Facebooks blogg-funksjon skal bli lettere å bruke

En tjeneste som opprinnelig var ment for folk som ville skrive lengre innlegg enn det som var tillatt i en Facebook-statusoppdatering, testes nå med ny design og funksjonalitet.
En tjeneste som opprinnelig var ment for folk som ville skrive lengre innlegg enn det som var tillatt i en Facebook-statusoppdatering, testes nå med ny design og funksjonalitet. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP PHOTO
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook børster støvet av glemt funksjon og tester ny design og funksjonalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook «Notes» er en funksjon som ble laget i 2006 for folk som vil skrive lengre innlegg enn det en vanlig statusoppdatering på det tidspunktet tillot.

Funksjonen ble fort glemt da Facebook tillot flere og flere tegn per statusoppdatering. Uttrykket på Notes-meldingene har vært nokså likt en vanlig oppdatering. Så i sin opprinnelige form har Notes strengt tatt ikke vært nødvendig etter at det i 2011 ble tillatt med 60.000 tegn per statusoppdatering, skriver Wired.com.

Men nå børster Facebook altså støvet av funksjonen og tester ut en ny design og ny funksjonalitet, som skal gjøre den lettere å bruke og skal gi den et mer elegant uttrykk, skriver AFP Relaxnews.

Les også: Nå kan du la noen «arve» Facebook-kontoen din når du dør

Nettsiden The Next Web bemerker at den nye designen gjør at Notes nå ligner veldig på blogplattformen Medium. Og flere kommentatorer bemerker at det hele virker som et forsøk på å trekke brukere tilbake til Facebook fra diverse bloggtjenester.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi tester en oppdatering av Notes for å gjøre det lettere for folk å lage og skrive lengre historier på Facebook, sier en talsperson for selskapet til The Next Web.

I første omgang er det bare et fåtall av brukerne som har tilgang til den nye funksjonaliteten. Så gjenstår det å se når det blir tilgjengelig for resten av oss.

Hvis du i mellomtiden er nysgjerrig på hvordan du tar i bruk «gamle» Notes kan du lese mer her.