Eldre mann (93) svindlet for kjempebeløp i minibanken

Fikk med seg over 300.000 fra mannens konto etter frekt tyveri.

Politiet i Grantham i Storbritannia har frigitt en overvåkningsvideo til skrekk og advarsel etter at en eldre mann ble svindlet for over 300.000 kroner i minibanken.

Politiet mener tre personer samarbeidet for å distrahere mannen, slik at de fikk byttet bankkortet hans og fikk sett PIN-koden.

Les også: Ikke la deg lure av kortsvindlerne

«Det som er klart så langt er at de tre var svært godt organisert i svindelen og svært selektive med offeret. De så mannen fra han kom inn i banken og gjennomførte så dette avskyelige og følelsesløse tyveriet», forteller Dominic Wilkinson i Lincolnshire-politiet i en pressemelding.

Det tok flere dager før mannen oppdaget at noen hadde byttet bankkortet hans, og dermed hadde tyvene tømt kortet for 23.000 pund.

Les også: Dette er kortsvindlernes fem sleipeste teknikker

Politiets tips

Skimming-avdelingen ved Oslo politidistrikt har tidligere også gitt følgende råd:

  • Ved kontantuttak, velg en minibank som ligger åpent til og har god belysning. Ikke snu deg eller forlat minibanken med pengene i hånden.
  • Ta et raskt overblikk før du setter inn kortet i minibanken eller bensinpumpen. Er det noe du stusser over eller ikke kjenner igjen – gå til neste automat. Går kortet unormalt tregt inn eller du må bruke flere forsøk før kortleseren aksepterer kortet – avbryt og bruk heller en annen minibank/bensinpumpe i nærheten. Unormale sår, skader eller sprekker kan være en indikator på at alt ikke er som det skal være.
  • Se deg bakover før du setter inn kortet – står det noen bak deg som du oppfatter som ubehagelig nær, så slipp dem foran deg i køen eller be vedkommende om å gå litt lengre tilbake. Når du først har satt inn kortet så tillatt ingen å distrahere deg – i så fall avbryt inntasting.
  • Still deg så nærme betalingsterminalen som mulig – skjul innslaget av PIN-koden. Slurv ikke med beskyttelse av PIN-kode ved noen form for varekjøp.
  • Oppgi aldri PIN-koden til noen.
  • Følg med på kontoutdrag – både de som er postert og de du mener burde vært postert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus