Pusse opp leilighet:

– Vi måtte rive ned alt, for så å bestille nytt igjen

KONSTRASTER: Den røffe teglsteinen kommer ekstra tydelig frem ved siden den matte, grå veggen og den klassiske stukkaturen. Den friske blåfargen går igjen i hele leiligheten, og gjør at rommene henger sammen. Sofaen og dagsengen er kjøpt på Bolia. De sekskantede hyllene er fra Bloomingville, mens sidebordet er laget av en krakk fra Ikea og et brett fra Nordal. Taklampen er fra Nordal. Foto: Linda Krabberød og Marianne Lyse
KONSTRASTER: Den røffe teglsteinen kommer ekstra tydelig frem ved siden den matte, grå veggen og den klassiske stukkaturen. Den friske blåfargen går igjen i hele leiligheten, og gjør at rommene henger sammen. Sofaen og dagsengen er kjøpt på Bolia. De sekskantede hyllene er fra Bloomingville, mens sidebordet er laget av en krakk fra Ikea og et brett fra Nordal. Taklampen er fra Nordal. Foto: Linda Krabberød og Marianne Lyse

Ikke alt gikk som planlagt under oppussingen av den gamle, kommunale leiligheten. Se resultatet!

Nedskrapet byleilighet:

Hvem: Saba Moon Willow (29) og Jonas Thormar (32) med barna Diam (3) og Marni (1).

Hva: En fireroms på Grünerløkka i Oslo. Leiligheten er 88 kvadratmeter og ligger i tredje etasje i en bygård fra 1862.

Hvorfor: Ved å fjerne lag på lag med materialer hentet eierne frem originale detaljer som gir leiligheten særpreg.

– Vi så potensialet, og håpet selvfølgelig på å kunne hente frem den klassiske arkitekturen som en gang hadde preget leiligheten, sier Saba Moon Willow til Bonytt.

Willow og samboer Jonas Thormar bestemte seg for å grave etter gull i den gamle, kommunale leiligheten, og etter ett års arbeid fikk de lønn for strevet.

Under hevede gulv, senkede tak og slitte vegger dukket den ene skatten etter den andre opp.

Et originalt tregulv. En teglsteinsvegg med patina. Fine stukkaturlister pluss et par juveler i form av store gipsrosetter.

Les også: Tips til oppussing

Hjertet i heimen

Hjertet i den 88 kvadratmeter store leiligheten er kjøkkenet, med utgang til balkongen, badet og stuen.

Tradisjonelle overskap er erstattet med små hyller i forskjellige størrelser og høyder.

– Jeg ønsket ikke store kjøkkenskap som stjeler plass, og ville bevare den luftige følelsen i rommet, sier Willow og legger til:

– Jeg prøvde meg egentlig bare frem med de ulike hyllene, så ble resultatet ganske bra.

Saba fikk også bygd en liten peis på kjøkkenet, montert i samme høyde som benkeplaten.

– Slik ser det ut som om vi fyrer rett på platen. Det skaper en vanvittig fin atmosfære på kjøkkenet, sier hun.

Les også: Leiligheten trengte sårt oppussing

Artikkelen fortsetter under bildet.

OppussingFIN MATERIALMIKS: Bildet t.v.: Gull, ull, stein og tre er en spennende kombinasjon. Den varme teglsteinsveggen dukket opp da eierne rev den gamle veggen. Bildene er en blanding av arvegods og loppefunn, sofaen er fra Bolia, det persiske patchwork-teppet fra lauritz.com. Putene er fra Ruth & Rudolf, vegglampen fra Robert Dudley og taklampen fra Nordal. Bildet t.h.: Overskapene er erstattet med enkle hyller fra Bloomingville, det gjør rommet enda luftigere. Kjøkkeninnredningen er fra Italian Design, og Eames-stolene står rundt et bord fra Italian House. Lampen har Saba laget selv, med utgangspunkt i pendler fra Ikea. Osteklokkene i hyllene er kjøpt på ulike loppemarkeder. Foto: Linda Krabberød og Marianne Lyse

Elsker å bryte opp farger og teksturer

Foto: Linda Krabberød og Marianne LyseFoto: Linda Krabberød og Marianne Lyse

Willow er opprinnelig fra Iran og er utdannet interiørkonsulent. Hun har jobbet med både interiørarkitektur og produktdesign, så her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

De ulike blåtonene fra kjøkkenstolene er hentet opp i gulvteppet og sjeselongen i stuen, men blir brutt opp av fargen på de store fløydørene inn til soverommet.

Da hun fant dørene på en gammel låve, fikk hun dem først slipt ned til den naturlige tre-fargen.

Selv om de ble fine, var hun fast bestemt på at de skulle ha en farge som sa fra litt.

– Jeg elsker å bryte opp farger og teksturer, og det var ingen tvil om at dørene skulle ha en knall farge.

Resultatet ble knæsj gult og overraskende.

– Responsen fra gjester har vært veldig positiv, sier Willow.

Les også: Oppussing og utleie kan være en god skattekombinasjon

OppussingSYRLIG: Bildet t.v.: Fløydørene ble funnet på en bondegård, pusset ned og malt i den freidige fargen 1316 fra Flügger. Synes du det er vanskelig med farger, hold deg til to som går igjen, er Sabas enkle fargeråd. Bildet t.h.: Den grønne utsikten fra balkongen er selve prikken over i-en i leiligheten. Lyslenken skaper magisk stemning om kvelden. Foto: Linda Krabberød og Marianne Lyse

Krevende baderomsoppussing

SVAL STEMNING: Det som før var kjøkken er blitt et luftig bad. Veggen er av epoksy, et materiale som vanligvis brukes på gulv og røffe flater. Fargen er hentet opp fra interiøret i stuen og kjøkkenet. For å bevare det luftige uttrykket har de helt droppet annen inn-redning. Badekaret og lampen er fra Bauhaus, vasken fra Scarabeo og krakkene fra Nordal. Flisene er importert hvit marmor fra Modena. Foto: Linda Krabberød og Marianne LyseSVAL STEMNING: Det som før var kjøkken er blitt et luftig bad. Veggen er av epoksy, et materiale som vanligvis brukes på gulv og røffe flater. Fargen er hentet opp fra interiøret i stuen og kjøkkenet. For å bevare det luftige uttrykket har de helt droppet annen inn-redning. Badekaret og lampen er fra Bauhaus, vasken fra Scarabeo og krakkene fra Nordal. Flisene er importert hvit marmor fra Modena. Foto: Linda Krabberød og Marianne Lyse

For å få plass til drømmebadet, endret paret planløsningen. Den ene av de to stuene ble kjøkken, mens det tidligere kjøkkenet ble gjort om til bad.

På 11 kvadratmeter har de fått plass til både toalett, vaskesøyle, dusj og badekar, men oppussingsprosessen var på ingen måte smertefri.

– Da håndverkerne hadde lagt halvparten av marmorflisene, oppdaget de at resten av partiet hadde en annen fargenyanse. Vi måtte rive ned alt, for så å bestille nytt igjen, sier Willow.

Les også: Oppussing av bad på budsjett

En periode måtte de dusje på treningssenteret i nabolaget, og med små barn i huset var det spesielt krevende.

Parallelt med oppussingen kjøpte de i tillegg butikken Barnehuset som ligger i nabolaget.

I ettertid er de fornøyd med at de gjennomførte oppussingen slik de hadde planlagt, og da de fikk tillatelse av styret i gården til å bygge balkong, var prosjektet komplett.

– Vi føler at leiligheten har absolutt alt nå. Flott bad og kjøkken, god planløsning, fin størrelse – og ikke minst en herlig balkong, sier Willow.

Les også: – Jeg er overrasket over hvor fint det håpløse badet vårt er blitt

Tips: Er rommet lite, men takhøyden stor? Med enkle grep kan du likevel skape lun stemning. På bildet av soverommet under senker en lang horisontal bildelist tyngdepunktet i rommet.

OppussingSOVEROM: Bildet t.v.: Det lille soverommet har fått en kompakt garderobeløsning fra Ikea. Sengeteppet er fra samme sted, og gardinene har Saba sydd av metervare fra Stoff & Stil. Bildet t.h.: Den grå veggen og det duse sengeteppet gjør soverommet varmere. Bildene står på en gallerilist og kan enkelt byttes ut. Sengeteppet er fra Ikea, lampene fra Holmegaaard. Foto: Linda Krabberød og Marianne Lyse

Les også:

Hvilken kjøkkentype er du?

– Håndverkerne forsto ikke at vi turde

Få familiebildene til å passe inn hjemme

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:37 Tallet på positive influensaprøver har steget08:08 Regjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02 Treneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52 Kina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26 Familien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15 Demokrat-veteranene rett i strupen på nykommer Bloomberg07:06 Person slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52 Nekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50 Kineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31 Trump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24 Ni drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15 Kontroll på brannen i Dombås kirke06:15 «Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09 Dette skjer i dag06:00 Ap: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00 Tøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43 Dette skjedde i natt05:35 Oljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34 Bergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30 Reformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01 Senator i Brasil skutt i brystet under streik04:49 Covid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land03:17 President Duque sterkt imot abortforslag i Colombia02:41 Enda flere virussmittede i Sør-Korea02:30 Sanders mest populær på Stortinget01:31 Virus fører til høy laksedødelighet00:49 A-ha på celeber liste: 1 milliard YouTube-avspillinger for «Take on Me»00:22 Leipzig dominerte mot Tottenham, vant 1-0 og styrer mot CL-kvartfinale00:18 Atalanta på vei mot CL-kvartfinale etter «uforglemmelig kveld»23:58 Mourinho: – Umulig å gjøre det bedre!23:13 WHO melder om framgang i kampen mot covid-19-viruset22:42 Flere med opptjeningstid fra EØS-land fikk pensjonen kuttet i 2014 – nå skal praksisen vurderes22:02 USA advarer Republika Srpska mot løsrivelse22:00 En mann pågrepet etter knivstikking i Oslo21:56 Varsel om høy vannstand langs kysten av Agder og Østlandet21:45 Trump sparker nok en tjenestemann21:44 Solskjær: – Usikkert om Rashford spiller igjen denne sesongen21:20 Neil Young støtter Bernie Sanders21:13 Robinson-comeback på TV3 etter åtte år20:39 Dagmar (53) spilte fiolin mens hun ble hjerneoperert20:29 To personer siktet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø20:12 Airbus kutter 2.300 jobber20:00 The Guardian: Trump lovet å benåde Assange19:57 Verdenscupsprinten i Drammen flyttet til Konnerud19:51 Spektakulært fenomen – plutselig begynte det å sprake19:22 Søknader om etterlønn renner inn etter Frps exit fra regjeringen19:11 EU-krig om 2300 milliarder: – Får betydning for Norge19:07 Sanders med klar ledelse på ny måling18:16 Koteng vraket som styreleder i Norsk Toppfotball18:02 Måling: Frp større enn Senterpartiet17:24 Russland: Tyrkisk operasjon i Idlib verst tenkelige17:00 Kommunen krever 120.000 kroner av fiskeriministeren16:47 Reklamekjøper tror det spøker for «Casa Numme»: - Forventer mer av TV 216:43 FN: Angrepet mot havnen i Tripoli kunne ha blitt katastrofalt16:25 Beitekrise for rein i deler av Nordland16:23 Norge vant Kokke-OL i Stuttgart16:11 Fant massegrav: Hver og en var behandlet med varsomhet15:40 VM-sølv til Thingnes Bø, erkerival Fourcade vant tross «juniorfeil»15:12 Bombegruppa rykket ut til gjenbruksstasjon i Oslo14:37 Arrangøren tar værgrep, Ski Tour-etappe endres14:26 Rosenborg-spiss Søderlund til Häcken14:23 Rop om hjelp til flyktningene i Syria14:21 Omfattende skader etter raset på Bergensbanen13:47 Fifa vil endre offsidereglene før EM13:35 Noen anklager oss for skremselspropaganda13:28 PSTs tipshåndtering før moské-angrepet granskes12:35 Vannstanden i verdenshavene stiger raskere og raskere12:34 – NRK har gjort meg til syndebukk12:33 Britta (65) svindlet til seg 159 millioner – kan være ute om tre år12:26 Regn og vind på vei – fortsatt snø i høyfjellet12:18 Carlsen klar for barbert Grand Chess Tour12:08 Amnesty-leder nervøs foran dom i Tyrkia11:54 Mann funnet død i elv11:37 Riiber tilbake i konkurranse etter ufrivillig pause11:36 Tyrkia truer Syria med militæroperasjon i Idlib11:35 Illevarslende værmelding for Johaug11:05 Hull i CV-en betyr livserfaring. Den kan være dyrkjøpt10:39 Tre Wall Street Journal-journalister utvises fra Kina10:38 Flere fjelloverganger fremdeles stengt på grunn av uværet10:37 Reagerer kraftig på EUs hemmelighold om Norge: – Uhørt i norsk sammenheng10:30 Dark Room-saken: To menn dømt til 16 og 19 års forvaring10:12 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt kjæresten sin10:11 NRK og TV 2 deler skiskytter-rettigheter fram til 202610:07 Popmusikken blir tristere: Bruken av ordet «love» halvert på 50 år10:01 Barry Matheson er død09:44 Rekordhøy omsetning for norske datterselskap i utlandet09:18 Gresshoppesvermer har nådd Sør-Sudan09:14 Nye britiske visumregler – vil velge på øverste hylle09:07 Snart har vi 100.000 organisasjoner i Norge08:34 Iranske dissidenter krever boikott av valget08:31 Mann til sykehus etter arbeidsulykke i Egersund08:18 Arrangøren avviser bekymring rundt Kollen-renn tross snømangel07:59 Nav-dommene kan være riktige likevel, mener tidligere høyesterettsdommer07:52 Russisk kunstner siktet for sexvideo-spredning i Frankrike07:04 Forskere om 1,5-gradersmålet: – Det kommer ikke til å gå07:00 Norsk kvinne omkom etter ulykke i Sverige06:59 Buttigieg beholder knapp ledelse over Sanders i Iowa06:45 Klæbo: – Jeg er ikke god nok på distanse06:31 Tysk forvirring rundt Thingnes Bøs sekk: – Får meg til å virke gavmild06:13 Nybø inviterte Pollestad med på «pinsettmat» etter Michelin-utspillet
Siste nytt
08:37NorgeTallet på positive influensaprøver har steget08:08NorgeRegjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02SportTreneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52VerdenKina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26Helse og livsstilFamilien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15VerdenDemokrat-veteranene rett i strupen på nykommer Bloomberg07:06NorgePerson slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52PolitikkNekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50SportKineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31VerdenTrump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24VerdenNi drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15NorgeKontroll på brannen i Dombås kirke06:15Sport«Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09NorgeDette skjer i dag06:00NorgeAp: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00VerdenTøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43NorgeDette skjedde i natt05:35VerdenOljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34NorgeBergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30VerdenReformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01VerdenSenator i Brasil skutt i brystet under streik04:49VerdenCovid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land03:17VerdenPresident Duque sterkt imot abortforslag i Colombia02:41VerdenEnda flere virussmittede i Sør-Korea02:30NorgeSanders mest populær på Stortinget01:31NorgeVirus fører til høy laksedødelighet00:49NorgeA-ha på celeber liste: 1 milliard YouTube-avspillinger for «Take on Me»00:22SportLeipzig dominerte mot Tottenham, vant 1-0 og styrer mot CL-kvartfinale00:18SportAtalanta på vei mot CL-kvartfinale etter «uforglemmelig kveld»23:58SportMourinho: – Umulig å gjøre det bedre!23:13VerdenWHO melder om framgang i kampen mot covid-19-viruset22:42PengerFlere med opptjeningstid fra EØS-land fikk pensjonen kuttet i 2014 – nå skal praksisen vurderes22:02VerdenUSA advarer Republika Srpska mot løsrivelse22:00NorgeEn mann pågrepet etter knivstikking i Oslo21:56NorgeVarsel om høy vannstand langs kysten av Agder og Østlandet21:45PolitikkTrump sparker nok en tjenestemann21:44SportSolskjær: – Usikkert om Rashford spiller igjen denne sesongen21:20VerdenNeil Young støtter Bernie Sanders21:13NorgeRobinson-comeback på TV3 etter åtte år20:39VerdenDagmar (53) spilte fiolin mens hun ble hjerneoperert20:29NorgeTo personer siktet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø20:12PengerAirbus kutter 2.300 jobber20:00PolitikkThe Guardian: Trump lovet å benåde Assange19:57SportVerdenscupsprinten i Drammen flyttet til Konnerud19:51VerdenSpektakulært fenomen – plutselig begynte det å sprake19:22PolitikkSøknader om etterlønn renner inn etter Frps exit fra regjeringen19:11PengerEU-krig om 2300 milliarder: – Får betydning for Norge19:07PolitikkSanders med klar ledelse på ny måling18:16SportKoteng vraket som styreleder i Norsk Toppfotball18:02PolitikkMåling: Frp større enn Senterpartiet17:24VerdenRussland: Tyrkisk operasjon i Idlib verst tenkelige17:00PengerKommunen krever 120.000 kroner av fiskeriministeren16:47NorgeReklamekjøper tror det spøker for «Casa Numme»: - Forventer mer av TV 216:43VerdenFN: Angrepet mot havnen i Tripoli kunne ha blitt katastrofalt16:25NorgeBeitekrise for rein i deler av Nordland16:23Helse og livsstilNorge vant Kokke-OL i Stuttgart16:11NyheterFant massegrav: Hver og en var behandlet med varsomhet15:40SportVM-sølv til Thingnes Bø, erkerival Fourcade vant tross «juniorfeil»15:12NorgeBombegruppa rykket ut til gjenbruksstasjon i Oslo14:37SportArrangøren tar værgrep, Ski Tour-etappe endres14:26SportRosenborg-spiss Søderlund til Häcken14:23VerdenRop om hjelp til flyktningene i Syria14:21NorgeOmfattende skader etter raset på Bergensbanen13:47SportFifa vil endre offsidereglene før EM13:35StemmerNoen anklager oss for skremselspropaganda13:28NorgePSTs tipshåndtering før moské-angrepet granskes12:35VerdenVannstanden i verdenshavene stiger raskere og raskere12:34Kultur– NRK har gjort meg til syndebukk12:33PengerBritta (65) svindlet til seg 159 millioner – kan være ute om tre år12:26NorgeRegn og vind på vei – fortsatt snø i høyfjellet12:18SportCarlsen klar for barbert Grand Chess Tour12:08VerdenAmnesty-leder nervøs foran dom i Tyrkia11:54NorgeMann funnet død i elv11:37SportRiiber tilbake i konkurranse etter ufrivillig pause11:36VerdenTyrkia truer Syria med militæroperasjon i Idlib11:35SportIllevarslende værmelding for Johaug11:05StemmerHull i CV-en betyr livserfaring. Den kan være dyrkjøpt10:39VerdenTre Wall Street Journal-journalister utvises fra Kina10:38NorgeFlere fjelloverganger fremdeles stengt på grunn av uværet10:37PengerReagerer kraftig på EUs hemmelighold om Norge: – Uhørt i norsk sammenheng10:30NorgeDark Room-saken: To menn dømt til 16 og 19 års forvaring10:12NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt kjæresten sin10:11SportNRK og TV 2 deler skiskytter-rettigheter fram til 202610:07KulturPopmusikken blir tristere: Bruken av ordet «love» halvert på 50 år10:01KulturBarry Matheson er død09:44PengerRekordhøy omsetning for norske datterselskap i utlandet09:18VerdenGresshoppesvermer har nådd Sør-Sudan09:14VerdenNye britiske visumregler – vil velge på øverste hylle09:07NorgeSnart har vi 100.000 organisasjoner i Norge08:34PolitikkIranske dissidenter krever boikott av valget08:31NorgeMann til sykehus etter arbeidsulykke i Egersund08:18SportArrangøren avviser bekymring rundt Kollen-renn tross snømangel07:59PengerNav-dommene kan være riktige likevel, mener tidligere høyesterettsdommer07:52VerdenRussisk kunstner siktet for sexvideo-spredning i Frankrike07:04VerdenForskere om 1,5-gradersmålet: – Det kommer ikke til å gå07:00NorgeNorsk kvinne omkom etter ulykke i Sverige06:59PolitikkButtigieg beholder knapp ledelse over Sanders i Iowa06:45SportKlæbo: – Jeg er ikke god nok på distanse06:31SportTysk forvirring rundt Thingnes Bøs sekk: – Får meg til å virke gavmild06:13NorgeNybø inviterte Pollestad med på «pinsettmat» etter Michelin-utspillet