Nesten halvparten tok seg fri fra jobben fredag

38 prosent av dem som har arbeid, tar seg fri dagen etter Kristi himmelfartsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
38 prosent av dem som har arbeid, tar seg fri dagen etter Kristi himmelfartsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Bare litt over halvparten av alle arbeidstakere her i landet gikk på jobb fredag, dagen etter Kristi himmelfartsdag. Det viser en undersøkelse fra Ipsos MMI.

38 prosent av dem som har arbeid, tar seg fri dagen etter Kristi himmelfartsdag. 4 prosent tar seg fri deler av dagen. Kun 56 prosent går på jobb som vanlig, viser undersøkelsen som er gjengitt i Aftenposten.

Sjefenes organisasjon synes likevel det ikke er grunn til å undersøke om det store fraværet er negativt.

– Norsk økonomi har større utfordringer enn at folk tar avtalte avspaseringstimer eller fridag på en inneklemt dag som dette. Det er ikke slik at folk skulker, sier direktør for arbeidsliv Alf Åge Lønne i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Arbeiderne har et økt ønske om mer fleksibel arbeidstid, og det er dette som slår ut på slike dager, mener Lønne.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er enig i Lønnes vurderinger.

– Det er ikke en ekstra fridag. Man tar det av ferietiden eller avspaseringen sin. Det synes jeg er helt greit, sier statsråden.

Ifølge Statistisk sentralbyrås tidsbruksundersøkelse fra 2012 har det utviklet seg til en trend at man i Norge bruker mindre tid på jobb på fredager enn ti år tidligere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden