Meny

Fjorårets fårikålkjøtt fortsatt i frysedisken

Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix / NTB scanpix
Fårikålsesongen er over oss, og mange koser seg med ferskt kjøtt i grytene. Men flere steder ligger fjorårets slakt fortsatt i frysedisken.

I år som i fjor har VG funnet lammekjøtt fra forrige sesong blant det frosne fårikålkjøttet hos billigkjedene. Mens Coop kom dårligst ut for et år siden, er det Rimi-butikkene som har det eldste kjøttet i år – butikker som nylig ble overtatt av nettopp Coop.

– De varene som er funnet hos Rimi, er pakket og bestilt før Coop overtok butikkene. Markedsføringen av dem er stanset, og de vil bli faset ut, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Det eldste kjøttet er over et år gammelt, men skal ifølge datostemplingen være best før februar neste år. Også Kiwi tilbyr kjøtt fra i fjor som skal være brukbart til langt ut på nyåret.

– Forutsatt at oppbevaring er i henhold til oppgitte forhold, skal varen ha god kvalitet fram til «best før»-dato, svarer Harald Bregner, som har ansvar for ferskvare og kvalitet i Kiwi. Han forklarer at holdbarheten settes av leverandørene Fatland og Gilde.

Informasjonssjef Eskil Pedersen i Nortura SA sier Gilde har strenge rutiner for nedfrysing og emballering.

– Det gjør at vi kan ha lenger holdbarhet samtidig som vi bevarer kvaliteten, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus