Cannabis-medisiner skal testes på barn med epilepsi i Australia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karen Edwards håper forsøkene skal gi hennes fem år gamle datter et bedre liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Australske myndigheter har godkjent utprøving av medisiner med cannabis på barn som er hardt rammet av epilepsi. De vil også støtte prosjektet med 3,5 millioner australske dollar.

Blir deprimert av medisinene

Det er første gang medisinen CBDV, som inneholder cannabis, skal prøves ut på barn med epilepsi i Australia.

Bethany Edwards (5) er hardt rammet av epilepsi. Samtidig lider hun av store bivirkninger medisinene mot dette gir, blant annet depresjon og angst.

– Det er dager hun kommer til meg og sier «Jeg er så lei meg mamma, men jeg vet ikke hvorfor», sier moren Karen Edwards til Reuters.

Oppimot 40 anfall hver dag

Nå som Bethany skal være en del av forsøkene med cannabis-basert medisin, håper foreldrene at livskvaliteten hennes skal bedres betraktelig.

– Hun har dårlig immunforsvar, og bare vannkopper kan ta livet av henne, med de medisinene hun går på i dag, sier Edwards.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyler Oldenburg (7) har oppimot 40 epilepsianfall hver dag. Han er pleietrengende døgnet rundt, og må ofte legges inn på sykehus etter alvorlige anfall.

– Jeg prøver å ikke gråte. Men dette er fantastiske nyheter. Om dette virker, vill det gi ham en mye bedre livskvalitet, sier moren Nicole Suttle.

Ikke det samme som selges på gata

Utprøvningene vil følges opp av lege John Lawson, som påpeker at heller ikke denne medisinen er risikofri. Det er imidlertid ikke det samme innholdet i denne medisinen som i cannabis som selges ulovlig på gata.