Kjosås låner stemmen sin til overgrepsutsatte barn

Skuespiller Frank Kjosås sier nei til det meste av reklame, men gjorde et unntak da Redd Barna ville ha han med i sin kampanje mot overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er slikt som dette jeg har lyst å gjøre, sier Frank Kjosås til Redd Barnas nettsted i forbindelse med organisasjonens kampanjevideo.

Skuespilleren kjent fra filmatiseringen av Halvbroren, Max Manus og flere roller ved Det norske teateret får mange henvendelser om å stille opp i reklame. Han takker oftest nei, men ikke da Redd Barna ville ham med på laget mot overgrep.

– Jeg har et håp om å få vise noe som kan trøste de blant publikum som har vært utsatt for overgrep eller selvmord eller andre vonde ting i livet, sier Kjosås til Redd Barna.

I videoen holder Kjosås en monolog som er basert på livet til en 41 år gammel mann som lenge har tiet om sin vonde barndom. Han ble seksuelt misbrukt av sin egen bror og har lenge holdt det skjult, noe også storebroren nærmest truet ham til.

«I dag trosser jeg hans vilje, jeg snakker høyt om det», sier han i filmen.

Kjosås er en av flere kjente nordmenn som har lånt navn og ansikt til kampanjen. Fra før har Margareth Olin, Tobias Santelmann, Marie Blokhus og Heidi Gjermundsen Broch stilt opp.

Personvernpolicy