På denne dagen ble en fredsprisvinner født

<p>I dag har Malala Yousafzai fødselsdag. Hun blir 18 år gammel.<br></p>
<h1 id="firstHeading" class="firstHeading" xml:lang="nb" lang="nb"><br></h1>
I dag har Malala Yousafzai fødselsdag. Hun blir 18 år gammel.


Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Hurra for Elias og Eldar som har navnedag i dag.

Elias er et guttenavn som er en form av Elijah og kommer fra det hebraiske navnet Eliyahu, som betyr "min Gud er Jahve". Det er 11 011 personer som heter Elias i Norge.

Eldar er et guttenavn som består av navnedelene eld og ar, hvor eld betyr ild, mens ar har usikker betydning, men er kanskje utledet av det norrøne ordet "arr" som her kan bety "kriger" eller "vokter". Det er 1000 personer som heter Eldar i Norge.

Norge spiller sin første landskamp i fotball på denne dagen i 1908 hvor de taper 11-3 mot Sverige. Og i 2006 starter Israel–Libanon-krisen på denne dagen der Hizbollah tar til fange tre israelske soldater og Israel svarer med å angripe Libanon.

Det sies at Julius Cæsar ble født 12. juli i år 100 f. Kr. Dessuten har både artisten Unni Wilhelmsen og skiskyteren Emil Hegle Svendsen bursdag i dag. I 1997 ble også fredskjemperen Malala Yousafzai født.

Henrik Wergeland døde på denne datoen i 1845, og gitaristen i Madrugada, Robert Burås, ble funnet død i sin leilighet denne dagen i 2007.

Primstaven viser at denne dagen er Kari med rivas dag. En merkedag for slåttonna som faller to dager etter Knutsmesse. Det het seg at Knut slo gresset i en dag før Kari kom etter med riva. På primstaven er dagen ofte merket med en rive.

Personvernpolicy