Meny

Moderne leilighet

Estetikk på øverste nivå

OSLO: Komfort av kontinental klasse, eksklusiv kunst og antikviteter skaper en aura av tidløs eleganse i Cecilies moderne toppleilighet. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Se Cecilie og Wilhelm sitt moderne familiehjem på toppen av Oslo.

Høyt hevet over Oslo by, med utsikt mot Sørkedalen og Holmenkollen kapell, har Cecilie Garmann Holst og Wilhelm Holst skapt et moderne familiehjem, fylt med arvede skatter og unik kunst.

Heisen tar deg direkte inn i leiligheten.

Idet heisdøren glir opp, blir vi møtt av en antikk mahognikommode inntil en vegg

kledd med sølvtapet i matt, grov struktur.

- Vi ønsket et stilrent og moderne hjem med rene flater. Samtidig liker vi å ha tingene våre fremme. Personlighet og historie er viktig for oss, forteller Garmann Holst til interiørmagasinet Maison.

Det kontinentale og klassiske, kombinert med overraskende, moderne elementer, skaper en aura av tidløs eleganse.

Da den lille familien flyttet inn i desember i fjor, hadde de selv påvirket

byggeprosessen med klare ønsker for planløsningen.

- Leiligheten ligger i øverste etasje, så vi valgte å holde det åpent ut til gangen der

heisen og trappen er. Vi ville heller ha en dør nederst i trapperommet. Leiligheten blir større og mer privat på den måten, forklarer Garmann Holst.

Artikkelen fortsetter under bildene.

GANG OG KONTOR: Bildet i midten er fra gangen, som også fungerer som kontor. Her er veggene kledd med et skimrende sølvtapet fra Elitis, Nobel 21 Interiør. Pulten og stolen er arvet. Bildet er av den svenske, relativt ukjente kunstneren Kaj Zack. ANTIKK KOMODE: Det første man ser når man kommer ut av heisen er den antikke kommoden ved siden av en skinntrukket benk. Messingskulpturen Dora Mar er fra Jonathan Adler, speilet fra Nobel 21 Interiør, sølvskimrende tapet fra Elitis. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen
TV-STUEN: Dette er Cecilies favorittrom, det er her de slapper av om kveldene. Både Jonathan Adler-bordet, Missoni-puffen og pelsputen er fra Milla Boutique. Den blå sofaen er fra Nobel 21 Interiør. KOMFORT: I dette hjemmet handler komfort om mye mer enn dype sofaer og myke puter. Alle funksjoner er godt plassert i forhold til hverandre for fin flyt og gode romopplevelser. Møblene er fra Nobel 21 Interiør. På bordet står Luminara kubbelys fra eierens eget firma og stettefat fra Bolina. I sofaen ligger et Missoni-pledd fra Milla Boutique. Det store oljemaleriet er av den tsjekkisk-amerikanske kunstneren Ruth Francken. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Adskilte soner uten dører

BEBOER: Cecilie Garmann Holst og mannen hennes stortrives i sin nybygde leilighet i Holmenkollen. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

En annen ting hun var fast bestemt på, var at det ikke skulle være noen dører i tilknytning til kjøkkenet.

- Det fungerer så bra! Jeg har full oversikt ved kjøkkenøya og står aldri med ryggen til. Det er utrolig sosialt, både sammen med familien og når vi har gjester, forteller hun.

Det åpne, klassiske kjøkkenet har Garmann Holst tegnet selv og fått plassbygget midt i leiligheten, flankert av spisestuen på den ene siden, peis og sofagruppe på den andre.

I vinkel rundt hjørnet ved spiseplassen finner vi tv-stuen. På den måten er det blitt en adskilt sone, men uten dører eller skillevegger.

- Dette er vel egentlig rommet vi koser oss mest i. Det er her vi slapper av etter en lang dag, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LEILIGHETENS HJERTE: Det plassbygde kjøkkenet er leilighetens hjerte. Innredningen har Cecilie tegnet selv, deretter fått den plassbygget. Her møtes venner og familie rundt kjøkkenøya. Over spisegruppen i bakgrunnen skimtes Munchs ”Gråtende Pike” som Wilhelm kjøpte den dagen han møtte Cecilie. Lampen er fra Nobel 21 Interiør. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

God miks

SPISESTUEN: Lysekronen over spisestuebordet er fra Heffermehl, bordet og stolene fra Slettvoll, gardinene i foret silke er fra Nobel 21 Interiør. Veggene i leiligheten er dekorert med mye flott kunst, som dette bildet av den katalanske kunstneren Antoni Tapies. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Gammelt sølvtøy, antikke bøker, familiebilder, kunst og eiendeler med høy affeksjonsverdi får selskap av varme jordfarger, glass, marmor og skinn. Hvert rom er en estetisk nytelse.

- Vi liker godt å blande gammelt og nytt slik man ser at hjemmet er blitt til over tid. Jeg liker også detaljer som ser tilfeldige ut, men som i realiteten er godt gjennomtenkte, sier hun.

Flere steder i boligen ses også vakre gjenstander fra Wilhelms familie. Her i huset er det ikke bare Garmann Holst som er over gjennomsnittet interessert i møbler, kunst og interiør.

- Det er så deilig, for han støtter meg alltid. Vi er veldig samstemte, smiler Garmann Holst.

Selv om paret elsker å innrede selv, har de fått god hjelp av Runa Frøysaker i Nobel 21. Blant annet er det hun som har plukket ut tapetene som skimrer av glass, sølvtråder, perlemor eller har krokodillepreg.

- Jeg er veldig glad i tapet, og Runa kom opp med disse fantastiske fra franske Elitis, sier Garmann Holst mens hun viser oss gjennom gangen og inn på badet via soverommet.

- Vi har også en egen kjærlighet for hester, og det kommer til syne flere steder. Blant annet har vi møbler som likner skinn fra sadler eller detaljer som kan minne om seletøy, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DETALJER: Gamle familieportretter og den moderne krystallampen Clear Bulb fra Bolina pryder den gamle kommoden. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Legg merke til:

- Miksen av gammelt og nytt. Selv om leiligheten er helt nybygget, bærer interiøret preg av å ha blitt til over tid.

- Nesten fullstendig fravær av dører. Isteden brukes andre elementer –rom som går i vinkel, kjøkkenøy etc. som sonedelere.

- Hvordan bevisst bruk av tapet bidrar til å gi rommene særpreg. Likevel er fargenyansene like nok til at det dannes en helhet.

- Hvordan eiernes interesse for hest er fint flettet inn i interiøret som små drypp her og der.

- Den gjennomgående bruken av enstavs tregulv i alle rom. Gulvet bidrar til fin flyt og sammenheng mellom rommene, samtidig som tepper er brukt aktivt for å understreke de ulike sonene.

Kunsten spiller hovedrollen

Eierne henter mye inspirasjon fra reiser til utlandet. I franske St. Maxime oppdaget hun for eksempel de vakre stearinkubbelysene fra Luminara med kunstig blafrende flamme. Og forelsket seg straks.

- De styres med fjernkontroll, kan brukes både ute og inne og gir en nydelig naturtro glød, forteller hun entusiastisk. I dag sitter siviløkonomen, med flere år innen finans og eiendom bak seg, på agenturet for disse lysene.

Hun driver firmaet sammen med venninnen Wibecke Nagell-Erichsen, og de leverer til flere av landets største interiørbutikker, restauranter og hoteller.

- For litt siden fikk vi en stor bestilling fra Radiumhospitalet. De ønsket å gjøre det mer hjemmekoselig for pasientene, og setter på lysene når rommene blir mørke om kvelden, forklarer hun.

Inne i stuen har Garmann Holst tent på peisen og satt seg i den store, innbydende fløyelssofaen – for øvrig det første møbelet de kjøpte til boligen.

Blant eksklusive tekstiler og gjenstander, er det likevel kunsten som spiller hovedrollen her i huset.

Navn som Miró, Johs Rian og Kaj Zack, pryder veggene. Over spisebordet har Munchs ”Gråtende Pike” fått plass. Et bilde som betyr mye for paret.

- Det kjøpte mannen min den dagen vi møttes. Han dro sammen med en venn for å kjøpe bildet; etterpå ble han med vennen på fest. Og der var jeg, mimrer Garmann Holst.

BADEROMMET: Tannglass i marmor, Marvis tannkrem og tannbørste i tre, alt fra Bolina. Badet har fått vegger dekket av mosaikkfliser med perlemorsskimmer. Speilet med ramme og oppheng fra Riis Interiør er en tøff kontrast. Messingpuffen Dråpen fra Milla Boutique gir en deilig dusj av glamour. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen
SOVEROMMET: På veggen bak sengen har paret et tapet i imitert krokodilleskinn fra Elitis. Både Nattbordet fra Eichholtz og sengegavlen er levert av Nobel 21 interiør. © FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Denne saken er opprinnelig publisert av klikk.no

Les også:

- Noen føler at de går inn i et romskip på kjøkkenet

Hvilken kjøkkentype er du?

Camilla (25) og Oddvar (27) bygde drømmehuset

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00 Faren over etter togavsporing i Sverige18:31 20 år siden massakren på Columbine18:23 Røde Kors: Roligste påske på fem år18:19 Trump hyller libysk krigsherre17:53 Fransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41 To personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42 Kim og Putin møtes i Vladivostok16:23 Barn satt fast i handlevogn16:01 Demokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57 To av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52 Djokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49 Brannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49 Mange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44 To mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg01:33 Mann til sykehus etter MC-ulykke01:19 Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24 Trump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05 Chelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44 USA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57 Politiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50 Demonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11 Lottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19 – Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08 The North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52 Facebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05 Temperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46 Politiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32 Seks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28 Skrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20 HRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51 Bilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37 To skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17 Mosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41 Over 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31 Kvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26 Rapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10 Båtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25 Isbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16 Diplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08 Snøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54 Påsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01 Mann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51 Ivanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50 Stortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater
Siste nytt
22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00VerdenFaren over etter togavsporing i Sverige18:31Verden20 år siden massakren på Columbine18:23NorgeRøde Kors: Roligste påske på fem år18:19VerdenTrump hyller libysk krigsherre17:53VerdenFransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41NorgeTo personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42VerdenKim og Putin møtes i Vladivostok16:23NorgeBarn satt fast i handlevogn16:01VerdenDemokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57NorgeTo av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52SportDjokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49NorgeMange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44VerdenTo mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg01:33NorgeMann til sykehus etter MC-ulykke01:19NorgeØkning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo00:24VerdenTrump sier han kunne sparket alle i Russland-etterforskningen00:05SportChelsea til semifinale i europaligaen tross hjemmekluss, frisparkperle roet Arsenal-nervene23:44VerdenUSA sender diplomat til Sudan som ny utsending22:57NorgePolitiet betegner dødsfall i Ski som mistenkelig22:50VerdenDemonstranter omringer hærens hovedkvarter i Khartoum22:11NorgeLottomillionær: – Trodde det var telefonsalg21:19Verden– Fortsatt vestlig ønsketenkning om Kina21:08VerdenThe North Face-team fryktes omkommet i snøskred20:52VerdenFacebook samlet data om 1,5 millioner brukere20:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes19:05NorgeTemperaturen bikket 20 grader i Østfold skjærtorsdag18:46VerdenPolitiet tror kortslutning utløste brannen i Notre-Dame17:32NorgeSeks personer innbrakt på glattcelle etter bråk i Strömstad17:28VerdenSkrev «hjelp» i gjørma - her blir de reddet fra ødemarken17:20VerdenHRW: Omfattende tortur av fanger i Mosul16:51NorgeBilfører slo bilfører i ansiktet etter kollisjon på Rena16:37NorgeTo skadd i motocrossulykke i Hedmark16:17StemmerMosambik: Nødhjelp er kun nest best14:41VerdenOver 200 drept i kamper om Libyas hovedstad14:31NorgeKvinne omkom i trafikkulykke i Oppland14:26VerdenRapport: Trump forsøkte å ta kontroll over Mueller-etterforskningen14:10NorgeBåtbrann i Gandsfjorden i Rogaland13:25VerdenIsbjørn på ville veier havnet i landsby 700 kilometer hjemmefra12:16KulturDiplomaten som ble krimforfatter og «løste» Palmemordet12:08NorgeSnøscooter kjørte inn i et tre i Trøndelag11:54NorgePåsketuren gikk ikke helt som planlagt: – Hun satt nok i andre tanker11:01VerdenMann pågrepet med bensin i katedral i New York08:51VerdenIvanka Trump sier hun avviste farens forslag om toppjobb i Verdensbanken08:50NorgeStortingsrepresentant vil at staten skal hjelpe skoler med svake resultater
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus