TJENESTER MED AUTOMATISK BILDEOPPLASTING

Disse tjenestene sikrer mobilbildene dine

SIKKER: Med en backup-løsning for mobil kan bilder og videoer automatisk kopieres til nettet så snart du har knipset dem. Foto: Lars Vidar Nordli.
SIKKER: Med en backup-løsning for mobil kan bilder og videoer automatisk kopieres til nettet så snart du har knipset dem. Foto: Lars Vidar Nordli.

Du kan få ubegrenset plass til bildene dine for så lite som 8 kroner måneden. Her er 9 tjenester som automatisk tar vare på mobilbildene dine.

For noen uker siden gikk vi gjennom noen av metodene du kan bruke for å sikre bildene dine i tilfelle datakrasj.

Denne gangen skal vi konsentrere oss om mobiltelefonen.

Vi gjorde en lignendegjennomgang av synkroniseringstjenester for tre år siden. Mange nye tjenester har kommet til, mens andre er de samme.

Dropbox-kopier

For det er ikke bare utallige tjenester som har kopiertDropbox sin synkroniseringstjeneste, veldig mange har også tatt med muligheten for å automatisk kunne sikkerhetskopiere bilder og video fra mobiltelefonen så snart bildet er tatt.

Dette er ikke bare nyttig for å sikre at bildene er trygge om du skulle miste telefonen, men gjør også at du slipper å mase med å skulle overføre bildene til PC-en med kabel.

Siden bildene konstant sikkerhetskopieres betyr det at du kan slette bilder du ikke lenger trenger å ha på mobilen. Dermed kan du frigjøre plass på mobilen på den måten. Vi ville nok uansett dobbeltsjekket at de aktuelle bildene faktisk var sikkerhetskopiert før vi slettet dem uansett.

Ingen test

Vi har ikke testet tjenestene, men har sett litt på funksjonalitet, lagringsplass og pris.

Vi har heller ikke tatt med alt av tjenester som finnes der ute da det etter hvert finnes svært mange. Vi har heller prøvd å plukke ut de mest kjente, og de som har et interessant tilbud i form av pris, lagringsplass eller funksjoner.

Vi har regnet ut månedsprisen basert på 1 TB lagring basert på rabattert årspris (om tilgjengelig). Om ikke tjenesten har noe abonnement med 1 TB lagring har vi tatt det nærmeste alternativet. Vi har brukt en vekslingskurs tilsvarende $1 = 8 kroner, og 1 Euro = 8,50 kroner.

1. Dropbox

Dropbox er blant de beste, men ikke billigst. 1 TB lagring for 85 kroner måneden.

Dropbox er nok et av alternativene som flest tenker på når det gjelder automatisk foto-backup. Med Dropbox-appen kan du automatisk kopiere alle bilder og videoer fra mobilen over på Dropbox-serveren.

Les mer

2. Google Disk

Google disk har forbedret seg betraktelig. 1 TB lagring for 80 kroner måneden.

Google hadde egentlig ikke et reelt alternativ for automatisk bilde-opplasting før nylig.

Vi synes Google Disk etter hvert har blitt en svært bra synkroniseringstjeneste, og nå som den har en ordentlig autoopplastingsfunksjon fra mobil er det lite eller ingenting vi savner i forhold til andre tjenester.

Les mer

3. Pogoplug

Pogoplug gir deg et tilbud det er vanskelig å motstå. Ubegrenset lagring for 33 kroner måneden.

Pogoplug begynte som et verktøy for å få tilgang til filene på harddisken din fra nettet, og det kan du fortsatt. Men nå har den også blitt en fullblodig skytjeneste.

Pogoplug uttrykker også eksplisitt at når de sier ubegrenset, så mener de ubegrenset. Som eksempel oppgir de at de har en bruker som har lagret over 60 TB på tjenesten deres.

Det burde dermed ikke være noen fare for at du går tom for lagring.

Les mer

4. Microsoft OneDrive

Microsoft lokker med Office-pakken sammen med sin skyløsning. 1 TB lagring for 60 kroner måneden (med Office 365-abonnement).

Microsoft har lenge vært blant de billigste på skylagring, men har etter hvert fått mye konkurranse.

Microsoft har egentlig drevet å flikket på OneDrive siden de kjøpte tjenesten FolderShare i 2005. OneDrive er godt integrert i både Windows 8 og Windows 10, så det kan dermed være et godt alternativ for Windows-brukere.

Les mer

5. Jottacloud

Jottacloud er det norske alternativet. Ubegrenset lagring (10 TB) for 59 kroner måneden.

Jottacloud er det norske alternativet, og det virker som et svært godt alternativ også.

Ikke bare tar Jottacloud backup av både kontakter, meldinger, MMS, sanger i tillegg til bilder og video, men du får også ubegrenset lagringsplass.

Les mer

6. MediaFire

MediaFire tilbyr det samme som mange andre, bare mye billigere. 1 TB lagring for 20 kroner måneden.

MediaFire er en skytjeneste beregnet for mediefilene dine, men kan også lagre andre filer.

Funksjonsmessig virker MediaFire som en grei tjeneste, og fotoframvisningen er veldig pen. Det er likevel prisen som gjør tjenesten interessant.

Les mer

7. iDrive

Et annet billig alternativ, som i tillegg setter sikkerhet høyt. 1 TB lagring for 30 kroner måneden.

iDrive er nok et ukjent alternativ for de aller fleste, men de tilbyr en tjeneste som er svært lik Dropbox til under halvparten av prisen.

Det virker også som de tar personvern på alvor. Du kan, om du vil, kryptere filene med en egen krypteringsnøkkel.

Les mer

8. Apple iCloud

iCloud er blant de dyreste på langringsplass, men fungerer veldig bra med iPhone. 1 TB lagring for 149 kroner måneden.

Apple har selvsagt sin egen løsning. Blant de mobile plattformene finnes iCloud bare for iOS og er dermed ikke interessant for andre enn iPhone og/eller iPad eiere.

Når det er sagt så fungerer iCloud bra. Den ligger diskret i bakgrunnen og laster opp alle bildene dine til iCloud-serveren. Om du bytter mobil er det svært enkelt å få tilgang til bildene igjen.

Les mer

9. Amazon Cloud Drive

Bra tilbud, men mangelfull løsning. Amazon gir deg ubegrenset lagring for 40 kroner pr. måned (8 kroner for kun foto).

Amazon Cloud Drive overrasket i vår med å tilby ubegrenset fotolagring for så lite som 8 kroner pr. måned. Det er samme sum som Apple skal ha for bare 20 GB ekstra lagring.

Det er likevel ikke fullt så bra som det kan høres ut til, for denne lagringsplassen gjelder kun bildefiler. Alle andre tjenester lar deg tross alt bruke lagringsplassen du betaler for til hva du vil.

Les mer

Denne saken ble først publisert på Klikk.no.

Les også: Er du en mobilkjenner

13 funksjoner du kan slå av på iphone

Kan du disse sju Snapchat-triksene?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden