Meny

Smartteknologi for firbeinte

SPORING: Kameraet på ryggen og toveis lydkommunikasjon gjør at du kan overvåke Fido selv om du ikke er i nærheten av hunden din. Foto: Philippe Lopez / Afp

Når verdens teknologi-hoder skaller sammen i Hong Kong er det nesten ikke grenser for hva de viser fram.

Vi på to bein har vennet oss til å ha elektronikk overalt. Klokka på håndleddet har blitt smart, telefonen er alltid med oss og kameraer i alle størrelser og varianter gjør at vi dokumenterer stadig mer av det vi gjør.

Hong Kong Electronics Fair er et samlested for all verdens ledende teknologiskapere. Forrige gang messen ble avholdt, besøkte 60.000 mennesker utstillingene.

Under årets messe, som arrangeres denne uka, har produsentene vist fram alt fra det som har blitt døpt smarttelefon for hunder, via en elektronisk bilderamme du kan oppdatere fra overalt i verden, til en smart-kopp som registrerer når og hvor mye du drikker av den.

Smarttelefonen for hunder har et kamera i halsbåndet, toveis-lydkommunikasjon og en GPS-løsning som gir deg et varsel når hunden beveger seg utenfor et spesifisert område, skriver AFP Relaxnews.

Nyvinningen lyder det litt tunge navnet Motorola Scout5000 og skal ifølge sjefen for selskapet som produserer den, gi deg mulighet til å kommunisere med hunden din uansett hvor i verden du måtte være.


Oversatt og tilrettelagt av Vegard Anders Skorpen / ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus