Ekstrem forandring:

På tre uker ble denne leiligheten totalforandret

TAPET: Her ser du tre av tapetene leiligheten var dekorert med. – Det var en veldig flott dame som hadde bodd der, som tydeligvis hadde mye god energi. Det sier naboer fremdeles. Hun hadde bodd der hele livet, og leiligheten var godt tatt vare på til tross for at den var urørt i så mange år, forteller Anette Marie Antonsen. Foto: Diakrit
TAPET: Her ser du tre av tapetene leiligheten var dekorert med. – Det var en veldig flott dame som hadde bodd der, som tydeligvis hadde mye god energi. Det sier naboer fremdeles. Hun hadde bodd der hele livet, og leiligheten var godt tatt vare på til tross for at den var urørt i så mange år, forteller Anette Marie Antonsen. Foto: Diakrit

«Det føles som å komme hjem», tenkte Anette-Marie Antonsen på visning. Men tapetet måtte vike.

Totalforandring av leilighet:
  • Hvem? Anette-Marie Antonsen, blogger og fotograf
  • Hva? Oppussingsobjekt med mønstret tapet
  • Hvor? På Lørenskog, utenfor Oslo

Antonsen har dokumentert hele prosjektet på bloggen sin. Her får du også flere detaljer om produktene som er brukt.

– Shit, her er det mye som må gjøres.

Det var den første tanken som slo Anette-Marie Antonsen da hun så boligannonsen for første gang. Hun var på jakt etter en leilighet med to soverom til seg selv og datteren, men hadde ikke tenkt til å kjøpe et oppussingsobjekt.

Selv om oransje er kåret til årets farge , og grafiske mønstre er hot for tiden , er det tross alt lettere å kunne flytte rett inn når man har barn. Dessuten kan bare det å innrede en leilighet bli dyrt i seg selv.

– Som å komme hjem

Derfor dro hun innom visningen på denne leiligheten bare for å se. Da skjedde det noe.

– Det føltes som å komme hjem. Det var helt forskjellig fra å se den på bildene. Tapeten og alt var roligere når man sto i det. Den ble jo veldig fremhevet med lys og alt i annonsen. Det var en beroligende følelse der inne, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildene.

tapetMØNSTRET TAPET: Slik så det ene soverommet og kjøkkenet ut før oppussingen. Foto: Diakrit

Et par uker etter sto hun med nøkkelen i hånda og et enormt prosjekt foran seg.

Selv om leiligheten hadde blitt godt tatt vare på skulle den totalforandres. På ti dager, helst.

– Vi valgte å gjøre alt på en gang. Vi jobbet fra grytidlig til kjempesent hver dag. Planen var ti dager, men vi gjorde det på mindre enn tre uker.

Totalrenovering av leilighet

En stue ble til soverom, et bad ble renovert og et flunkende nytt kjøkken installert.

Antonsen fikk hjelp av håndverkere og familie, og var selv med på alt hun kunne.

– Å fjerne tapet er det jeg husker best. For en jobb. Og det er ingen snarvei på dette. Det er en helvetesjobb uten like, men når man kommer i mål, selv med betennelse i skuldra, så er det en befriende følelse, sier hun.

– Jeg hadde tenkt å ha tapet på flere vegger, men etter den jobben fikk jeg helt avsmak på alt som har med tapet å gjøre.

I stedet valgte hun å male i forskjellige farger, men med en logisk sammenheng, i de ulike rommene i leiligheten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

kjøkkenKJØKKEN: Slik ser kjøkkenet ut etter oppussingen. Ovnen er fra Samsung og kjøkkeninnredningen er fra Kvik. Foto: Anette-Marie Antonsen

Lune farger

Og det var ikke snakk om å male hvitt.

– Inspirasjon hentet jeg fra forskjellig på nett, men mest fra mitt eget hode. Jeg ville ikke ha hvit stil og hvite vegger. Det har jeg hatt før, men jeg hadde det fordi det var mote. Det er ikke meg. Jeg liker det mørkere og lunere.

Gangen er derfor brun, mens soverommet hennes har fått blågrønne vegger.

Det lille badet ble dekket av to forskjellige fliser fra Right Price Tiles. I etterkant er det dette rommet hun er mest fornøyd med.

– Vi klarte å lage så smarte løsninger i et ellers så lite rom, sier Antonsen. For å spare plass valgte hun blant annet å ha en liten vask på kun 33 centimeter. Men det har vist seg å fungere helt utmerket.

Artikkelen fortsetter under bildene.

badBAD: Rørene var gamle og måtte byttes ut. Vask, kran, dusj og dusjvegger fikk Anette-Marie sponset fra Oslo VVS-senter på Furuset. Selve vasken er kun 32 centimeter i diameter. Foto: Anette-Marie Antonsen

Fikk ikke kontor

Den største utfordringen var å finne de rette håndverkerne: til riktig pris og med riktig erfaring. Det var også viktig for Antonsen at de hadde forståelse for detaljene hun ønsket når man først skulle gjøre en så stor jobb.

Det var kun én av ideene hennes som foreløpig ikke har blitt gjennomført.

– Jeg vil bygge en krok om til et kontor, med en flott skyvedør som blir en del av stuen. Dette er ikke noe som haster og jeg vet ikke om det kommer til å bli gjennomført. Men det hadde vært kult da, det hadde det virkelig.

Artikkelen fortsetter under bildene.

stue tapetSTUE: Tapet ble fjernet til fordel for gråmalte vegger i stua. Taket er i dag malt betong. Foto: Anette-Marie Antonsen

– Fantastisk følelse

Utover det synes hun leiligheten ble langt bedre enn hun hadde turt å forestille seg.

– Jeg elsker listene, hjørnene, taket og veggene. Kjøkkenet. Alle de fine detaljene på badet som vi lagde, og ikke minst fargen på soverommet. Dessuten er det en helt fantastisk følelse å bo i noe som man selv har laget. Som er annerledes og eget.

soverom malingSOVEROM: Mor og datter har fått hvert sitt innbydende soverom. Voksenrommet er malt i fargen Mystical Paris fra Nordsjø. Foto: Anette-Marie Antonsen

– Noen føler at de går inn i et romskip på kjøkkenet

Tipsene for smart flytting

Slik får du vårtrendy hjem på budsjett

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Personvernpolicy