Meny

Dagen da Michael Jackson kom til Norge

Michael Jackson holdt sin første Norgeskonsert på Valle Hovin denne dagen i 1992. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hurra for Oddmund og Oddrun som har navnedag i dag.

Oddmund er et mannsnavn med to mulige opprinnelser. Det kan være:

- Et relativt nylaget mannsnavn dannet som en kombinasjon av de norrøne leddene oddr, som kan bety «odd», «spyd», «spole», «leder» eller «front», og mundr, «beskyttelse».

- En variant av Ommund, som igjen er en variant av Ogmund eller Åmund.

Det er 2 370 personer som heter Oddmund i Norge.

Oddrun er et norrønt kvinnenavn. Det er satt sammen av odd, som betyr «spyd» eller «spiss» og rún, som betyr «løynd». Det er 2 385 personer som heter Oddrun i Norge.

Slaget ved Tannenberg fant sted på denne dagen i 1914. Slaget betegner de første større kamphandlinger mellom Det russiske keiserdømmet og Keiserriket Tyskland ved den første verdenskrigs begynnelse.

Hjemme i Norge holdt Michael Jackson sin første konsert her til lands på denne datoen. Konserten ble holdt på Valle Hovin i Oslo i 1992, og var en del av «Dangerous-turnéen». Se video nederst i artikkelen.

Den svenske politikeren, Carl Bildt, ble født 15. juli i 1949. Dessuten har skuespilleren, Diane Krüger, kjent fra filmer som «Inglourious Basterds» og «Troja», bursdag i dag. Det har også TV2-programlederen, Guri Solberg. Begge to blir 39 år gamle.

Moteskaperen, Gianni Versace, ble skutt og drept utenfor sitt hjem i Miami, Florida på denne datoen i 1997. Åtte dager senere ble den mistenkte funnet død i et båthus etter å ha tatt sitt eget liv.

Slik så det ut da Michael Jackson gjestet Norge i 1992 (videoklipp fra TV2):

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus