Meny

De klarte ikke innrede den store stuen

FØRBILDE: Slik så den store stuen ut før Bonytt-hjelpen startet oppussingen. Foto: Privat
FØRBILDE: Slik så den store stuen ut før Bonytt-hjelpen startet oppussingen. Foto: Privat

Se resultatet etter oppussingen!

Dette kostet forvandlingen:
 • Teppe: 2,5 x 2,8 m kr 33.500
 • PK22 stoler i skinn, to stk. kr 64.000
 • Lampe Lumiere XXL fra Foscarini kr 5.669
 • Oslo lampe kr 3.490
 • Hay bord: kr 1.759
 • Hay teppe Kr 3.599
 • Maleri, Mari Follinglo kr 15.000
 • Maleri, G. B, Bræin kr 5.500
 • Bilde, Tom Gundersen kr 3.700
 • Pledd, puter, dekorgjenstander, ca. kr 7.500
 • Montana reol kr 42.000
 • Totalt kr 185.717

Egentlig hadde beboerne et luksusproblem:

Stuen var så stor at den var vanskelig å innrede. Men magasinet Bonytt hjalp dem.

Familiens utfordring

Utgangspunktet var et stort og uferdig innredet rom.

– Vi hadde totalrenovert et funkishus fra 1969, og trengte hjelp til å få til en god løsning i det store og upersonlige stuearealet, sa beboerne før oppussingen satte i gang.

Med tre enkle grep fikk familien en innbydende og hyggelig stue, ved hjelp av Bonytt-hjelpen og interiørarkitekt MNIL Lisbeth Bjerch.

(Klikk.no og Bonytt er begge eid av Egmont Publishing.)

Interiørarkitektens løsning

Stuen var stor, og det var langt mellom møblene.

– Hva tok du utgangspunkt i?

– Aller først snudde jeg hjørnesofaen, og åpnet slik opp rommet. Opprinnelig sto den med ryggen til når man kom inn. Deretter plasserte jeg hele sittegruppen på et stort, tykt teppe midt på gulvet.

– Teppet myket opp inntrykket, samlet møblene og ga stuen et klart fokuspunkt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

OppussingNY STUE: Sofa fra Erik Jørgensen, Montana reol i farge 36 coal, og stoler PK22 fra Fritz Hansen, design: Poul Kjærholm, fra Møbler & Miljø. Pute i stolen fra Missoni, BellasHus. På reolen: Globo lysestake fra Kähler og trehender fra Hay, begge fra OE Strande. Lampe Lumiere XXL fra Foscarini. Pledd og rosa og hvit pute i sofaen fra Hay. Svart lysestake på bordet fra Expo Nova. Telysholdere i metall fra Tom Dixon, Est Design. Gul puff fra Invit Interiør. Stort teppe, 2,5 x 2,8 m, fra Danskina. Rødt maleri av Mari Follinglo og blått maleri av Gørild Bruaset Bræin. Foto: Espen Grønli

Du valgte å beholde den grå endeveggen, og bygget videre på den med en reol i samme farge. Hvilken funksjon har veggen og fargen i rommet?

BONYTT-HJELPEN: Interiørarkitekt MNIL Lisbeth Bjerch. Foto: Privat BONYTT-HJELPEN: Interiørarkitekt MNIL Lisbeth Bjerch. Foto: Privat

– Den fungerer som en fin kontrast mot de andre hvite flatene i interiøret, og den bidrar til å gjøre rommet kortere og mindre firkantet. Den er også en flott bakgrunn for det røde maleriet.

– Hva bestemte fargesammensetningen i interiøret?

– Jeg bygde videre på det røde blikkfanget på veggen og den okergule puffen og stolen. Rosa, grå og hvite nyanser bandt det hele sammen på en helhetlig måte.

En mer helhetlig og gjennomtenkt stue

Cecilie Claussen er interiørarkitekt og liker den nyoppussede stuen. Hun mener stuen i utgangspunktet hadde et godt potensial.

– Det med tanke på både størrelse og det faktum at den har en stor vindusflate som både skaper godt miljø og øker romfølelse, samt gir godt lys til rommets areal, sier hun.

Hun synes den gamle stuen fremstår som noe upersonlig og lite planlagt.

– Måten sofaen var plassert skaper dårlig flyt i rommet og gir deg følelsen av at du går inn i et klumpete møbel i stedet for mot en innbydende sittegruppe. Rommet hadde heller ngen klare brukssoner, noe som gir det et veldig rotete inntrykk, sier Claussen.

Hva likte du best i den nye stuen?

– Den nye stuen fremstår mer helhetlig og gjennomtenkt. Ved å endre retning/plassering av sofa, skaper man en mer innbydende atomsfære i rommet – og ved å få en klar bruk av bakveggen og lage en sittegruppe, skaper man en helhet i rommet. Det gir et mer personlig inntrykk.

Beboerne har plassert oppbevaringsmoduler langs hele bakveggen, som de bruker til både plassering av TV og dekorgjenstander.

– Ved å gjøre dette, fremheves rommets størrelse samt skaper et klart fokuspunkt. Det er flott at denne er i samme farge som bakveggen. Det gir et litt roligere inntrykk, sier Claussen.

(Artikkelen fortsetter under bildene.)

OppussingDETALJER MED PERSONLIGHET: Lysestake fra Expo Nova og telysholdere Etch fra Tom Dixon, Est Design. SPREKE ELEMENTER: Stor strikkepuff, Urchin Pouf, design: Christien Meindertsma, fra Invit Interiør. Foto: Espen Grønli

OppussingVARME KONTRASTER: Vase fra Jonathan Adler, telysholdere fra Bolia og Bohus. Bildet er malt av Mari Follinglo. GAMMELT OG NYTT: Arvestykket på fire ben er frisket opp med matchende pute og pledd fra Jonathan Adler/Bellas Hus. Foto: Espen Grønli

Interiørarkitekten trekker frem og roser den okergule puffen og det røde bildet på bakveggen:

– Det tilfører rommet spennende kontraster, noe som er viktig med mørke farger på vegg. For å øke helheten er det brukt farge på puter, som fremhever disse elementene og igjen fører til et mer sammenhengende rom, sier hun og legger til:

– Ved å bruke tepper, skapes en lunere atmosfære, noe som er viktig i store rom. Tepper er også med på å skape mer definerte soner, samt kan virke positivt på akustikken i rommet.

Tips for deg med stor stue

Beboerne i denne Bonytt-hjelpen-saken er nok ikke alene om å ha problemer med å møblere en stor stue.

Her er interiørarkitekt Claussens møbleringstips:

1. Store rom er topp å møblere, men kan også by på utfordringer! Det tillater at man kan utfolde seg kreativt og skape et flerfunksjonelt rom med ulike soner som gjør rommet mer interessant.

2. Tenk på rommets form og plassering av vinduer og møbler for å fremheve dette på en positiv måte. Har du en flott utsikt, ikke sett sofaryggen mot denne.

3. Har du en lang stuevegg, fyll den med en slank oppbevaringsmodul med dekorative gjenstander. Dette gjør den til et naturlig lekkert fokuspunkt istedet for en kjedelig og dominerende vegg.

4. Tenk funksjon først! Det er viktig at du har klart for deg hvilke funksjoner stuen skal inneha. Stuen skal være et rom for både aktivitet, hvile og hygge, så prøv å dele inn rommet etter dette. Tenk etter hva som er viktig for deg som skal bo der, og hva som ønskes ut av rommet for å gjøre hverdagen optimal.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

OppussingRETROINSPIRERT KROK: Hjørnet ved veggen inn til kjøkkenet fungerer foreløpig som en krok for lesing og avslapping. Planen er med tiden å installere en peis, som vil bidra med varme og god stemning både i kjøkken og stue. Den okergule stolen har noen år på baken, men glir elegant inn i det stilrent møblerte hjørnet av den 40 kvm store stuen. Stålampen Oslo Wood fra Northern Lighting, Est Design, har nostalgiske trekk fra samme periode som stolen. Bord Don't leave me og gulvteppe Peas i fargen Soft Grey, str. 140 x 200, fra Hay, kr 3599, OE Strande. Bilde er signert Tom Gundersen. Der bildet henger nå, planlegges det en peisinnsats. Unødvendig å si at det vil tilføre kroken en tilleggsverdi. Foto: Espen Grønli

5. Med tanke på møblering, ikke vær redd for å sette møbler sentralt i rommet. En god tommelfingerregel er at høye møbler går mot vegg, og lave møbler kan være sentralt i rom slik at de ikke stenger visuelt.

6. Ved å sette sofaen midt i rommet skaper du en klar sosial sone med gode og klare gangsoner rundt.

7. Skal spisestuen være en del av stuen er det bra at det er kort vei til kjøkkenet.

8. Et stort rom tåler mye farge og store mønstrete gjenstander. Lag deg noen klare fokuspunkter som tilfører rommet dybde.

9. Oppbevaring: Man kan aldri få nok oppbevaring så tenk over hvordan dette kan gjøres på en elegant og subtil måte. Et godt tips er å dedikere en full vegg til en plassbygd oppbevaringsmodul, gjerne fra gulv til tak. Få tak i en god møbelsnekker og lag en enhet som tillater flere funksjoner. Kanskje tv-en kan gjemmes bort når den ikke er i bruk?

10. Tepper. Bruk av tepper i store rom kan være med på å lage en lunere atmosfære samt gi bedre akustikk i rommet.

Badet var ikke pusset opp siden 80-tallet

Stue og hjemmekontor i samme rom? Ja, så klart!

Camilla (25) og Oddvar (27) bygde drømmehuset

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:36 Flere involvert i slagsmål ved togstasjonen i Asker17:35 Solskjær ansatte tidligere Molde-kollega17:23 Deila etter poeng mot Sarpsborg: – Vi ønsker å fremstå enda bedre enn dette17:20 Sudans protestbevegelse godtar veikart for overgangsstyre17:18 Støre: – Grunn til å spørre om det har vært reelle forhandlinger17:18 Grøndahl Jansen på pallen i Nederland17:09 Sykehusstreiken stanset med tvungen lønnsnemnd17:02 Shroot-dobbel for Hødd17:02 Såret dansk gutt hentet hjem fra Syria17:01 Hamilton vant igjen, ti strake for Mercedes16:59 KNM Helge Ingstad blir ikke reparert16:56 Lillebo ordnet poeng for Stjørdals-Blink16:52 Poengdeling for Vålerenga og Sarpsborg16:47 Poengdeling mellom Åsane og Kaupanger16:44 Carthy rykket tidlig og vant i Sveits16:28 Norsk eventyrhest travet inn ny storpremie, kun slått av legende16:23 Mauritanias valgkommisjon: Ghazouani blir ny president16:13 NRK: Mot tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken16:02 Tvangsbruk mot innsatt opp i retten i Norge for første gang15:48 Trafikkaos stoppet NM-ritt15:35 Iran mener amerikansk drone befant seg i iransk luftrom i mai15:25 Knusende seier for Arendal15:20 Regjeringen setter av en milliard til nullutslipp i næringstransporten14:58 Ringen gjør de norske VM-spillerne sterkere14:57 Federer viser form foran Wimbledon – tok sin tiende tittel i Halle14:53 Amazon Grimstad seiret i målfest14:48 Suveren seier til Skarstein i Polen14:43 Savnet kvinne funnet omkommet i Stordal i Møre og Romsdal14:41 Havarikommisjonen i gang med undersøkelser etter flyulykke i Mandal14:41 Omvalg i Istanbul setter Erdogan på prøve14:25 Deler av kjøreopplæringen skal ikke regnes som fravær14:00 Tre VM-kvalifiseringskamper utløste en blodig krig13:51 MC-fører alvorlig skadd i trafikkulykke13:43 Skarpnord og Daffinrud og delte 4.-plassen i Thailand13:42 Trump: – Iran kan bli et veldig rikt land13:33 Staten ga 9,2 milliarder kroner i startlån til bolig i fjor13:07 VAR i dansk superliga fra neste år12:58 Lite søvn for VM-heltene etter straffedramaet12:46 Trønderekspressen vant Styrkeprøven12:42 Nigeria-trener hevder bonuskonflikt er løst12:10 Mann berget av helikopter etter fallulykke i Asker11:57 Bolton: – Iran må ikke feiltolke USAs klokskap som svakhet11:46 – Det er ikke så makabert som det fremstår11:44 Dani Alves gir seg i PSG11:39 Høie vil ta opp nattransport av eldre med sykehusdirektørene11:18 Færre enn hver tiende volds- og overgrepssak ender med tiltale10:44 ASEAN-landene vil ha fotball-VM i 203410:28 Herlovsen fikk gaven hun ønsket seg10:00 Klart for prosedyrer – Ludvigsen risikerer tolv års fengsel10:00 IS bygger nytt kalifat i Afghanistan09:59 Etiopias statsminister: Kuppforsøk er avverget09:29 USA fikk revansj for sjokktapet som nektet laget VM-deltakelse09:16 Hjelmseth byttet sko og sendte Australia ut07:00 – Et mirakel har skjedd her med disse barna06:55 17 funnet døde etter bygningskollaps i Kambodsja05:54 Avviser samarbeid: – Døren er låst og nøkkelen kastet05:53 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:58 Kim Jong-un fikk brev fra Trump04:55 Regjeringen besøker småbedrifter03:56 Politiet jakter tre gjerningsmenn etter slagsmål i Oslo03:36 Politiet etterforsker dødsfall i Troms – trolig i ATV-ulykke02:49 Klimademonstranter stormet kullgruve i Tyskland02:18 Metodistkirken vil inkludere homofile01:16 Oslo-sommeren tolv dager lenger01:15 Regimekritiker reiste fra Benin00:37 Kushner legger fram de økonomiske rammene i sin fredsplan for Midtøsten00:36 Politiaksjon etter at væpnet mann ble observert i Porsgrunn00:35 Tre menn til sykehus etter flystyrt utenfor Mandal00:26 Elleve personer omkom i flystyrt på Hawaii23:56 Tre skadd i bilulykke i Oppland22:05 Voldtektsdømt frikjent i lagmannsretten22:01 Mann tilkjent millionerstatning etter å ha mistet øyet i arbeidsulykke21:56 Dung-saken er sendt til Cold case-gruppen i Kripos21:34 Trump utsetter deportering av migranter med to uker21:00 Varsler gjennomgang av hele Askøys vannsystem20:19 Opposisjonen frykter valgfusk i Mauritania20:16 To til sykehus etter bensintankeksplosjon i Oppland20:01 Arild Berg er død19:18 Merkel maner til hardere kamp mot nynazister etter drap på politiker19:00 En mann omkom i drukningsulykke i Kopervik18:31 Russland innfører flystopp for georgiske flyselskap18:28 UNESCO-markering for Norges eldste stavkirke18:14 Kontroll på brann hos dykkerfirma i Bergen17:44 Norsk statsborger pågrepet i Tyrkia for påstått PKK-tilknytning17:23 Trump vil ilegge Iran nye sanksjoner17:07 Dette er historien om en korrupt og maktgal president16:48 Pride-paraden av stabelen i Oslo: – Det er kjærlighet som feires16:39 Motorsykkel med Høyre-flagg tok fyr under Pride-paraden16:32 Iran henretter tidligere departementsansatt for CIA-spionasje16:19 Klimademonstranter marsjerer mot tysk kullgruve16:06 Mann klemt fast under bil – fraktet til sykehus i luftambulanse15:34 Sju døde bygningskollaps i Kambodsja14:54 Mann i 70-årene omkom i kollisjon med ambulanse i Drammen14:43 Trump vil ha Mark Esper som ny forsvarsminister14:28 Båtbrann på Aker Brygge slokket14:21 Brann-spiller tilbake i troppen etter trenerkritikk14:04 Roing: Borch til finale i Polen13:38 Person til sykehus etter rekkehusbrann i Bergen13:34 Skarpnord og Daffinrud jager pallplass i Thailand
Siste nytt
17:36NorgeFlere involvert i slagsmål ved togstasjonen i Asker17:35SportSolskjær ansatte tidligere Molde-kollega17:23SportDeila etter poeng mot Sarpsborg: – Vi ønsker å fremstå enda bedre enn dette17:20VerdenSudans protestbevegelse godtar veikart for overgangsstyre17:18PolitikkStøre: – Grunn til å spørre om det har vært reelle forhandlinger17:18SportGrøndahl Jansen på pallen i Nederland17:09NorgeSykehusstreiken stanset med tvungen lønnsnemnd17:02SportShroot-dobbel for Hødd17:02VerdenSåret dansk gutt hentet hjem fra Syria17:01SportHamilton vant igjen, ti strake for Mercedes16:59NorgeKNM Helge Ingstad blir ikke reparert16:56SportLillebo ordnet poeng for Stjørdals-Blink16:52SportPoengdeling for Vålerenga og Sarpsborg16:47SportPoengdeling mellom Åsane og Kaupanger16:44SportCarthy rykket tidlig og vant i Sveits16:28SportNorsk eventyrhest travet inn ny storpremie, kun slått av legende16:23VerdenMauritanias valgkommisjon: Ghazouani blir ny president16:13NorgeNRK: Mot tvungen lønnsnemnd i sykehusstreiken16:02NorgeTvangsbruk mot innsatt opp i retten i Norge for første gang15:48SportTrafikkaos stoppet NM-ritt15:35VerdenIran mener amerikansk drone befant seg i iransk luftrom i mai15:25SportKnusende seier for Arendal15:20NorgeRegjeringen setter av en milliard til nullutslipp i næringstransporten14:58SportRingen gjør de norske VM-spillerne sterkere14:57SportFederer viser form foran Wimbledon – tok sin tiende tittel i Halle14:53SportAmazon Grimstad seiret i målfest14:48SportSuveren seier til Skarstein i Polen14:43NorgeSavnet kvinne funnet omkommet i Stordal i Møre og Romsdal14:41NorgeHavarikommisjonen i gang med undersøkelser etter flyulykke i Mandal14:41VerdenOmvalg i Istanbul setter Erdogan på prøve14:25NorgeDeler av kjøreopplæringen skal ikke regnes som fravær14:00VerdenTre VM-kvalifiseringskamper utløste en blodig krig13:51NorgeMC-fører alvorlig skadd i trafikkulykke13:43SportSkarpnord og Daffinrud og delte 4.-plassen i Thailand13:42VerdenTrump: – Iran kan bli et veldig rikt land13:33PengerStaten ga 9,2 milliarder kroner i startlån til bolig i fjor13:07SportVAR i dansk superliga fra neste år12:58SportLite søvn for VM-heltene etter straffedramaet12:46SportTrønderekspressen vant Styrkeprøven12:42SportNigeria-trener hevder bonuskonflikt er løst12:10NorgeMann berget av helikopter etter fallulykke i Asker11:57VerdenBolton: – Iran må ikke feiltolke USAs klokskap som svakhet11:46Verden– Det er ikke så makabert som det fremstår11:44SportDani Alves gir seg i PSG11:39NorgeHøie vil ta opp nattransport av eldre med sykehusdirektørene11:18NorgeFærre enn hver tiende volds- og overgrepssak ender med tiltale10:44SportASEAN-landene vil ha fotball-VM i 203410:28SportHerlovsen fikk gaven hun ønsket seg10:00NorgeKlart for prosedyrer – Ludvigsen risikerer tolv års fengsel10:00VerdenIS bygger nytt kalifat i Afghanistan09:59VerdenEtiopias statsminister: Kuppforsøk er avverget09:29SportUSA fikk revansj for sjokktapet som nektet laget VM-deltakelse09:16NorgeHjelmseth byttet sko og sendte Australia ut07:00Reise– Et mirakel har skjedd her med disse barna06:55Verden17 funnet døde etter bygningskollaps i Kambodsja05:54NorgeAvviser samarbeid: – Døren er låst og nøkkelen kastet05:53NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenKim Jong-un fikk brev fra Trump04:55NorgeRegjeringen besøker småbedrifter03:56NorgePolitiet jakter tre gjerningsmenn etter slagsmål i Oslo03:36NorgePolitiet etterforsker dødsfall i Troms – trolig i ATV-ulykke02:49VerdenKlimademonstranter stormet kullgruve i Tyskland02:18NorgeMetodistkirken vil inkludere homofile01:16NorgeOslo-sommeren tolv dager lenger01:15VerdenRegimekritiker reiste fra Benin00:37VerdenKushner legger fram de økonomiske rammene i sin fredsplan for Midtøsten00:36NorgePolitiaksjon etter at væpnet mann ble observert i Porsgrunn00:35NorgeTre menn til sykehus etter flystyrt utenfor Mandal00:26VerdenElleve personer omkom i flystyrt på Hawaii23:56NorgeTre skadd i bilulykke i Oppland22:05NorgeVoldtektsdømt frikjent i lagmannsretten22:01NorgeMann tilkjent millionerstatning etter å ha mistet øyet i arbeidsulykke21:56NorgeDung-saken er sendt til Cold case-gruppen i Kripos21:34VerdenTrump utsetter deportering av migranter med to uker21:00NorgeVarsler gjennomgang av hele Askøys vannsystem20:19VerdenOpposisjonen frykter valgfusk i Mauritania20:16NorgeTo til sykehus etter bensintankeksplosjon i Oppland20:01SportArild Berg er død19:18VerdenMerkel maner til hardere kamp mot nynazister etter drap på politiker19:00NorgeEn mann omkom i drukningsulykke i Kopervik18:31VerdenRussland innfører flystopp for georgiske flyselskap18:28NorgeUNESCO-markering for Norges eldste stavkirke18:14NorgeKontroll på brann hos dykkerfirma i Bergen17:44VerdenNorsk statsborger pågrepet i Tyrkia for påstått PKK-tilknytning17:23VerdenTrump vil ilegge Iran nye sanksjoner17:07VerdenDette er historien om en korrupt og maktgal president16:48NorgePride-paraden av stabelen i Oslo: – Det er kjærlighet som feires16:39NorgeMotorsykkel med Høyre-flagg tok fyr under Pride-paraden16:32VerdenIran henretter tidligere departementsansatt for CIA-spionasje16:19VerdenKlimademonstranter marsjerer mot tysk kullgruve16:06NorgeMann klemt fast under bil – fraktet til sykehus i luftambulanse15:34VerdenSju døde bygningskollaps i Kambodsja14:54NorgeMann i 70-årene omkom i kollisjon med ambulanse i Drammen14:43VerdenTrump vil ha Mark Esper som ny forsvarsminister14:28NorgeBåtbrann på Aker Brygge slokket14:21SportBrann-spiller tilbake i troppen etter trenerkritikk14:04SportRoing: Borch til finale i Polen13:38NorgePerson til sykehus etter rekkehusbrann i Bergen13:34SportSkarpnord og Daffinrud jager pallplass i Thailand