Mattilsynet: Pass på dyrene i vinterkulda

Mattilsynet ber dyreeiere sørge for at dyrene får tilgang til tilstrekkelig ly og varme om vinteren.
Mattilsynet ber dyreeiere sørge for at dyrene får tilgang til tilstrekkelig ly og varme om vinteren. Foto: Stringer Austria / Reuters Creative

Dyreeiere må passe ekstra godt på dyrene sine nå på vinteren, oppfordrer Mattilsynet. Kjæledyret kan få frostskader eller luftveisinfeksjoner i kulda.

Lave temperaturer kombinert med vind, samt regn eller sludd rundt 0 grader, er særlig kritisk når det kommer til varmetap, sier seksjonssjef Nina Brogeland Laache i Mattilsynet.

– På kalde dager bør du for eksempel unngå å forlate en hund utendørs mens du er på jobb eller på kafé eller kjøpesenter, sier hun.

I tillegg trenger mange dyr ekstra mat og vann i forbindelse med kuldeperioder, sier hun.

Laache ber dyreeiere sørge for at dyrene får tilgang til tilstrekkelig ly og varme.

– Alle dyr som holdes ute store deler av døgnet, ikke ved kortvarig lufting, skal til enhver tid kunne søke ly og finne tørr og lun liggeplass. Dyra skal være tilpasset utelivet. Kun tilpassede og robuste raser av storfe og hest egner seg godt til uteliv på vinteren siden de har beskyttelse i ekstra dekkhår.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus