Skal det være en kopp blank kaffe?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siste skrik på kaffefronten kan være gjennomsiktig kaffe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slovaken David Nagy har funnet på en ny måte å tilbrede kaffe på. Den lages av vann og kaffebønner, men resultatet er en blank væske som minner lite om kaffe.

Påfunnet skal ifølge Nagy være en løsning på problemet med farging av tennene som følge av for mye kaffedrikking. Nagy, selv en ivrig kaffedrikker, vil ikke avsløre hvordan han får kaffen til å bli gjennomsiktig, men lover at det ikke gjøres med kjemikalier eller tilsetningsstoffer som vanligvis ikke finnes i kaffe.

Barista Josef Nemeth godkjenner også drikken, selv om det ennå er uvant.

– Når jeg lukker øynene smaker det virkelig som kaffe, som en kald espresso lungo. Det er veldig rart, for man er vant med fargen og den kremede konsistensen, sier Nemeth.