Meny

Sofie løper med protese

AKTIV TRIO: Det er godt å ha Sofie hjemme igjen, frisk og i farta, synes storesøster Cathrine (t.h.) og lillesøster Anette.
AKTIV TRIO: Det er godt å ha Sofie hjemme igjen, frisk og i farta, synes storesøster Cathrine (t.h.) og lillesøster Anette. Foto: Anders Martinsen

Da Sofie våknet opp på sykehuset med et amputert ben, trodde hun aldri hun ville klare å turne eller løpe igjen. Men 14-åringen lar seg ikke stoppe!

Våren 2007:

Klatremus står det på den rosa russelua til førskolejenta Sofie Ask Nilsen, som på denne tiden er seks år gammel. Kallenavnet har hun fått av de ansatte i barnehagen fordi hun er høyt og lavt hele tiden. Dersom hun ikke sitter i toppen av et tre eller i ribbeveggen, finner de henne garantert i klatrestativet på lekeplassen. Sofie simpelthen elsker å være i fysisk aktivitet. På barneskolen tar hun dansetimer, og hun begynner på turn.

Begynner å halte

Selvsagt blir det noen knall og fall innimellom, derfor reagerer ikke mamma Anne-Lise eller pappa Jens når de tre år senere ser Sofie halte litt på den venstre foten sin. På vei til skolen kjenner hun at det gjør vondt, og hun sliter med å holde samme tempo som de andre. Storesøster roper til henne at hun må få opp farten, ellers kommer de for sent til første time.

HVERT TIL SITT BRUK:
Sofie har ulike benproteser, slik at hun kan leve tilnærmet
normalt. Foto: Anders Martinsen
HVERT TIL SITT BRUK: Sofie har ulike benproteser, slik at hun kan leve tilnærmet normalt. Foto: Anders Martinsen

Smertefullt

Sofie stålsetter seg, biter tennene sammen og hinker av gårde. Hun er ikke av den typen som klager. Selv ikke på langtur med klassen sier hun fra før smertene er så intense at hun må ta til tårer. Hun innser at hun ikke klarer mer og må snu. Heldigvis har Sofie en lærer som tar situasjonen på alvor. Læreren kontakter Sofies mor, som jobber i barnehagen like ved, og foreldrene bestiller time hos fastlegen med det samme.

Undersøkelser

På dette tidspunktet er ingen av dem bekymret for den ni år gamle datteren. Sofie har sikkert bare tråkket over, men for sikkerhets skyld blir hun sendt til røntgen. Det blir tatt urinprøve og blodprøve. Alt ser ut til å være i skjønneste orden. Likevel er det noe som ikke stemmer. På sykehuset tar de ultralyd, og det blir funnet væskeansamling i Sofies legg. Hun får derfor time til MR, og hun reiser hjem etterpå for å hvile. Moren drar tilbake på jobb, fortsatt like rolig.

Tøff beskjed

«Vi har sett på bildene, og vi tror dette er noe veldig skummelt. Bildene er nå sendt videre til Radiumhospitalet,» sier en alvorlig stemme i telefonen. Anne-Lise vet godt hva slags sykehus Radiumhospitalet er. Det er her de behandler pasienter med kreft. Hun står blant kolleger og barn i barnehagen når hun får den tøffe beskjeden, og kan ikke tro det hun nettopp har hørt.

ENERGISK: Som liten
jentunge var Sofie høyt og lavt hele tiden. Det er hun fortsatt,
selv med et amputert ben. Protesen fungerer fint. Foto: Anders Martinsen
ENERGISK: Som liten jentunge var Sofie høyt og lavt hele tiden. Det er hun fortsatt, selv med et amputert ben. Protesen fungerer fint. Foto: Anders Martinsen

Osteosarkom

Livet blir brått snudd på hodet for familien Ask Nilsen. Nye prøver viser at Sofie har benkreft av typen osteosarkom. Den rammer rundt 10 til 20 nordmenn i året, vanligvis barn og unge. 70 prosent av dem som ikke har spredning overlever, men hverken Anne-Lise eller Jens bryr seg nevneverdig om prognoser akkurat nå. Det er aldri snakk om hvis Sofie blir frisk, men når. Og for hver tunge tur til Oslo for cellegiftbehandling høsten 2010 er de ett skritt nærmere målet.

Adventstid

Det blir en merkelig adventstid, med en komprimert juleuke i begynnelsen av desember hvor Sofie er hjemme fra sykehuset. Nå skal alt skje – fra baking av serinakaker og pepperkakehus til laging av gaver og julepynt. I tradisjonens tro skal også juletreet hugges. De får låne snøscooter av det lokale idrettslaget og pakker Sofie godt inn i varme vinterklær.

Tapper Lucia

Luciadagen tilbringer hun på sykehuset i Kristiansand med infeksjon og feber i kroppen. Gleden er derfor stor når hun blir innvilget noen timers perm for å dra hjem og bake lussekatter. Sofie og Anne-Lise ringer pappa Jens og ber ham sette lussekattedeigen, og det litt faderlig fort! Jens har riktignok ikke peiling på hvordan man lager en slik deig, men han gjør så godt han kan. På mirakuløst vis får storesøster Cathrine, lillesøster Anette og Sofie både bakt og pyntet seg med hvite kapper og lys i håret. De går fra dør til dør og synger for naboene og deler ut lussekattene. Sofie er sliten, men tapper.

Hjem til jul

Også selve julekvelden får hun feire hjemme, før det bærer tilbake igjen til sykehuset. Hele tiden jobbes det med å krympe svulsten hun har i benet, for så å fjerne den ved operasjon.

Sofie får innimellom høydosekurer med cellegift. Hun sykler rundt i sykehuskorridorene på en trehjulssykkel, med mamma eller pappa heseblesende etter. Fysisk aktivitet får giften fortere ut av kroppen. Sofie vet det. Derfor tråkker hun som en helt, mens hun gruegleder seg for selve operasjonen utpå nyåret.

LATREMUS: – Det går ikke
lenge mellom hver gang vi får en kommentar fra venner, familie
eller folk her i bygda. De synes det er så godt å se at det går så
bra med Sofie, forteller pappa Jens og mamma Anne-Lise Foto: Anders Martinsen
LATREMUS: – Det går ikke lenge mellom hver gang vi får en kommentar fra venner, familie eller folk her i bygda. De synes det er så godt å se at det går så bra med Sofie, forteller pappa Jens og mamma Anne-Lise Foto: Anders Martinsen

Komplikasjoner

Så kommer dagen. Legene fjerner svulsten og flytter en liten del av det minste leggbenet hennes fra den friske foten over til den syke. Deretter fjerner de en hudlapp med tilhørende blodårer og nerver fra Sofies lår og legger den over operasjonssåret.

Men stadige blodpropper gjør at sirkulasjonen ikke kommer ordentlig i gang igjen. Nye hudlapper blir tatt fra Sofies ben, men ingen av dem tilpasser seg.

Må amputere

Til slutt legger de henne i et glassbur med jevn temperatur hvor hun blir overvåket 24 timer i døgnet. Men heller ikke det virker, og etter fjerde forsøk med hudlapp sier anestesilegen stopp. Nå er det foten, og ikke kreften, som holder på å ta livet av jentungen.

Tilstanden hennes på operasjonsbordet er meget ustabil. Den lille kroppen hennes ser ut som et lappeteppe og vil ikke takle flere påkjenninger. Sofies ben må amputeres. Etter totalt 52 timer på operasjonsbordet er det ingen annen utvei.

ÅRETS FORBILDE: Sofie
fikk nylig en pokal av Grimstad turn og idrettsforening. Foto: Anders Martinsen
ÅRETS FORBILDE: Sofie fikk nylig en pokal av Grimstad turn og idrettsforening. Foto: Anders Martinsen

Klør på tærne

«Jeg klør på tærne», mumler hun etter å ha våknet opp fra 14 sammenhengende dager på intensivavdelingen.

«På hvilken fot»? spør foreldrene.

«Den venstre», svarer Sofie da.

Men der er det ingen tær. Foreldrene orker ikke fortelle henne sannheten. Det blir legenes jobb så snart datteren deres er ved full bevissthet igjen.

Sint

«Nå vil jeg jo aldri kunne turne mer», er Sofies første reaksjon. Hun er sint. Det var jo slettes ikke dette som var avtalen! Foreldre og søsken trøster så godt de kan, mens Sofie kjemper mot intense smerter.

Det har gått infeksjon i såret, og hun må opereres på nytt. Ytterligere 10 centimeter av benstumpen fjernes. Deretter er det over på nye cellegiftkurer igjen.

En fighter

Hele familien på fem bor på sykehuset. Det er godt å være sammen. Cathrine og Anette sørger for at søsteren har det fineste rommet på kirurgisk barneavdeling. De klipper og limer og henger opp fargerike kunstverk på vinduer, vegger og dører, mens morsomme sykehusklovner får Sofie til å le. Hun er mager og svak, og hun har nesten ikke muskler igjen i kroppen. Likevel griper hun tak i armringene i gymnastikksalen, heiser seg opp og snurrer rundt, mens Anne-Lise prøver å forhindre at datteren vikler seg inn i alle medisinslangene.

Moren smiler. Hun vet at Sofie er en fighter, fast bestemt på å turne igjen. En ansatt fra proteseverkstedet forteller om alle hjelpemidlene som finnes, og om alt Sofie etter hvert vil klare å gjøre. Hun vil ganske sikkert kunne løpe, hoppe og svømme igjen, hvis bare viljestyrken er til stede. Og det er den!

Ikke gi opp!

Fysioterapeuter, leger og sykepleiere rister bare på hodet over Sofies fremgang og pågangsmot. For i dag, godt og vel fire år etter amputasjonen, er hun mer aktiv enn mange andre jevnaldrende på to friske ben. Sofie tar dansetimer på Allegro og trener med Grimstad turn og idrettsforening. Hun er med i Askepott-teateret. I tillegg liker hun å gå på ski, stå slalåm, ri og sykle.

- Man får til det man vil, man må bare ikke gi opp, sier tøffe Sofie til Norsk Ukeblad. Forrige vår troppet hun rakrygget opp på den nye ungdomsskolen der hun skulle begynne, iført shorts. Alle elevene så protesen med det samme.

Knallhard trening

Hildegunn Adde har vært Sofies fysioterapeut stort sett hele tiden etter sykehusoppholdene. Hun forteller at Sofie helt fra første stund har jobbet knallhardt for å trene seg sterk igjen.

- Sofie har vært veldig flink til å gjøre mye av denne jobben selv. Plutselig en dag bestemte hun seg for å dra seg opp i turnringene, og det skjedde noe da. Etter dette har hun vist et enormt pågangsmot og en enorm vilje til å ta de utfordringene hun har fått på strak arm, og de har det vært mange av, sier Adde.

Må lære på nytt

ALLSIDIG: Sofie kan være
med på det meste, bare hun har med seg riktig protese. Her har hun
løpeprotesen på. Foto: Anders Martinsen
ALLSIDIG: Sofie kan være med på det meste, bare hun har med seg riktig protese. Her har hun løpeprotesen på. Foto: Anders Martinsen

Fysioterapeut Hildegunn Adde påpeker at alt endres når du opplever å miste et ben.

-Du må lære å mestre så mye på nytt, både når det gjelder balanse, styrke og koordinasjon. Sofie har også måttet tilpasse seg ulike proteser med ulik vekt, og det er alt annet enn enkelt, sier Adde.

Hun er imponert over at Sofie har kommet så langt som hun har gjort til nå.

- Det er et fantastisk syn å se henne på turn eller dansing. Her er hun helt på høyden med de andre, og man enser nærmest ikke protesen.

Kan gjøre alt

- Jeg kan jo gjøre det jeg vil så lenge jeg har med det benet jeg trenger, siden jeg ikke kan løpe eller bade med det benet jeg vanligvis bruker. Jeg sier «benet mitt» og ikke protese, fordi det er jo det som er benet mitt nå, sier Sofie.

- Hvis noen opplever det samme som meg, så håper jeg at de ikke gir opp før de klarer alt det de vil, og alt det de klarte før. Hvis folk ser på meg som et forbilde, er det bare bra.

Årets forbilde

Og nettopp «Årets forbilde» er inngravert på en pokal hun har på rommet sitt. Den fikk hun nylig utdelt til stående applaus fra publikum på et stort turnstevne. Mamma Anne-Lise og Jens tørket tårer og jublet om hverandre.

- Det er ikke lenge mellom hver gang vi får en kommentar fra venner, familie eller folk her i bygda. De synes det er så godt å se at det går så bra med Sofie. Det er klart vi er sprekkeferdige av stolthet over jenta vår. Med den viljestyrken kommer hun garantert til å nå langt i livet, sier de to og smiler.

Les også:

Etter 26 år med bank og finans skal Randi (49) nå bli barnehagelærer

Annikens kamp for livet

– Lillesøster er min store helt


Denne artikkelen er først publisert hos Klikk.no

Sofies kreftform


Osteosarkom er kreftsvulst i benvev og er den vanligste formen for benkreft.

Opptrer oftest i lårben, leggben eller overarmsben.

De fleste pasienter er 10–19 år når kreften oppdages.

Ca. 10 nye tilfeller oppdages i Norge hvert år.

De viktigste årsakene er tidligere strålebehandling, Pagets knokkel-sykdom og medfødte tilstander.

Behandles med kirurgi og cellegift.

Hvis svulsten sitter i ben eller arm, og det ikke er spredning, vil 60–70 prosent helbredes.

(Kilder: Store medisinske leksikon og Norsk Helseinformatikk)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:30 Angivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20 Real Madrid avviste Ødegaard-salg15:19 To jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08 Thon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50 Kypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07 Ber om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43 Benitez ferdig som Newcastle-manager13:40 Kvinne gjenglemt på fly13:39 Ett år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37 Ebola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21 Dansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01 EU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44 Bilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42 Hurtigruteskip fikk motorstans12:39 OUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39 Svenskene stadig mer positive til OL12:07 Vestlig taushet etter Mursis død12:06 FN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54 Forsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51 – Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40 Drastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34 Trusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06 Vil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05 Hunt kaller Johnson feig10:47 Tre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18 Nav-brukere stort sett fornøyde10:17 Kvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16 Gutt døde etter badeulykke09:58 – Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57 Taliban truer afghanske medier09:38 Ingrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37 Pompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32 Forsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12 Lege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10 Iran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56 Danske Bank sparker toppsjef08:43 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42 Norge tredje dyrest i Europa08:19 Bruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18 Argentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40 Tillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39 Liverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00 Nordmenn kutter i feriebudsjettet06:53 Sverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45 Få amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36 Hjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13 24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12 Skjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00 Kjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00 EY-undersøkelse: Tempoet i det grønne skiftet går for sakte05:50 Dette skjer i dag05:33 24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30 Dette skjedde i natt05:12 Australia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26 Minst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17 Mexico har styrket grensekontrollen sørover04:12 – Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift03:35 Mann alvorlig skadd i voldsepisode med kniv i Oslo02:51 Frankrike slet seg til kvartfinale02:48 Donald Trump avviser amerikansk Khashoggi-etterforskning02:29 Frp faller kraftig på meningsmåling i Agder01:53 Tysk kullprodusent vil rettsforfølge klimaaktivister01:42 Kristiansand kan utrede varmere badestrender med spillvarme00:50 Bolig i Nesbyen overtent – beboere hoppet ut av vinduene00:30 Venstre avviser samarbeid med bompengelisten i Oslo23:30 Netanyahu vil «vurdere» USAs fredsplan22:57 Messi og Argentina videre i Copa America22:33 Flammende feiring hele sankthanshelgen22:18 Fra trenerkritikk til matchvinner-status for Branns Koomson22:15 Houthi-opprørere angrep flyplass i Saudi-Arabia21:57 Militær hacking kan lamme samfunnet21:57 Økning i antall eiendomsmeglere som har brutt god meglerskikk21:57 USA beredt på å forhandle med Iran21:52 Nesna-ordfører truer med å ta 130 millioner kroner ut av Nord universitet21:51 Koomson ble helten for Brann21:50 Mislykket kuppforsøk i Etiopia - forsvarssjef drept21:44 Norge møter England i VM-kvartfinalen, kamerunsk sinne etter VAR-avgjørelser21:24 Glimt hedret avdøde Arild Berg med seier21:17 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland20:45 Smell for Erdogan i Istanbuls omvalg20:38 Abbas har ingen tro på Kushners plan20:38 Erdogan gratulerer opposisjonskandidat i Istanbul20:37 Fjerde strake uavgjorte mellom Ranheim og Mjøndalen i Trondheim20:37 Savnet turgåer funnet etter leteaksjon i Askvoll20:27 Stabæk tok sesongens første bortepoeng: – Endelig, vi trengte den20:17 Ny hjemmeseier til Odd, Fagermo avventer gullsnakk20:02 Syklist til sykehus etter kollisjon med bil i Larvik20:02 Årets første tap for Aalesund19:59 Boli ble helten for Stabæk19:56 Hjemmeseier for Strømmen over Kongsvinger19:54 Bodø/Glimt seiret i målfest19:54 Wangberg ødela for gamleklubben Rosenborg19:53 Wangberg ble helten for Tromsø19:53 Haugsdal-dobbel for Nest-Sotra19:52 KFUM med hjemmeseier over HamKam19:52 Uavgjort for Ranheim og Mjøndalen19:52 Haugen scoret hattrick for Sogndal19:51 Kachi scoret to for Sandnes Ulf19:51 Fandi senket Aalesund19:50 Nordkvelle scoret to for Odd
Siste nytt
15:30VerdenAngivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20SportReal Madrid avviste Ødegaard-salg15:19VerdenTo jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08MotorThon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50VerdenKypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07NorgeBer om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43SportBenitez ferdig som Newcastle-manager13:40ReiseKvinne gjenglemt på fly13:39VerdenEtt år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37Helse og livsstilEbola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21VerdenDansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01Helse og livsstilEU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44MotorBilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42NorgeHurtigruteskip fikk motorstans12:39NorgeOUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39SportSvenskene stadig mer positive til OL12:07VerdenVestlig taushet etter Mursis død12:06VerdenFN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54PengerForsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51Penger– Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40VerdenDrastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34PolitikkTrusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06PengerVil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05PolitikkHunt kaller Johnson feig10:47NorgeTre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18PengerNav-brukere stort sett fornøyde10:17NorgeKvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16NorgeGutt døde etter badeulykke09:58Norge– Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57VerdenTaliban truer afghanske medier09:38SportIngrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37VerdenPompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32NorgeForsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12NorgeLege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10VerdenIran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56PengerDanske Bank sparker toppsjef08:43SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42PengerNorge tredje dyrest i Europa08:19NorgeBruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18SportArgentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40NorgeTillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39SportLiverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00PengerNordmenn kutter i feriebudsjettet06:53SportSverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45VerdenFå amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36SportHjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13Verden24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12NorgeSkjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00SportKjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00NorgeEY-undersøkelse: Tempoet i det grønne skiftet går for sakte05:50NorgeDette skjer i dag05:33Norge24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30NorgeDette skjedde i natt05:12VerdenAustralia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26VerdenMinst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17VerdenMexico har styrket grensekontrollen sørover04:12Motor– Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift03:35NorgeMann alvorlig skadd i voldsepisode med kniv i Oslo02:51SportFrankrike slet seg til kvartfinale02:48VerdenDonald Trump avviser amerikansk Khashoggi-etterforskning02:29PolitikkFrp faller kraftig på meningsmåling i Agder01:53VerdenTysk kullprodusent vil rettsforfølge klimaaktivister01:42NorgeKristiansand kan utrede varmere badestrender med spillvarme00:50NorgeBolig i Nesbyen overtent – beboere hoppet ut av vinduene00:30NorgeVenstre avviser samarbeid med bompengelisten i Oslo23:30VerdenNetanyahu vil «vurdere» USAs fredsplan22:57SportMessi og Argentina videre i Copa America22:33NorgeFlammende feiring hele sankthanshelgen22:18SportFra trenerkritikk til matchvinner-status for Branns Koomson22:15VerdenHouthi-opprørere angrep flyplass i Saudi-Arabia21:57VerdenMilitær hacking kan lamme samfunnet21:57NorgeØkning i antall eiendomsmeglere som har brutt god meglerskikk21:57VerdenUSA beredt på å forhandle med Iran21:52NorgeNesna-ordfører truer med å ta 130 millioner kroner ut av Nord universitet21:51SportKoomson ble helten for Brann21:50VerdenMislykket kuppforsøk i Etiopia - forsvarssjef drept21:44SportNorge møter England i VM-kvartfinalen, kamerunsk sinne etter VAR-avgjørelser21:24SportGlimt hedret avdøde Arild Berg med seier21:17SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland20:45VerdenSmell for Erdogan i Istanbuls omvalg20:38VerdenAbbas har ingen tro på Kushners plan20:38VerdenErdogan gratulerer opposisjonskandidat i Istanbul20:37SportFjerde strake uavgjorte mellom Ranheim og Mjøndalen i Trondheim20:37NorgeSavnet turgåer funnet etter leteaksjon i Askvoll20:27SportStabæk tok sesongens første bortepoeng: – Endelig, vi trengte den20:17SportNy hjemmeseier til Odd, Fagermo avventer gullsnakk20:02NorgeSyklist til sykehus etter kollisjon med bil i Larvik20:02SportÅrets første tap for Aalesund19:59SportBoli ble helten for Stabæk19:56SportHjemmeseier for Strømmen over Kongsvinger19:54SportBodø/Glimt seiret i målfest19:54SportWangberg ødela for gamleklubben Rosenborg19:53SportWangberg ble helten for Tromsø19:53SportHaugsdal-dobbel for Nest-Sotra19:52SportKFUM med hjemmeseier over HamKam19:52SportUavgjort for Ranheim og Mjøndalen19:52SportHaugen scoret hattrick for Sogndal19:51SportKachi scoret to for Sandnes Ulf19:51SportFandi senket Aalesund19:50SportNordkvelle scoret to for Odd

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus