 2015, samt mottatt Gullkroken som Årets junior , har Kristian Hausken blitt et kjent navn i sportsfiske-Norge, melder Hooked.no.

Det gode fisket hans fra i fjor har også fortsatt inn i 2016, og i helgen noterte han seg like godt for ny norgesrekord på flyøyfisk, arten som gjerne omtales som norges vakreste fisk.

Les også: – Fisken var feit som en julegris

Allerede på første nedslipp på flytebryggen, som var dagens destinasjon, nappet det hos Hausken. Opp kom en lomre på gode 600 gram. Like etter satt dagens første fløyfisk, et flott eksemplar på 186 gram. Denne ville tangert norgesrekorden for bare noen år siden. I 2012 ble det derimot tatt en fløyfisk på 195 gram, også denne på Stord, og dette er fisken som har stått som offisiell norgesrekord siden.

Nå blir det derimot forandringer i listene. Etter en dødperiode på en times tid, begynte nemlig nappingen igjen. Først dukket en ny lomre i 600-gramssjiktet opp, før nok en stor fløyfisk fant blåskjellagnet som ble servert.

Les også: Har fått 100 arter i Norge – to år på rad

– Vi var flere som fisket på bryggen denne dagen, men Markus og Kjetil Guttormsen var opptatt med å lande en lomre da fisken min kom til overflaten. Jeg tok derfor sjansen på å løfte den opp på land, og det gikk heldigvis fint. Oppe på bryggen kom jubelbrølet, for denne var stor. Jeg tenkte at den måtte være i nærheten av norgesrekorden, men så viste vekten hele 209 gram. Det er klar ny norgesrekord, sier Hausken til Hooked.

Les også: To døgn i Altaelva solgt for 250.000 kroner

(Artikkelen fortsetter under bildet)

209 gram er ny norgesrekord for fløyfisk som er fanget. Foto: Privat
209 gram er ny norgesrekord for fløyfisk som er fanget. Foto: Privat

Etter veiing og fotografering ble fløyfisken satt fint ut igjen. Den unge fiskeren forteller videre at dette helt klart er hans livs fisk.

– Jeg har fått flere av disse fløyfiskene før, men det er ingen som har vært på langt nær så store som denne her, sier han til Hooked.

Les også: Sjekk hva Vetle dro opp rett utenfor Oslo sentrum

Noen timer senere var det for øvrig ny fisk på gang. Også denne gangen var det en stor fløyfisk som kom opp. Fiskeren selv syntes denne så like stor ut som den forrige, men vekten stoppet på «bare» 200 gram. Noen timer tidligere hadde denne vært ny norgesrekord, men det var altså før 209-gramsfisken.

– En fantastisk tur, oppsummerer Hausken overfor Hooked.

Les også: Dette er Alvira (9) sin første fisk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus