Dette er Alvira (9) sin første fisk

Dorgeturen med morfar i Oslofjorden ble minnerik for Alvira (9) fra København. Hennes første fisk på stang noensinne ble nemlig en stripet pelamide.

De fleste dedikerte sportsfiskere i Norge har nok fått med seg at Oslofjorden har blitt invadert av stripet pelamide de siste ukene, men selv om den tropiske gjesten har figurert hyppig i både nettaviser og sosiale medier en stund nå, er den på generelt grunnlag som en virkelig spesiell og eksotisk fangst å regne, skriver sportsfiskemagasinet Hooked.no.

Ni år gamle Alvira var på fisketur med morfar i Oslofjorden da hun fikk sin aller første fisk. Dette viste seg å være minitunfisken stripet pelamide, en sørlig gjest som sjelden tas i Norge. Foto: Nikolaj Oppermann
Ni år gamle Alvira var på fisketur med morfar i Oslofjorden da hun fikk sin aller første fisk. Dette viste seg å være minitunfisken stripet pelamide, en sørlig gjest som sjelden tas i Norge. Foto: Nikolaj Oppermann

Det er sånn sett ikke så rart at familien Oppermann fra København gjorde store øyne da eldstedatteren Alvira fikk napp på sin første fisketur med skikkelig fiskestang. Det var mandag i forrige uke at pappa Nikolaj og hans to døtre var på sjøen sammen med jentenes morfar, og under dorging ved Aspon smalt det skikkelig til i stangen til Alvira.

Les også: Sjekk Stian sin utrolige debutfisk

– Vi hadde fisket en god halvtime uten hell, da det plutselig hugg. Alvira prøvde i første omgang selv å sveive inn fisken, men den var tung og vill så morfar måtte hjelpe til. Jeg tenkte at dette måtte være er en stor fisk, så jeg tok frem mobilen og filmet litt. Og så var det jammen santen en stripet pelamide, sier Nikolaj Oppermann til Hooked.

Dorgeturen med morfar i Oslofjorden ble minnerik for Alvira (9) fra København. Hennes første fisk på stang noensinne ble nemlig en stripet pelamide. Foto: Nikolaj Oppermann
Dorgeturen med morfar i Oslofjorden ble minnerik for Alvira (9) fra København. Hennes første fisk på stang noensinne ble nemlig en stripet pelamide. Foto: Nikolaj Oppermann

Fisken var en stor overraskelse, selv for en erfaren morfar, og det meldes om store øyne i båten da fisken ble løftet om bord.

– De danske bybarna var veldig forskrekket, og lillesøster var nær ved å skubbe både far og mobil på sjøen. Men morfar var som alltid rolig, og slo raskt fast at dette måtte være en liten tunfisk, forteller Oppermann.

Les også: Pelamide-feber i Oslofjorden

Etter at fangsten var sikret og fotografert, bar det til land for å finne ut hvilken art det faktisk var snakk om. Ved hjelp av en fiskebok og naboer på øyen, fant familien snart ut at det dreide seg om en stripet pelamide.

– Dette er en fisk ingen av de garvede fiskerne på øyen har støtt på før, så det ble en aldri så liten sensasjon i et ellers rolig hytteliv, sier far i huset.

Fisken veide 1,3 kilo, fordelt på 49 centimeter, og en nabo som er kokk fileterte fisken før den havnet på grillen. Ifølge rapportene smakte den også fantastisk. Vi gratulerer med fantastisk fangst, og regner med at det ikke er siste gangen Alvira er på fisketur.

Minitunfisken stripet pelamide er en sørlig gjest som sjelden tas i Norge. Fisken har blitt tatt ganske hyppig i Oslofjorden de siste to ukene, så det har nok kommet inn en bra stim, men det er likevel en fantastisk fangst, spesielt som første fisk noen gang og for en ung fisker. Foto: Nikolaj Oppermann
Minitunfisken stripet pelamide er en sørlig gjest som sjelden tas i Norge. Fisken har blitt tatt ganske hyppig i Oslofjorden de siste to ukene, så det har nok kommet inn en bra stim, men det er likevel en fantastisk fangst, spesielt som første fisk noen gang og for en ung fisker. Foto: Nikolaj Oppermann

Personvernpolicy