Slik blir du engasjert på jobben

MOTIVASJON: En rekke forandringer du kan gjøre selv, kan gi deg motivasjonen tilbake. Se både på hva slags arbeid du gjør, og hvordan relasjoner du har til kollegene dine. Foto: Gettyimages.no
MOTIVASJON: En rekke forandringer du kan gjøre selv, kan gi deg motivasjonen tilbake. Se både på hva slags arbeid du gjør, og hvordan relasjoner du har til kollegene dine. Foto: Gettyimages.no

Humor, relasjoner og utnyttelse av friheten din er løsningen.

- Det er ikke alltid store ting som skal til. Det kan være små grep som skaper positiv endring på sikt, sier førsteamanuensis ved psykologisk institutt ved NTNU, Marit Christensen, til Kvinneguiden.

Hun har jobbet mye med positiv psykologi og arbeidsforskning, og forteller at om du har havnet i en negativ spiral, gjelder det å selv gå inn for å omforme jobben din til den jobben du faktisk ønsker deg; såkalt job crafting.

For det er jo gjerne slik at vi er supermotiverte når vi starter i en jobb, men så dabber det av etterhvert. Noen ganger blir motivasjon og engasjement så godt som borte kanskje på grunn av repeterende og kjedelige oppgaver, og du vet ikke helt hva du gjør på akkurat den arbeidsplassen lenger.

- Ved å aktivt gå inn for å forme arbeidet, blir du også mer klar over hva du vil selv, sier Christensen.

- Ikke fall for fristelsen til å tro at det holder at du drar og gjør jobben din, sier Jon Morten Melhus til Kvinneguiden.

Han er rådgiver, foredragsholder og veileder ledere i det å skape begeistring og motivasjon på arbeidsplassen.

Utnytt friheten din

Job crafting er en relativt ny retning innen innenfor feltet arbeids- og organisasjonspsykologi. Sttrategien ble utviklet etter en studie gjort av Amy Wrzesniewski og Jane E. Dutton ved henholdsvis New York University og University of Michigan, 2002.

I studien la de merke til hvordan arbeidstakere som ikke nødvendigvis hadde drømmejobben, formet den og gjorde den til den jobben de heller ville ha ved å redefinere oppgavene sine selv.

- Det er en rekke tiltak du selv kan gjøre som vil ha en positiv effekt på engasjement og produktivitet. Det å være proaktiv og ikke kun gjøre det du blir fortalt, gjør også at du ser nye muligheter og hva du liker best å jobbe med, samt at det blir tydeligere å se hvor du trengs, og bidrar der.

Job crafting kan deles inn i tre forskjellige kategorier: Oppgavecrafting, relasjonscrafting og kognitiv crafting.

Oppgavecrafting vil si å gjøre endringer som har med jobbkravene å gjøre. Finn ut av hvordan du kan endre eller redusere kravene dine. Gjør oppgaver du liker, styr unna de du ikke liker og følg egne interesser. Gå inn for å lære nye ting og gjør det som fører deg nærmere eget mål.

- Som forsker er jeg i en situasjon med store muligheter til å drive aktiv job crafting. Jeg kan velge å undervise i de temaene som engasjerer meg mest, og jeg har frihet til å selv bestemme hva jeg vil forske på. Det vil være ulik grad av mulighet til å drive job crafting i ulike yrker.

- Alle har en viss mengde frihet på arbeidsplassen, så det handler om å bruke den.

Det å redusere kravene handler ikke nødvendigvis om at mindre skal bli gjort, men om å skaffe seg motivasjon og ressursene til å gjøre det. Med økte ressurser kommer økt motivasjon. Deleger oppgaver og gi slipp på perfeksjonisten i deg.

- Vi trenger krav for å motiveres også. Uten arbeidskrav, blir det kjedelig. Derfor er ressursene ekstra viktig. Engasjement øker når ressursene øker.

Det er gjort en rekke studier på hvordan frihet på jobben og engasjement henger sammen.

En studie, basert på et spørreskjema, gjort av blant annet norske Steffen Torp, professorstipendiat ved Høgskolen i Vestfold, fant at krav er viktig for engasjementet vårt, såfremt vi har en viss frihet til å løse oppgaven som vi ønsker, og har støttende medarbeidere. Studien, som er publisert i Health Promotion International, ble gjort blant 600 norske arbeidstakere.

Fokuser på relasjonene dine

Relasjonscrafting går på endre eller bedre kvaliteten på tiden du bruker med kollegaene dine. Er det noen du samarbeider godt med så fortsetter du å jobbe med dem. Har du kollegaer som virker demotiverende på deg, kan du styre unna arbeidsoppgaver sammen med dem.

Bruk også kollegaer og ledere og gå selv inn for å etterspørre feedback på det du gjør. Det er ingenting som motiverer som det å høre at du har gjort noe bra.

- Vi nordmenn er litt sånn at om vi ikke hører noe så var det bra, og får vi høre noe er det fordi noe var galt. Vi kan bli flinkere til å etterspørre tilbakemeldinger på det vi gjør.

Kognitiv crafting handler om å endre tankemønsteret. Blir du deppa hver gang du får en arbeidsoppgave, må du tenke annerledes på det. Hvilket syn har du på jobben din og det du gjør i dag?

- Da kan du spørre deg: «Hvordan tenker jeg? Er det lurt? Hva om jeg tenker slik i stedet? Hvordan ser jeg på jobben min?», sier Christensen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

JOBB MED RELASJONENE: Humor på jobb er viktig, men undervurdert, mener Jon Morten Melhus. Foto: Gettyimages.no
JOBB MED RELASJONENE: Humor på jobb er viktig, men undervurdert, mener Jon Morten Melhus. Foto: Gettyimages.no

Forholdet til kollegene er noe av det viktigste

Jon Morten Melhus og Trond Haugen har skrevet en rekke bøker om engasjement og begeistring på jobb, blant annet Latterlig Lønnsomt – om humor og begeistring på jobben, og Begeistring! Om engasjerte medarbeidere og inspirerende ledere.

Melhus mener mange bedrifter er altfor opphengt i selve jobben, og rett og slett glemmer at vi er følelsesmennesker som skal gjøre den.

Artikkelen fortsetter under bildet

HUMOR OG RELASJONER ER VIKTIG: Ifølge Jon Morten Melhus er forholdet du har til dine kolleger av stor betydning for engasjementet på jobb. Det holder ikke å tenke at det er nok å være gode i selve jobben. Foto: Knut Bry
HUMOR OG RELASJONER ER VIKTIG: Ifølge Jon Morten Melhus er forholdet du har til dine kolleger av stor betydning for engasjementet på jobb. Det holder ikke å tenke at det er nok å være gode i selve jobben. Foto: Knut Bry

- Det som er viktig å huske på er at når du ikke har lyst til å dra på jobben, så er det emosjoner som spiller inn. Det er ikke rasjonell tenkning, det er følelser. Da må du bruke det som virkemiddel for å snu dette også, du må sette i gang andre følelser.

For å trives og få engasjement, må du også innse at arbeidsoppgavene alene ikke kan gi deg tilstrekkelig av det. Hvordan du trives på arbeidsplassen, utenom selve arbeidet, er viktig.

- Du må erkjenne at noe av det aller viktigste på jobben faktisk er relasjoner til andre, sier Melhus.

- Ikke fall for fristelsen til å tro at det holder å dra og gjøre jobben sin. Bruk tid på kollegaer og vær bevisst på det. Kom gjerne litt tidligere på jobben og slå av en prat. Sett deg som mål at en gang i uka skal du skal spise lunsj med en ny person du ikke kjenner så godt.

Et annet tips er å gå inn for å gjøre en kollega, eller hele stabben, glad hver dag. Dette gjør godt for både deg og den du gleder.

- Kjøp en sjokolade, si noe hyggelig, eller gjør noe hyggelig for hele arbeidsplassen, som å ta med en kake. Da får du både fokuset litt vekk fra deg selv og du gjør den andre glad og positiv.

Tips som lager humor på arbeidsplassen

Jon Morten Melhus har en rekke tips som kan gjøre arbeidsdagen morsommere og forholdet til kolleger bedre. Her er et lite utdrag:

Innfør "gi komplimenter"-dagen, "gå med noe gult"-dagen, "ringe vanskelige kunder"-dagen eller lignende.

Bestem deg for å gjøre noe hyggelig for en kollega hver dag

Spis lunsj med kolleger du ikke kjenner så godt

Initier fredagspils

Ta noen minutter av morgenmøtet og la alle fortelle om en hobby.

Arranger skattejakt for nyansatte, som gjør at de må innom andres kontorer. Alle gamle kolleger har da tid til en liten prat.

Sett ny rekord på en "ring flest mulig kunder"-dag, med feiring om kvelden.

Feire nedgangene

Skipsklokke i avdelingen. Slå i den når dere har fått en stor ordre, når noe har gått bra eller noen har bursdag.

Kilder: Jon Morten Melhus, begeistring.no

«Have done»-lister

Dessuten kan det være en idé å gjøre noe med fokuset ditt. Se på hva du har fått til på jobb i stedet for hva du må gjøre, se på hva som har vært bra i dag, istedenfor hvor stressende dagen har vært.

Lager du «to do»-lister på jobb? Lag lister over alt du har gjort også.

- Vi har en tendens til å glemme det og bare komme hjem og tenke at «i dag var det slitsomt på jobben». Men hvis det var slitsomt på jobben har du sannsynligvis også fått gjort veldig mye.

Bruk humor

I boken «Begeistring – om engasjerte medarbeidere og inspirerende ledere», forteller Roger Keiseraas i NSB Assistor om hvordan sykefraværet ble halvert, fra 12 til under 6 prosent, etter et år med fokus på arbeidsmiljø og humor. Melhus mener mange norske ledere har altfor lavt fokus på humor på arbeidsplassen.

- Humor er veldig viktig, og det har ganske lav status i norsk arbeidsliv.

Og det er ikke nødvendigvis lederens ansvar å gå inn for å lage humor på arbeidsplassen. Som med job crafting, må han eller hun bare gi plass til det.

- Man må huske at følelser og emosjoner er viktig, og at det ikke er sånn at på jobb bruker vi bare den rasjonelle delen av hjernen. Det er viktig at vi forholder oss til følelsene også.

Viktig med humor, innflytelse og utfordringer

Karen Kollien Nygaard er psykologspesialist i Organisasjon og ledelse, og driver stressmestringssenteret Zanti. Hun er enig i at humor, forholdet til kolleger og det å ha frihet og mulighet til å forme arbeidet selv, er svært viktig for engasjementet på jobb.

- Et grunnleggende behov for mennesker er selvstendight. Har du ikke noe selvbestemmelse blir du veldig passiv og du sitter bare og venter på beskjeder, sier hun til Kvinneguiden.

Kolleger, og det å føle seg støttet er viktig for motivasjonen, forteller hun. Følelsen av at det er trygt gjør oss effektive, etterspørsel etter tilbakemeldinger blir lettere, og vi tør mer.

Humor er bra for det meste.

- Latter frigjør masse gode hormoner, og det gjør at vi slipper spenninger i hele pustesystemet. Humor er kjempeviktig for å ha det bra, og det å ha en fin følelse er en del av det som gir effektivitet.

I tillegg peker hun på viktigheten av å få utfordringer. To ting kan ødelegge motivasjonen; å ha for mye å gjøre, og å ha for lite å gjøre.

- Det er viktig med utfordringer, og det å kjenne at det er litt skummelt.

Les også:

Her er tipsene som får det til å gå rundt etter ferien

De beste strategiene for å håndtere en dårlig sjef

21 nyttige spørsmål å stille når du er på jobbintervju

Denne saken ble først publisert på Klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51 Norge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17 Sudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16 Jurist i UDI siktet for korrupsjon10:10 Her er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47 Hvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47 Ulv påkjørt i Elverum09:24 Hanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19 Over 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05 Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05 Enda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57 Equinor har fått verdens største vindkontrakt08:56 Godtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54 Global klimaprotest innledet i Australia08:53 Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39 FN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16 Myggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00 Seks personer er skutt i Washington07:57 Voldtekter over internett anmeldes stadig oftere07:30 Ødegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19 Solbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55 Raja avviser lederkamp i Venstre06:00 2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57 Ny behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Amnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30 Dette skjedde i natt05:30 Ordførerkartet snart ferdig tegnet05:15 Klart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10 Lyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40 Russisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36 USAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32 Verdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09 Burgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49 FN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46 Tre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd02:13 Saudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby02:10 Kvinne i 50-årene skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal01:37 Kvinne falt i sjøen ved Lysaker brygge, reddet av forbipasserende01:36 Diplomater fra Cubas FN-delegasjon utvist fra USA01:30 Nye salmonellatilfeller ved veterinærhøgskolen00:27 Greta Thunberg gir ut bøker i USA23:30 Ocean Viking plukket opp 36 mennesker i Middelhavet23:12 Britisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister22:56 Svensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53 17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13 Tønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10 Colt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57 Fugler forsvinner i USA og Canada: – Det går til helvete21:34 Abbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55 Bistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54 Blytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41 Bekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37 Fagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16 Dette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05 Tolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54 Polio påvist på Filippinene19:25 Omtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12 Erna jublet over elbil-Finnmark, men bygging av ladere kan ryke18:59 Person skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43 Russland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02 Frykter jente (10) er kidnappet i Sverige17:53 Lett Russland-seier for Ruud17:42 De rødgrønne i Oslo klare for byrådsforhandlinger17:40 Vinmonopolet får ny administrerende direktør17:25 2,1 millioner «deltakere» til Facebook-fleip: Storm Area 51!17:03 Seks nye meldinger om syke hunder16:53 Pompeo vil ha «fredelig løsning»16:53 Tunisias tidligere diktator er død16:23 Tekniske feil ved flere norske milliard-fregatter15:50 Vil be om halvannet års fengsel for Keshvari15:39 Kallmyr nektet å svare på bruk av ordet snikislamisering15:38 Kraftig økning i Tesla-klager15:37 Lett Russland-seier for Ruud15:37 USA bekrefter droneangrep i Afghanistan15:23 ABC Nyheter beklager sak om Erna Solbergs fly14:59 Kongelig misnøye med Camerons avsløring14:58 Nye regler for slanking og kosmetikk på Instagram14:48 Iran truer USA med fullskala krig14:26 Islam er forenelig med demokrati14:20 Libanon mener Israel sendte angrepsdroner14:19 70 sauer døde etter flommen i Surnadal14:14 – Hvis vi ikke skynder oss, kommer vi til å miste 50 millioner barn uten grunn14:02 Warholm-rival Samba vil doble i friidretts-VM14:01 Advokat møter UD om syk 4-åring i Syria13:49 Mystisk «sjøorm» i Kina hadde høyst menneskelig forklaring13:20 Vazelina klar for siste høgg13:10 SAS-flyene får ny design12:45 Belgisk jagerfly styrtet i Frankrike12:44 Fare for flom i Trøndelag og Nordland12:33 Venter du på likelønn i Norge, må du vente lenge12:22 Opp mot 25 stillinger kuttes i DN12:18 Brennhete Haaland nominert til UEFA-utmerkelse12:12 Lagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen12:05 Her har 2.000 ansatte arbeidet i månedsvis uten å motta lønn12:01 Iran slipper kvinner inn på VM-kvalifiseringskamp
Siste nytt
12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51NorgeNorge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17VerdenSudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16NorgeJurist i UDI siktet for korrupsjon10:10MotorHer er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47PengerHvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47NorgeUlv påkjørt i Elverum09:24SportHanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19KulturOver 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05VerdenInterpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05VerdenEnda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57PengerEquinor har fått verdens største vindkontrakt08:56PolitikkGodtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54VerdenGlobal klimaprotest innledet i Australia08:53VerdenAlvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39PolitikkFN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16VerdenMyggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00VerdenSeks personer er skutt i Washington07:57NorgeVoldtekter over internett anmeldes stadig oftere07:30SportØdegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19SportSolbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55PolitikkRaja avviser lederkamp i Venstre06:00Norge2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57Helse og livsstilNy behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenAmnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkOrdførerkartet snart ferdig tegnet05:15NorgeKlart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10NorgeLyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40VerdenRussisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36NorgeUSAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32ReiseVerdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09VerdenBurgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49VerdenFN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46NorgeTre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd02:13VerdenSaudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby02:10NorgeKvinne i 50-årene skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal01:37NorgeKvinne falt i sjøen ved Lysaker brygge, reddet av forbipasserende01:36VerdenDiplomater fra Cubas FN-delegasjon utvist fra USA01:30NorgeNye salmonellatilfeller ved veterinærhøgskolen00:27KulturGreta Thunberg gir ut bøker i USA23:30VerdenOcean Viking plukket opp 36 mennesker i Middelhavet23:12VerdenBritisk politi: Den raskest voksende terrortrusselen kommer fra høyreekstremister22:56SportSvensson så rødt da AZ Alkmaar tok sterkt bortepoeng22:53Sport17-åring reddet Solskjær fra fiaskostart i Europaligaen22:13SportTønseth satte løyperekord i Bråtesten22:10VerdenColt avslutter midlertidig produksjonen av gevær for privatmarkedet21:57VerdenFugler forsvinner i USA og Canada: – Det går til helvete21:34VerdenAbbas varsler valg i palestinske områder om kort tid20:55NorgeBistandsadvokat klager på henleggelsen av overgrepssak mot barnehageansatt20:54SportBlytung europaligastart for Rosenborg – ble overkjørt av LASK20:41VerdenBekrefter: Videoer med uidentifiserbare objekter er ekte20:37PengerFagforbundet ber regjeringen snu om pensjonskutt for uføre20:16Helse og livsstilDette kjennetegner toppidrettsutøvere som lykkes over tid20:05VerdenTolv drept i angrep mot flyktningleirer i Kongo19:54VerdenPolio påvist på Filippinene19:25PolitikkOmtelling avdekket flere feil i Evenes – SV krever omvalg19:12MotorErna jublet over elbil-Finnmark, men bygging av ladere kan ryke18:59NorgePerson skadd i ulykke på E16 i Nord-Aurdal18:43VerdenRussland og Kina la ned veto mot våpenhvile i Syria18:02NorgeFrykter jente (10) er kidnappet i Sverige17:53SportLett Russland-seier for Ruud17:42PolitikkDe rødgrønne i Oslo klare for byrådsforhandlinger17:40PengerVinmonopolet får ny administrerende direktør17:25Verden2,1 millioner «deltakere» til Facebook-fleip: Storm Area 51!17:03NorgeSeks nye meldinger om syke hunder16:53PolitikkPompeo vil ha «fredelig løsning»16:53VerdenTunisias tidligere diktator er død16:23NorgeTekniske feil ved flere norske milliard-fregatter15:50PolitikkVil be om halvannet års fengsel for Keshvari15:39PolitikkKallmyr nektet å svare på bruk av ordet snikislamisering15:38MotorKraftig økning i Tesla-klager15:37SportLett Russland-seier for Ruud15:37VerdenUSA bekrefter droneangrep i Afghanistan15:23PolitikkABC Nyheter beklager sak om Erna Solbergs fly14:59PolitikkKongelig misnøye med Camerons avsløring14:58KulturNye regler for slanking og kosmetikk på Instagram14:48VerdenIran truer USA med fullskala krig14:26StemmerIslam er forenelig med demokrati14:20VerdenLibanon mener Israel sendte angrepsdroner14:19Norge70 sauer døde etter flommen i Surnadal14:14Helse og livsstil– Hvis vi ikke skynder oss, kommer vi til å miste 50 millioner barn uten grunn14:02SportWarholm-rival Samba vil doble i friidretts-VM14:01NorgeAdvokat møter UD om syk 4-åring i Syria13:49VerdenMystisk «sjøorm» i Kina hadde høyst menneskelig forklaring13:20KulturVazelina klar for siste høgg13:10ReiseSAS-flyene får ny design12:45VerdenBelgisk jagerfly styrtet i Frankrike12:44NorgeFare for flom i Trøndelag og Nordland12:33PengerVenter du på likelønn i Norge, må du vente lenge12:22KulturOpp mot 25 stillinger kuttes i DN12:18SportBrennhete Haaland nominert til UEFA-utmerkelse12:12SportLagerbäcks menn klatrer på FIFA-rankingen12:05SportHer har 2.000 ansatte arbeidet i månedsvis uten å motta lønn12:01SportIran slipper kvinner inn på VM-kvalifiseringskamp

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus