Meny

Nå lager middagen seg selv

Det er på tide å overlate middagen til seg selv. Den late fremtiden blir bare latere.

London-baserte Moley Robotics demonstrerer denne våren duppedingsen som gjør livene våre enda enklere: En robot som lager middagen for oss.

Se video øverst i artikkelen.

– Kan lage hva som helst

Nå er det slutt på kjedelige timer foran grytene for å kokkelere frem en hverdagsmiddag. Med disse menneskelignende robotarmene er det eneste du trenger å gjøre å laste ned oppskrifter og trykke «start» – så er middagen klar til du kommer hjem fra jobb.

– Om den kan etterligne en kokks hender til perfeksjon blir det ingen sak for denne roboten å kna brøddeig, lage sushi eller andre vanskelig retter som krever mye håndarbeid, sier kokk og robottrener Tim Andersen til Reuters.

Nyhetsbyrået kaller det en middag verdt en Michelin-stjerne og slik blir det når de trenes av Storbritannias beste kokker.

Ligner menneskehender

Hemmeligheten bak robotarmene er at de skal være så menneskelige som mulig slik at det roboten lager oppnår et menneskelig resultat.

– Det er dette vi jobber mest med, å få dem til å se menneskelige ut. Alt mennesker skaper lager de for hånd, så dette er veldig viktig for å kunne overføre menneskelig intelligens, sier Moley Robotics-grunnlegger Mark Oleynik.

Ifølge ekspertene skal hendene kunne gjøre og lage hva som helst dersom de klarer å lage mat som verdens beste kokker.

De mener robotene fint skal kunne spille piano, lære seg å snekre og mye mer, slik at vår late hverdag etter hvert bare blir latere.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært