Slik tar du tyvene selv på fersken

Med dette utstyret blir du varslet om innbruddstyven på telefonen din, du kan se video av dem og sette i gang alarmen.

Utstyr som gjør at du kan overvåke ditt eget hus når du ikke er hjemme, blir stadig enklere og billigere. I USA har telefon-apper og kameraer som «snakker» sammen blitt svært populært.

Se også: 14-åring fant løsning for ensomme hunder

Tok bilder av tyvene

Da innbruddstyver tok seg inn i leiligheten til Danny Wheeler fikk han med en gang beskjed på smarttelefonen sin. Han kunne se dem direkte i aksjon i stua hans.

– Jeg åpnet varselet på telefonen, og så noen i huset mitt jeg ikke kjente. Jeg ringte nødnummeret med en gang, sier Wheeler til ABC News.

Utstyret Wheeler bruker kalles Canary, og selges for rundt 2000 kroner på nettet. Andre lignende systemer som Ismart-alarm og Lorax går selges for rundt samme prisen.

Se også: Plasteret som «tyster» på hjertet

Skremmer vekk uvelkomne

Om man vil skremme vekk tyvene, kan man også sette i gang en alarm ved å trykke på telefonen.

Innbruddstyvene i Wheelers leilighet slapp unna. Men de ble skremt vekk av alarmen, og politiet har nå gode bilder av dem, om de skulle bli tatt på et senere tidspunkt.

Se også: Senge-sensor redder liv

Kanskje ikke sikkert nok

Eksperter ABC News har snakket med sier overvåkingssystemene kan være gode å ha, men om at de på flere områder ikke er gode nok. Utstyret kan bare overvåke små områder og de ringer ikke politiet for deg. Du må dessuten sette i gang alarmen selv.

Se også: Frekk tyv gikk rett i fella

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus