Meny

Seksuelle overgrep på nett

Alicia (13) ble lenket fast til soveromsgulvet til overgriperen

UTSATT FOR OVERGREP: På familiens stasjonære PC fikk Alicia (her 13 år) kontakt med en mann som kidnappet og forgrep seg på henne i fire dager. © FOTO: Privat

Slik ble hun lokket på nettet.

Nettvett - gode råd:

Vi kan ikke være redde for å være på internett. Men fordi du ikke må bruke ditt ekte navn, kan forlede andre og nå ut til mange uten å si hvem du egentlig er det et egnet verktøy for folk som ikke bare vil deg vel.

Du bør derfor ha et sunt og kritisk forhold til hva du deler p ånett.

Til deg som chatter:

Vær skeptisk til hvem du snakker med. Du aner ikke hvem du har med å gjøre.

Vær spesielt forsiktig når det ytres et ønske om å gå over til en én-til-én-kanal, for eksempel Skype.

Ikke film eller send noe du ikke ville turt å vise til hele klassen.

Gå til politiet hvis du ønsker å anmelde noe.

Bruk tips.kripos.no hvis du ønsker å tipse. De vurderer hver henvendelse og tar det videre.

Ta skjermdump av chatten. Og hvis det går såpass langt: ta bilde av vedkommende på Skype.

Til foreldre:

Følg med på hvilke arenaer barnet er på, og sørg for at de er trygge på at de kan snakke om hva de opplever.

Vær oppmerksom på andres barn og hvor de ferdes på nett.

Sett deg inn i teknologi. Sørg for at begrensninger og innstillinger som aldersgrenser og så videre iverksettes.

Følg Kripos' nettpatrulje på Facebook.

(Kilde: Kripos)

Det var først da Alicia hadde gått fra middagsbordet til familien, sneket seg ut av huset de bodde i og begynt å traske oppover gaten at hun kjente en vond følelse i magen.

KIDNAPPET: Alicia Kozakiewicz forsvant fra familiens hus første nyttårsdag og ble reddet på ettermiddagen 4. januar. © FOTO: Pittsburgh Police Department

Noe i henne fortalte henne at hun burde snu å gå hjem igjen.

Men hun hadde tross alt en avtale. Hun skulle omsider treffe mannen hun hadde blitt så god venn med i chatten på internett.

Han som alltid var på hennes side. Han som var enig i at læreren var teit og moren maste for mye om at hun skulle rydde rommet.

Han som viste seg å være det verste menneske noe barn kunne ha møtt.

Alicia Kozakiewicz var bare 13 år gammel da Scott Tyree (38) låste henne inne i bilen sin og kjørte de fem timene fra familiehjemmet i Pittsburgh, Pennsylvania til sitt eget hus i Virginia.

Der tok av han av henne klærne og festet et hundehalsbånd rundt halsen hennes, før han lenket henne fast til gulvet på soverommet.

De neste fire dagene ble de verste i hennes liv.

Les også: Ønsker bedre behandlingstilbud for barn som begår overgrep

Økning av saker i Norge

Alica møtte overgriperen sin på nett. Det er hun ikke alene om.

I Norge har det de siste årene vært en jevn økning av anmeldte seksuallovbrudd, og i 2015 ble det registrert 5704 slike lovbrudd.

Det er 925 flere enn i fjor.

I en ny rapport fra Politidirektoratet fremhever de blant annet at det nå avdekkes flere store sakskompleks der overgrep mot barn formidles på internett.

- Tall på dette er vanskelig fordi vi antar at mørketallene er store. Statistikken er en indikator, og kan også tyde på at det er flere som kommer til politiet. Men det at bruken av internett har økt så mye tilsier også at det har vært en reell vekst i antall saker, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen til Kvinneguiden.

Les også: Kripos: Nordmenn betaler for å se overgrep mot barn

Lokker, presser og truer barn på nett

Kozakiewicz er i dag 27 år gammel, og har brukt mange år på å bearbeide det hun gikk gjennom. Hun husker ikke alle overgrepene hun ble utsatt for, eller hvorfor hun hadde avtalt å møte Tyree akkurat denne januardagen i 2002.

Men hun husker hvordan vennskapet de hadde bygget opp over flere måneder i samme chatrom oppsto.

- I likhet med mange andre barn som blir ofre for overgripere de møter på internett, ble jeg lokket over tid. Det er måten overgriperen får tillit hos barnet, sier hun til Kvinneguiden.

Denne metoden er heller ikke ukjent for norsk politi.

- Lokking ser vi forekommer i økende grad. Det går ut på at voksne, særlig menn, utgir seg for å være en ung jente eller gutt og oppretter kontakt med barn og unge, sier presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen.

Noen ganger forsøker overgriperen å få til et fysisk møte etter å ha etablert kontakt. Eventuelt kan vedkommende prøve å få barnet til å utføre seksuelle handlinger med seg selv via web-kamera eller på bilder som de ønsker å få tilsendt.

- På det tidspunktet kan det hende overgriperen sier hvem vedkommende egentlig er, og bruker det som pressmiddel. Har barnet gjort seksuelle handlinger kan det presses til å gjøre mer av det. En måte å true på er å si at vedkommende vil spre bildene eller filmene hvis ikke barnet gjør enda mer.

Andre ganger kan barnet lokkes videre med gaver eller modellkarrierer, eller annet ungdom er interessert i.

«Christine» var en voksen mann

Som 13-åring var Kozakiewicz lykkelig uvitende om hvilke baktanker internettvennene hennes kunne ha.

Bak familiens PC, plassert midt i stua, hadde hun blitt kjent med jevnaldrene «Christine». De skrev til hverandre om alt og delte hemmeligheter slik venninner gjør.

Da det etterhvert kom frem at «Christine» hadde løyet, og at hun egentlig var en voksen mann, ble Kozakiewicz sjokkert og sint. Men det tok ikke lang tid før hun tok opp kontakten igjen.

Vennskapet mellom dem var jo det samme selv om personen hun snakket med var en annen enn hun først hadde trodd.

- En internettovergriper vil si til barnet det de ønsker å høre, og fylle hullene av usikkerhet ungdom ofte føler på. Barn er naive og ønsker ofte positiv oppmerksomhet, sier Kozakiewicz i dag.

Følsomme barn finnes overalt, og Ida Dahl Nilssen i Kripos understreker også at overgripere følger nøye med på hvilke internettvaner barn har.

De er ofte raskt ute med å ta i bruk nye apper og nettsteder for å nå dem.

- Vi ser at de som er ute etter barn og unge også er veldig tilpasningsdyktige. De orienterer seg om hva som er de nye kanalene og hvordan de brukes. Så vil de gjerne forsøke å få dem over til kanaler der de er en-til-en, sier hun.

Varsellampene bør derfor begynne å blinke hvis en fremmed du chatter med på nett plutselig insisterer på å gå over til for eksempel Skype.

MARERITT: Alicia Kozakiewicz og foreldrene opplevde det ultimate marerittet. Her er de samlet igjen kort tid etter at Alicia ble reddet. © FOTO: Privat

Ble avslørt etter å ha streamet overgrepene live

38 år gamle Scott Tyree var kraftig og sterk, 13 år gamle Alicia en spinkel, ung jente.

Etter å ha blitt tatt til fange ble hun truet, voldtatt og banket opp.

Lenket fast på Tyrees soverom hadde hun i grunnen mistet troen på at hun noensinne ville komme ut i live.

Da FBI-agentene stormet huset i Virgina ble hun så redd at hun forsøkte å gjemme seg under sengen. En tipser hadde varslet politiet.

- Overgriperen hadde filmet at han misbrukte meg med webkamera, og sendte det som livestream i en gruppe på internett. En seer der tok kontakt med politiet. På den måten ble jeg reddet, forteller hun.

Via mannens IP-adresse klarte dermed politimyndighetene å finne ut hvor hun befant seg.

HJELPER ANDRE: Alicia Kozakiewicz vil hindre at andre opplever det samme. En lov oppkalt etter henne er nå innført i ni stater i USA. © FOTO: The Alicia Project

- Jeg kunne reddet livet til Nicole Lovell

Men ikke alle blir reddet. 27. januar i år tok 13 år gamle Nicole Lovell med seg det blå og gule Minions teppet sitt og en vannflaske og og snek seg ut av soveromsvinduet sitt i Virginia. Ifølge amerikansk politi hadde hun betrodd til en nabojente at hun skulle møte «kjæresten sin» den kvelden.

Nicole hadde blitt kjent med den 18 år gamle ingeniørstudenten David Eisenhauer på sosiale medier. Han er nå siktet for å ha stukket henne i hjel og dumpet kroppen hennes i en innsjø.

En talsperson for familien sier at Nicoles mor Tammy forsøkte å holde oversikt over datterens nettbruk, men ikke var klar over omfanget. Politiet tegner et bilde av en tenåringsjente søkende etter aksept.

Et par uker før hun forsvant postet 13-åringen en selfie av seg selv i en Facebook-gruppe og spurte de andre medlemmene om de syns hun var søt. Over 300 svar tikket inn - de fleste av dem var negative.

I tillegg brukte hun appen Kik for å komme i kontakt med andre mennesker.

På Kik er alle i utgangspunktet anonyme og du kan søke deg frem til ulike aldersgrupper for å chatte: både i grupper og en-til-en. Siden appen hverken lagrer bilder eller meldinger du har sendt, er den svært omdiskutert.

Politiet tror det var slik Nicole først kom i kontakt med Eisenhauer, som nå er tiltalt for å ha drept henne.

- Saken om Nicole Lovell er hjerteskjærende. Jeg føler helt oppriktig at jeg kunne reddet livet hennes om hun, eller noen andre i nær familie, hadde hørt min historie først, sier Kozakiewicz.

Drar på skolebesøk med historien sin

I dag er Kozakiewicz i ferd med å avslutte mastergraden i rettspsykologi ved The Chicago School of Professional Psychology. Et par år etter at hun ble reddet, startet hun The Alicia Project, for å lære andre barn og unge om viktigheten av sikkerhet på internett.

- Jeg har fortalt historien min til alle som vil høre i 13 år, nesten halve livet mitt. Det er min måte å gi tilbake på: å forsøke å beskytte andre fra å oppleve noe sånt. I tillegg jobber jeg med å få gjennom loven Alicia's Law i alle de 50 statene i USA.

Alicia's Law sikrer pengestøtte til de delene av politiet som jobber direkte mot folk som utnytter barn på internett.

Per i dag har loven blitt innført i ni stater.

FUNNET DØD: Nicole Lovell overlevde en alvorlig kreftsykdom da hun var liten og slet med helseproblemer hele livet. På halsen hadde hun et distinkt arr på halsen etter en av mange operasjoner, som politiet ringet rundt som kjennetegn på savnet plakaten. © FOTO: Blacksburg Police Department

Ikke god nok kapasitet i norsk politi

Også i Norge er det store utfordringer for politiet når det gjelder overgrep på nett. Ikke bare er det ofte store antall ofre, noen ganger over 100 i hver sak, men også ekstremt store databeslag.

- Politiet skal identifisere barna som er der, sjekke om det er nye ofre og etterforske hver enkelt sak videre. Det er ekstremt ressurskrevende. Det er sagt ifra om i mange omganger at det ikke er god nok kapasitet til å håndtere så store beslag. Det er noe både vi i Kripos og politidistriktene, som oftest sitter med etterforskningsansvaret, merker, sier Dahl Nilssen.

I mange saker er det et stort antall ofre, fordi én person har henvendt seg til en lang rekke barn.

Derfor er det også viktig at terskelen av lav for å melde fra om ting du reagerer på.

- Det er også veldig viktig at du varsler om det hvis du blir utsatt for dette. For at vi skal kunne se omfanget og forstå hva som skjer trenger vi denne infoen. Det er ikke minst viktig for å kunne sette en stopper for fremtidige overgrep.

Vil du lese flere av Kvinneguidens artikler? Meld deg på Kvinneguidens nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

Denne saken er først publisert på Klikk.no

Les også:

"Å nei, nå kommer jeg til å bli voldtatt, i en heis, rett utenfor venninna mi sitt hus"

- Det verste var den rutinemessige fornedrelsen

Kaja var to år da hennes narkomane far kidnappet henne.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan05:12 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:41 Brannvesenet går brannvakt på Sørlandet i natt02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb01:01 Nordirsk politi gir ut video av mistenkt drapsmann00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00 Faren over etter togavsporing i Sverige18:31 20 år siden massakren på Columbine18:23 Røde Kors: Roligste påske på fem år18:19 Trump hyller libysk krigsherre17:53 Fransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41 To personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42 Kim og Putin møtes i Vladivostok16:23 Barn satt fast i handlevogn16:01 Demokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57 To av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52 Djokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49 Brannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49 Mange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44 To mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina
Siste nytt
05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan05:12NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:41NorgeBrannvesenet går brannvakt på Sørlandet i natt02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb01:01VerdenNordirsk politi gir ut video av mistenkt drapsmann00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00VerdenFaren over etter togavsporing i Sverige18:31Verden20 år siden massakren på Columbine18:23NorgeRøde Kors: Roligste påske på fem år18:19VerdenTrump hyller libysk krigsherre17:53VerdenFransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41NorgeTo personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42VerdenKim og Putin møtes i Vladivostok16:23NorgeBarn satt fast i handlevogn16:01VerdenDemokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57NorgeTo av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52SportDjokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49NorgeMange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44VerdenTo mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus